Wiek: 58 Dołączył: 17 Sie 2002 Posty: 98 Skąd: Zielona Góra
Wysłany: 06-04-2005, 08:10
szukam czegoś mniej znanego niż Zimnik, Sobótka czy Gębczyce.
genghiskhan [Usunięty]
Wysłany: 06-04-2005, 18:42
Jeśli chodzi o Zgorzelec to nie wiem czy jest tam jakieś bajoro do nurania Ale jezeli ci chodzi o kamieniołomy to od Zgorzelca z jakieś 100Km w kierunku na Drezden ma fajne kamieniołomy" Kamieniołom Steina (33m), Horka (30m), Prele (47m) "
Co do lubania to na bank sa jakieś kamieniołomy, tylko nie wiem jak głebokie i jak z przejrzystoscia i zapleczem na sprzęt ??(tyle wiem od rodziny)
A co do okolicy to może wybrał bys sie w okolice zamku "CZOCHA" nad jezioro Złotnickie i jakbys zdał relacje jak ci sie tam nurało a potem napisał jakąś z tego relacje to było by :ok:
Około 100km od Zgorzelca w strone Drezna znajduje się piękny kamieniołom w miejscowości Horka. Nurkowałem tam 05.04.05r, widzialność 15m, głębokość max 29m temp. wody +5 st. Koszt nurka 6 euro. Polecam. Można dogadać się po polsku rozumieją nas
Wiek: 77 Dołączył: 25 Mar 2002 Posty: 1194 Skąd: Szczecin/Karpacz
Wysłany: 09-04-2005, 20:38
Mieszkałem przez ostatnie siedem lat w Lubaniu i jeśli chodzi o nurki to polecam:
- po stronie niemieckiej Horka. Steina Sproitz Zittau Georlitz
- po stronie czeskiej Jez Kristina Hradek , Kam. Rumchalpa k/Jićina
- jez .Pilichowickie. jez bolesłowickie/wyrobisko żwirowe/
Złotniki i Czocha to porażka brak widoczności W Lubaniu są kamieniołomy ale nie nadają się do nurkowania.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Administrator FORUM-NURAS uprzejmie informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i w żaden sposób nie ingeruje w treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na Forum.
Zastrzega sobie jedynie prawo do usuwania i edytowania, w ciągu 24 godzin, postów o treści reklamowej, sprzecznej z prawem, wzywających do nienawiści rasowej, wyznaniowej, etnicznej
czy tez propagujących przemoc oraz treści powszechnie uznanych za naganne moralnie, społecznie niewłaściwe i naruszających zasady regulaminu.
Przypominam, że osoby zamieszczające opinie, o których mowa powyżej, mogą ponieść za ich treść odpowiedzialność karną lub cywilną.
Serwis wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze. Technologia ta jest wykorzystywana w celach funkcjonalnych, statystycznych i reklamowych. Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy, a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania. Korzystanie z serwisu Forum-Nuras przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko