Wiek: 61 Dołączył: 24 Maj 2005 Posty: 2349 Skąd: Warszawa
Wysłany: 30-08-2006, 10:19
Ja już tam byłem kilka razy, tylko wiesz jak to samenu
Tam tych żwirowni jest chyba pięć, zanim zwiedze wszystkie to minie jakiś czas.
Jedna z nich gdzie jeszcze wydobywają żwir ponoć ma jakąś słuszną głebokość
Z Warszawki to tylko 120 kilosów, a woda czysta
- jak tam dojechać,
- jakie tam zwyczaje panują (wjazd/dojście, godziny wydobycia, opłaty, przekupni strażnicy itp.)
- jakie orientacyjne głębokości można osiągnąć w poszczególnych dziurach,
- jakiej mniej więcej widoczności można się spodziewać,
Wysłany: 30-08-2006, 12:18
Już piszę bo pazerny nie jestem
1. Dojazd: do Miedzyrzeca to pomocna będzie mapa, dalej w centrum miasta koło liceum wyjazd na Berezę . Mniej więcej 4km będzie po lewej stronie tablica kopoalnia żwiru, no i tam w lewo jakieś 500m bedzie widać pierwszy zbiornik
2. Zwyczaje: nie panują żadne bo tam nurasów nie ma znaczy oprócz mnie, a tam gdzie pracuje kopalnia jeszcze nie byłem
3: głebokości: są różne w jednej znalazłem 11 m i było głebiej, ale że chodzę sam to nie szaleję specjalnie. Tam gdzie wydobywają piasek jest podobno ponad 20m
4. Wizura to jak w jeziorku generalnie nie trafiłem nigdy na jakiś syf w wakacje gdzy woda miała 26 stopni było około 9m lezałem na dnie i widziałem pływającego tego no... kaczkę
Wysłany: 30-08-2006, 12:52
oczywiście jest jeden haczyk, flaszki można nabic tylko u strażaków, a z nimi to różnie bywa raz bija raz nie
Własnie dlatego szukam kogoś z okolicy
pozdr Jarek
ps ale zapraszam serdecznie
Stopień: AOWD
Wiek: 51 Dołączyła: 18 Sie 2005 Posty: 169 Skąd: warszawa
Wysłany: 31-08-2006, 09:57
waterman napisał/a:
Zwyczaje: nie panują żadne bo tam nurasów nie ma znaczy oprócz mnie
są, aczkolwiek pływające w Berezie, nie nurkujące....póki co, bo zbiornik jest rzeczywiście fajny i też się zastanawiałam, żeby wziąć kiedyś sprzęt.
A nie przeszkadzają Ci tabuny tubylców z grilami??
Wysłany: 31-08-2006, 11:01
Anja napisał/a:
są, aczkolwiek pływające w Berezie, nie nurkujące....póki co, bo zbiornik jest rzeczywiście fajny i też się zastanawiałam, żeby wziąć kiedyś sprzęt.
A nie przeszkadzają Ci tabuny tubylców z grilami??
Nie przeszkadzają dopoki nie wala mi na głowę butelek Ja sobie jadę na koniec tzw Piątki i tam już nikogo nie ma
Jeśli masz ochotę to ja jade na sobotę i niedziele sprzęt mam zawsze w samochodzie na priv wyśle Ci nr kontaktowy
pozdr Jarek
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Administrator FORUM-NURAS uprzejmie informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i w żaden sposób nie ingeruje w treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na Forum.
Zastrzega sobie jedynie prawo do usuwania i edytowania, w ciągu 24 godzin, postów o treści reklamowej, sprzecznej z prawem, wzywających do nienawiści rasowej, wyznaniowej, etnicznej
czy tez propagujących przemoc oraz treści powszechnie uznanych za naganne moralnie, społecznie niewłaściwe i naruszających zasady regulaminu.
Przypominam, że osoby zamieszczające opinie, o których mowa powyżej, mogą ponieść za ich treść odpowiedzialność karną lub cywilną.
Serwis wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze. Technologia ta jest wykorzystywana w celach funkcjonalnych, statystycznych i reklamowych. Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy, a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania. Korzystanie z serwisu Forum-Nuras przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko