Pozdrawiam wszystkich serdecznie.Nazywam sie Norbert Pietkiewicz. Uczylem sie nurkowac w 1983 r w Klubie Pletwonurkow Mares w Koszalinie. W latach 1987-1989 odbywalem sluzbe wojskowa w Centrum Szkolenia Nurkow i Pletwonurkow Wojska Polskiego w Gdyni. Po zakonczeniu sluzby pracowalem dla firmy nurkowej Marinex w Gdyni a nastepnie wyemigrowalem do Kanady gdzie pracowalem pod woda przy wydobyciu Sea-urchins na rynek Japonski. W 1994 otworzylem swoj pierwszy sklep nurkowy Terra Nova Diving Services w Newfoundland. Po sprzedarzy sklepu w 1999 przeprowadzilem sie do Toronto gdzie otworzylem centrum nurkowe Aquasub Scuba Diving Services Inc. Nurkowanie bylo moja pasja od dziecinstwa i marzeniem bylo polaczyc hobby z praca zawodowa,co mi sie udalo. Moje ulubione miejsca na nurkowanie to wraki przy wyspie Bell Island na wschodnim wybrzezu kanady,zalaczam galerie zdjec z wyprawy http://www.wrecksandreefs.com/newfound.htm a takze niezliczony wyspy karaibskie gdzie prowadze duzo wypraw grupowych.Mamy takze bardzo ciekawe nurkowania w Great Lakes http://scubaq.ca/ontarioscubadiving/index.htm Smieszne ale nie mialem jeszcze okazji nurkowac w Egipcie gdzie wyjazdy z Polski sa tak popularne. Moze zorganizujemy wyprawe razem z czlonkami tego Forum Chcialbym takze ponurkowac na wrakach Baltyku gdzie sie nie moczylem od 1989r. Jeszcze raz serdecznie pozdrawiam i ciekawy jestem czy sa na tym forum starzy znajomi. Zapraszam takze na moja strone www.aquasubscuba.com
Dziekuje za serdeczne przyjecie.Wlasnie przyjechalem z Tobermory z ostatniego charteru na ten rok .Wszystkie lajby ida na suchy dock po tym weekendzie.Nurkowalismy na trzech wrakach, Arabia http://scubaq.ca/ontarioscubadiving/arabia.htm Forest City http://scubaq.ca/ontarioscubadiving/forest.htm i takze na scianie Dufferin Wall gdzie sa pozostalosci z trzeciego wraku. Pogoda dopisala chociaz bylismy dosyc daleko na North.W nastepny weekend Pumpkin Curving Contest czyli krojenie dyni pod woda bedzie duzo zabawy.
Pozdrawiam
Norbert
Witaj:) Ja bede w twoich okolicach prawdopodobnie w lipcu 2007, jesli to mozliwe to pozwole sobie na kontakt z toba?
Swietnie,zabiore Cie na super nurkowania.Poczatek lipca z reguly nurkujemy w Atlantyku na wschodnim wybrzezu.Robimy takze wiele nurkowan w Lake Ontario,Lake Eriee a takze w St.Lawrence River przez cale lato.W rzece St.Lawrence sa fantastyczne warunki na Drift Diving.Temperatura wody okolo 24 stopni a widocznosc dochodzi do 20stu metrow.Pelno wrakow i ryb (szczupaki,wegorze,okonie,bassy,Sunfish i jesiotry)
Cheers
Norbert
No to Norberto jest nas więcej nienurkujących w Egipcie Ja twierdzę, że sobie to zostawiam na emeryturę, kiedy już nie będę chciała w zimnej wodzie...
Witaj!
Nul
Dobrze sie wygrzac pod palmami w zimie ale jezeli chodzi o nurkowania na wrakach to zimno wodne sa lepsze(moim skromnym zdaniem)niz te w cieplych wodach.No moze wyjatkiem beda wraki w Truk Lagoon.Od paru lat organizuje wyjazdy na wraki w Newfoundland.Poniewaz nurkowania takie wymagaja wiecej sprzetu i umiejetnosci nie sa one tak czesto odwiedzane.Niesie to duzo korzysci gdyz sa one praktycznie dziewicze.Ciekawe jest takze nurkowanie przy gorach lodowych ale trzeba uwazac gdyz jak taka sie przekreci to moze zabrac cala lajbe nie mowiac juz o nurkach.
Pozdrawiam
Norbert
Wiek: 50 Dołączyła: 04 Cze 2003 Posty: 922 Skąd: Warszawa
Wysłany: 27-10-2006, 16:23
Witaj wsrod nas
Ciekawie piszesz, milo sie Ciebie czyta
Kolega Lobster mowil, ze w Kanadzie, to ladnie jest...
Ja nie przepadam za wrakami, jakie miejsca bys sugerowal dla wielbicielki fauny i flory?
Ciekawie piszesz, milo sie Ciebie czyta
Kolega Lobster mowil, ze w Kanadzie, to ladnie jest...
Ja nie przepadam za wrakami, jakie miejsca bys sugerowal dla wielbicielki fauny i flory?
Witaj Victoria
Jezeli chodzi o faune i flore kanadyjskich jezior to przypomina ona Polskie jeziora,natomiast w Atlantyku na wschodnim wybrzezu Kanady i Pacyfiku na zachodnim wybrzezu jest bardziej kolorowo.Zamieszczam galerie zdjec z naszego wyjazdu do Newfoundland lecz tym razem nie wraki a rybki http://www.wrecksandreefs.com/newfooun.htm
Wracajac jednak do jezior Kanadyjskich szczegolnie Great Lakes sa one cmentarzem tysiecy wrakow.Czesto mowi sie o Great Lakes jako swiatowej stolicy slodkowodnego nurkowania.Jeziora te so tak ogromne i warunki pogodowe moga zmienic sie bardzo szybko,tak wiec nic dziwnego ze usiane sa tysiacami wrakow.Technologia poszukiwania ich takze posunela sie do przodu, tak wiec co roku odkrywane so nowe dziewicze wraki za pomoca side scanners.Mieszanki gazowe i nowoczesny sprzet pozwala nam na glebsze zejscia i penetracje tych wrakow. W Baltyku takze odkrywane sa nowe wraki. Przykladem tego moze byc General Von Steuben ktory jest na mojej lisce wrakow na ktorych chce zanurkowac przy okazji pobytu w Polsce.
Pozdrawiam
Norbert
Wiek: 50 Dołączyła: 04 Cze 2003 Posty: 922 Skąd: Warszawa
Wysłany: 27-10-2006, 17:40
Norberto napisał/a:
natomiast w Atlantyku na wschodnim wybrzezu Kanady i Pacyfiku na zachodnim wybrzezu jest bardziej kolorowo.Zamieszczam galerie zdjec z naszego wyjazdu do Newfoundland lecz tym razem nie wraki a rybki
Miau
Jestem zafascynowana lasami kelpowymi, szczegolnie po mojej wizycie w USA. Lobster twierdzi, ze u Was sa jeszcze ladniejsze, prawda to?
[ Dodano: 10-11-2006, 06:23 ]
Serdeczne pozdrowienia z Orlando Floryda. Od poczatku tego tygodnia spotykaja sie tu firmy nurkowe na show pod nazwa DEMA http://dema.ntpshowsites....-show-2006.html Troche nowosci,duzo alkoholu i zabawy.Musze jeszcze wytrzymac dwa dni i powrot do Toronto.Pod koniec tego miesiaca wyjazd na Kube i nurkowanie z Bull Sharks. God help me
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Administrator FORUM-NURAS uprzejmie informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i w żaden sposób nie ingeruje w treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na Forum.
Zastrzega sobie jedynie prawo do usuwania i edytowania, w ciągu 24 godzin, postów o treści reklamowej, sprzecznej z prawem, wzywających do nienawiści rasowej, wyznaniowej, etnicznej
czy tez propagujących przemoc oraz treści powszechnie uznanych za naganne moralnie, społecznie niewłaściwe i naruszających zasady regulaminu.
Przypominam, że osoby zamieszczające opinie, o których mowa powyżej, mogą ponieść za ich treść odpowiedzialność karną lub cywilną.
Serwis wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze. Technologia ta jest wykorzystywana w celach funkcjonalnych, statystycznych i reklamowych. Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy, a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania. Korzystanie z serwisu Forum-Nuras przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko