Korzystając z uroków stanu kataralnego siedzę sobie i robię różne podsumowania
"Przez przypadek" otworzyły mi się statystyki Forum i... wyliczyło mi się że Nuras wszedł w wiek przedszkolny
Był kiedyś taki temat "Jak trafiłeś na Forum" - może tak w nawiązaniu, ktoś z najstarszych użytkowników/założycieli napisze kiedy dokładnie powstało FN? (nieśmiało sygnalizuję skromne osoby Adminów... )
Kto napisał pierwszego posta ? albo coś równie romantycznego...
W tzw. "międzyczasie" różne pomysły ogarniały forumowych Zarządców - może Admin ma jakąś wizję na przyszłość? (oczywiście nie licząc stokrotek, które na wiosnę zastąpią forumowy śnieg ).
Ogólnie, Forum ustabilizowało się w formie i nic nie zapowiada żadnej rewolucji - no może z wyjątkiem tajemniczego zniknięcia "chłopka-nurka" z flagi forumowej i pojawieniem się nowego stopnia "Junior Admin"...
Może jakiś konkursik wymyślić na forumowe hasło/posta roku? Albo najprzystojnieszego nurasa wybrać i światu to ogłosić?
Stokrotki na wiosnę to moja autorska wizja (choć do admina mi jeszcze bardzo daleko ), ale nadal pracuję nad kolejnymi noworocznymi pomysłami dla FN...
Romantycznymi także (jak to dziewczyna...)
Uściski dla wszystkich
[ Dodano: 08-01-2006, 17:19 ]
Ciekawa jestem, czy jakaś ekipa nurkowa w Polsce wpadła na pomysł, żeby dziś zagrać dla WOŚP... ?
Byłoby ciekawie, jak sądzicie?
Wiek: 66 Dołączył: 14 Mar 2003 Posty: 506 Skąd: warm-mazurskie
Wysłany: 08-01-2006, 17:43
apis77 napisał/a:
..................[ Dodano: 08-01-2006, 17:19 ]
Ciekawa jestem, czy jakaś ekipa nurkowa w Polsce wpadła na pomysł, żeby dziś zagrać dla WOŚP... ?
Byłoby ciekawie, jak sądzicie?
Sorry DiW za OT ale odpowiadając na pytanie - widziałem w migawce TV "Nurkowanie za piątaka"dla WOŚP na jakimś basenie na płd kraju.
Adam Frajtak [Usunięty]
Wysłany: 08-01-2006, 17:56 Re: Jak się to zaczęło...?
Dorota i Wojtek napisał/a:
Był kiedyś taki temat "Jak trafiłeś na Forum" -
Ja pamietam doskonale - bedac w Chorwacji na lodzi namowil mnie Silesian zebym kiedys wszedl na takie nurkowe forum lizusow
Wysłany: 08-01-2006, 19:20 Re: Jak się to zaczęło...?
scaner napisał/a:
Taaa na dzien dobry 2 ostrzezenia a pozniej ban ktorego nie bylo
Ale podzialalo....zrobiles sie nawet mily czasami
Mania
Adam Frajtak [Usunięty]
Wysłany: 08-01-2006, 19:34 Re: Jak się to zaczęło...?
Mania napisał/a:
Ale podzialalo....zrobiles sie nawet mily czasami
Mania
No nie wiem czy podzialalo ale na pewno duzo sie zmienilo w miedzy czasie Jak zabłądziłem pierwszy raz na FN to prawie wszystkie posty zaczynaly sie : " Kochane Bravo na wstępie mojego pedalskiego listu chce zaznaczyc zeby nie byc posadzonym nieslusznie - Nie jestem nurkiem DIR !!! i w ogole to uwazam ze wszyscy powinni nurkowac jak chca na czym chca i z kim popadnie .... i tu nastepowly dalsze mętne wywody. Teraz juz jakby nikt sie nie wstydzi byc DIR no i generalnie jest jakby bardziej normalnie choc ciagle moim zdaniem w jakis dziwny sposob utrzymuje sie atmosfera jak na forum chodowcow chomików A nurkowanie przedstawia sie jak w folderze reklamowym PADI to takie qrna moje obserwacje w temacie FN
A co masz do hodowców chomikow????
Drogie Bravo - na wstepie mojego listu chcialam powiedziec, ze nie jestem nurkiem DIR, bo jeszcze nic (no albo prawie nic) nie umiem.....
FN jest naprawde fajnym miejscem, dzieki ktoremu poznalam mnostwo super osob, a niektorzy z nich sa teraz moimi przyjaciolmi. Nawet z Toba sie ostatnio fajnie rozmawialo - chociaz zdrajco nie chciales pic!!!!
Mania
Adam Frajtak [Usunięty]
Wysłany: 08-01-2006, 20:58
Mania napisał/a:
A co masz do hodowców chomikow????
Nie zebym mial cos konkretnie przeciw hodowcom chomikow ale scialem sie ostatnio z jednym takim palantem bo ja kupuje od czasu do czasu chomiki i nimi karmie mojego węża ( ma na imie Scaner) i musialem o cos zapytac no i sie zaczelo - On kocha chomiki a ja nimi karmie weze i takie tam...
Mania napisał/a:
Drogie Bravo - na wstepie mojego listu chcialam powiedziec, ze nie jestem nurkiem DIR, bo jeszcze nic (no albo prawie nic) nie umiem.....
A wiesz to wlasnie tak sie zaczynaly te posty
Mania napisał/a:
FN jest naprawde fajnym miejscem, dzieki ktoremu poznalam mnostwo super osob, a niektorzy z nich sa teraz moimi przyjaciolmi. Nawet z Toba sie ostatnio fajnie rozmawialo - chociaz zdrajco nie chciales pic!!!!
Mania
Z tym piciem to nie bylo tak ja chcialem tylko juz nie moglem no i na drugi dzien jechalismy na tralowca wiec jakos tak wypadalo zaczac trzezwiec
Ostatnio zmieniony przez Adam Frajtak 08-01-2006, 20:59, w całości zmieniany 1 raz
Wysłany: 08-01-2006, 20:58
DiW tak w skrocie bo czasu malo
FN powstalo o ile pamietam w polowie 2001, jednak obecna forma jest od poczatku 2002.
Na poczatku forum bylo w cgi i wygladalo troche inaczej jednak ze wzgledow estetycznyi i funkcjonalnych zdecydowalismi sie to zmienic i powstalo to forum.
Pierwszego posta o ile pamietam napisal Ryszarda III Waza (ocn) pozniej pisali inni i tak jakos sie rozkrecilo.
Rewolucji pewnie w najblizszym czasie nie bedzie (poza tym ze moze w koncu skoncze OWD) ale beda zmiany i ulepszenia jednak teraz o tym jeszcze nie bede pisal.
Czemu powstalo FN? to tez prosta odpowiedz, wystarczy wejsc na liste dyskusyjna pl.rec i odpowiedz nasunie sie sama.
To chyba wszystko tak w skrocie.
Przy okazji. Przypomnialo mi sie jak Mania myslala ze DarekS i darel to ja. Pomimo moich zapewnien nie wierzyla ze to 2 rozne osoby. Zeby byc bardziej przekonujacy dalem jej nr tel. do darela zeby sama sie przekonala i nie jestem nadal do konca pewny czy uwierzyla
Nie zebym mial cos konkretnie przeciw hodowcom chomikow ale scialem sie ostatnio z jednym takim palantem bo ja kupuje od czasu do czasu chomiki i nimi karmie mojego węża ( ma na imie Scaner) i musialem o cos zapytac no i sie zaczelo - On kocha chomiki a ja nimi karmie weze i takie tam...
No wiesz...ja go troche rozumiem - bo jakbys do mnie milosniczki psow przyszedl z pytaniami o hodowle psa...bo chcesz jednego wyslac znajomemu Chinczykowi, to tez bym sie troche wkurzyla (zgodnie z dowcipem o liscie od cesarza Chin - Bardzo dziekuje za prezent, dawno takiego dobrego psa nie jadlem...)
scaner napisał/a:
Z tym piciem to nie bylo tak ja chcialem tylko juz nie moglem no i na drugi dzien jechalismy na tralowca wiec jakos tak wypadalo zaczac trzezwiec
Dobra, dobra - wiemy jak bylo naprawde, wiec nie wymyslaj teraz tralowca....
DarekS napisał/a:
Przypomnialo mi sie jak Mania myslala ze DarekS i darel to ja. Pomimo moich zapewnien nie wierzyla ze to 2 rozne osoby. Zeby byc bardziej przekonujacy dalem jej nr tel. do darela zeby sama sie przekonala i nie jestem nadal do konca pewny czy uwierzyla
Poniewaz juz pare razy rozmawialam z Darelem wiec juz teraz wiem, ze jest Was dwoch
Mania
Adam Frajtak [Usunięty]
Wysłany: 08-01-2006, 21:40
Mania napisał/a:
No wiesz...ja go trohe rozumiem - bo jakbys do mnie milosniczki psow przyszedl z pytaniami o hodowle psa...bo chcesz jednego wyslac znajomemu chinczykowi, to tez bym sie troche wkurzyla
Psy nie nadaja sie na pokarm dla węży zreszta chomiki tez bo sa male i kosztuja wiecej natomiast ja popelnilem blad na poczatku bo brzydzil mnie ogon szczura/myszy wiec zaczalem dawac mu chomiki bylo ciezko scaner prawie zdechl z glodu ale w koncu zeżarł chomika no i tak juz zostalo teraz zmiana menu jest raczej niemozliwa
Tak, tak... Nasze forum to naprawdę wspaniałe miejsce
Nowi znajomi, nowe wyzwania,wymiana pogladów, lekkie starcia, a na koniec... super extra imprezy na zlotach FN !!!
I nie tylko na zlotach, hi hi ...
Kochani - niech tak już zostanie - do końca świata i o jeden dzień dłużej
Czasami,po powrocie z pracy(tak jak teraz) już bym nie dał rady słuchać(czytać) tzw."mięcha"-to już wolę Bravo.
A FN to dla mnie przede wszystkim ludzie i wiedza
Bigas [Usunięty]
Wysłany: 11-01-2006, 08:01
apis77 napisał/a:
Tak, tak... Nasze forum to naprawdę wspaniałe miejsce
...He he he..... Jak to było z tym lizusostwem??
Ale szczerze powiedziawszy zdecydowanie wolę takie wypowiedzi Apis niż jakiekolwiek "mięcho".
Dzieki Bigas za uznanie, nie zaliczam się do lizusow (choć podobno nasze forum taką właśnie ma ksywę w różnych kregach...)
Ja zaczęłam przygodę z nurkowaniem 2 lata temu i strasznie żałuję jednej rzeczy... DLACZEGO TAK PÓŹNO???
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Administrator FORUM-NURAS uprzejmie informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i w żaden sposób nie ingeruje w treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na Forum.
Zastrzega sobie jedynie prawo do usuwania i edytowania, w ciągu 24 godzin, postów o treści reklamowej, sprzecznej z prawem, wzywających do nienawiści rasowej, wyznaniowej, etnicznej
czy tez propagujących przemoc oraz treści powszechnie uznanych za naganne moralnie, społecznie niewłaściwe i naruszających zasady regulaminu.
Przypominam, że osoby zamieszczające opinie, o których mowa powyżej, mogą ponieść za ich treść odpowiedzialność karną lub cywilną.
Serwis wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze. Technologia ta jest wykorzystywana w celach funkcjonalnych, statystycznych i reklamowych. Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy, a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania. Korzystanie z serwisu Forum-Nuras przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko