Strona Główna FORUM-NURAS
Froum dla nurkujących i nie tylko ...

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy    KalendarzKalendarz
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: DarekS
05-12-2011, 19:18
Kto odpowiada za spotkania FN?
Autor Wiadomość
miś-magnum 

Stopień: paraDIVER
Kraj:
Somalia

Wysłany: 15-01-2006, 14:47   Kto odpowiada za spotkania FN?

Widząc informacją o Zimowym spotkaniu FORUM-NURAS zaczełem się zastanawiać, kto wymyśla termin i miejsce tey spotkań? i dlaczego są one zawsze tak daleko od Gubina/od woj.Lubuskiego. Zazwyczaj spotkania odbywają się około 600km od mojej miejscowości, czasem bardzo chętnie wybrał bym się z kolegami, ale nawet przy rozbiciu benzyny na 3, to i tak średnio opłaca się jechać taki kawał drogi, żeby następnego dnia zbierać się i wracać znów 600km do domu. Jest w RP tyle pięknych miejsc, a spotkania organizowane są zawsze tak daleko. Proponuję następne spotkanie zlokalizować np.w Łagowie Lubuskim, ładna woda, możliwość zrobienia głębszego nurka, i przystępna odległość dla ludzi z tego regionu polski. Gdy jeździmy do Łagowa, zawsze śpimy w hotelu Defka, który ma pomost nad samym jeziorem, a z pokoju hotelowego nad brzed jeziora jest 25metrów. To tylko przykład, bo w Łagowie jest wiele miejsc, w których można by zorganizować taką imprezę.
Napiszcie co myślicie o lokalizacjach spotkań FN i o Łagowie

kjar 

Stopień: MSD
Kraj:
Poland

Wysłany: 15-01-2006, 14:52   Re: Kto odpowiada za spotkania FN?

miś-magnum napisał/a:
..kto wymyśla termin i miejsce tey spotkań? i dlaczego są one zawsze tak daleko od Gubina/od woj.Lubuskiego....
Terminy i miejsce wymyśla ten, kto organizuje zlot. Ponieważ dotychczas był to Darek, on decydował kiedy i gdzie. Nie ma jednak żadnych przeszkód, by następny zlot zorganizowany był przez Waszą grupę i Waszej okolicy. Każda odmiana jest mile widziana.

Pitt_M 

Stopień: jest ;)
Kraj:
Poland

Wysłany: 15-01-2006, 17:54   

Witaj miś-magnum :razz:
To forum jest forum prywatnym którego administratorzy zamieszkują w Olsztynie - chyba jest oczywiste, że nie zoeganizują spotkania na drugim końcu Polski. Przygotowanie takiej imprezy wymaga co najmiej kilkukrotnego przyjazdu na miejsce spotkania celem uzgodnień z właścicielami hotelu (wbrew pozorom nie da się tego zrobić telefonicznie) wyznaczenie miejsc nurkowych, i wiele innych spraw. Piszesz że dla trzech osób dojazd jest mało opłacalny. A wyobraź sobie powiedzmy 3 czy 5 krotny przyjazd jednej osoby - organizatora w Twoje okolice. Należy nadmienić że te imprezy są organizowane całkowicie społecznie bez żadnych zysków (finansowych).
Jak pisał powyżej kol. kjar - zorganizuj taką imprezkę np . na wiosnę może przyjedziemy :cool:

miś-magnum 

Stopień: paraDIVER
Kraj:
Somalia

Wysłany: 15-01-2006, 19:12   

Macie rację,logiczne wytłumaczenie.
Rozumiem, że na tych spotkaniach nikt nie zarobia, i uważam iż tak właśnie powinno być, gdyż chodzi o zabawę :mrgreen:
A nad Łagowem pomyślę czy potrafił bym coś takiego zorganizować :22:

DarekS 

Stopień: prawie OWD
Kraj:
Poland

Wysłany: 15-01-2006, 21:30   

miś-magnum napisał/a:
A nad Łagowem pomyślę czy potrafił bym coś takiego zorganizować :22:

Zawsze mozesz liczyc na moja pomoc i wsparcie

Aston 

Stopień: SSI PSAI
Kraj:
Vatican

Wysłany: 16-01-2006, 12:04   

Pomysla z Lagowem calkiem niezly -dla mnie tez troche blizej ;)

:wave: :wave:

Ryszard Szwajcer 

Stopień: instruktor/nurek
Kraj:
Poland

Wysłany: 16-01-2006, 18:35   

Pomysł jest super, tym bardziej, że Pojezierze Lubuskie należy również do pięknych miejsc naszego kraju. A i czystą wodę w jeziorze można tam bez większych problemów "namierzyć".
Problem polega jednak na tym, że organizacja takiego spotkania, to nie tylko wielka odpowiedzialność za całokształt imprezy, ale także bardzo dużo załatwień, jeżdżenia, dzwonienia i "dogadywania" szczegółów ze wszystkimi. Impreza jest niedochodowa, więc trzeba mieć bardzo dużo samozaparcia i woli walki (to już gratis), żeby nie "spuchnąć" w przedbiegach.

Osobiście jestem za tym, żeby imprezę organizować w różnych zakątkach naszego kraju, co pozwoli nam docenić jego piękno w całej okazałości. Tylko kto odważy się zorganizować takie spotkanie i odciążyć Darka?
Błogosławienstwo Darka już jest- więc?

I jeszcze jedno- w maju jest długi weekend. Może na ten termin da się coś zaplanować wspólnego?
Może warto by było pomyśleć o takim miejscu, żeby można było przyjechać również z namiotem, czy przyczepą campingową?
Przy takiej ilości dni, to by była jazda!!!
A i inne rozrywki można przemyśleć. Jak będzie jakiś las, co nie jest ewenementem w tamtych rejonach, można pomyśleć o paintballu. Może jakieś deski z żaglem- oczywiście nie nad nurkujacymi, bo Vella a'la Irokez już wyszła z mody.
Może...
Propozycji na tak długi okres może być baaaardzo wiele :)
No więc?

KasiaK 

Stopień: full tmx IANTD
Kraj:
Poland

Wysłany: 07-11-2006, 18:50   

no wlasnie, no wiec?
cos teennn kombinejszyn, czy temat do zamkniecia? ;-)

malek 

Kraj:
Poland

Wysłany: 16-11-2006, 19:11   

to zakładaj Kasiu wątek o zimowym zlocie i pociągniemy temat :mrgreen:

DarekS 

Stopień: prawie OWD
Kraj:
Poland

Wysłany: 16-11-2006, 21:43   

bez paniki
mamy jeszcze troche czasu do lutego i mozna rozwazyc kazda propozycje o ile bedzie sensowna

KasiaK 

Kraj:
Poland

Wysłany: 16-11-2006, 23:44   

malek napisał/a:
to zakładaj Kasiu wątek o zimowym zlocie i pociągniemy temat :mrgreen:

ja nic nie wiem
ja niewinna jestem
;-)

malek 

Kraj:
Poland

Wysłany: 17-11-2006, 09:16   

DarekS napisał/a:
bez paniki

no przeca wiem :mrgreen:
ja się tylko bałam, że jak kasia wszystkie wątki pozamyka, to wszyscy będą się bali założyć jakiś nowy :mrgreen:

KasiaK napisał/a:
ja niewinna jestem

oooooooooj kasiu, po takiej deklaracji będzie branie ;-)

KasiaK 

Kraj:
Poland

Wysłany: 17-11-2006, 12:14   

malek napisał/a:
DarekS napisał/a:
bez paniki

no przeca wiem :mrgreen:
ja się tylko bałam, że jak kasia wszystkie wątki pozamyka, to wszyscy będą się bali założyć jakiś nowy :mrgreen:

spadówa złośliwcze ;-)

malek napisał/a:

KasiaK napisał/a:
ja niewinna jestem

oooooooooj kasiu, po takiej deklaracji będzie branie ;-)

nie, dziekuje
postoje ;-)

Dodaj do: Wypowiedź dla Wykop  Wypowiedź dla Facebook  Wypowiedź dla Wyczaj.to  Wypowiedź dla Gwar  Wypowiedź dla Delicious  Wypowiedź dla Digg  Wypowiedź dla Furl  Wypowiedź dla Google  Wypowiedź dla Magnolia  Wypowiedź dla Reddit  Wypowiedź dla Simpy  Wypowiedź dla Slashdot  Wypowiedź dla Technorati  Wypowiedź dla YahooMyWeb
Odpowiedz do tematu