Strona Główna FORUM-NURAS
Froum dla nurkujących i nie tylko ...

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy    KalendarzKalendarz
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat

Poprzedni temat «» Następny temat
TDI Adv. Nitrox
Autor Wiadomość
Janek_nurek 

Stopień: TDI Adv. Nitrox
Kraj:
Poland

Wysłany: 26-07-2012, 15:07   TDI Adv. Nitrox

Witam wszystkich. Nie będę aktywny forumowiczem. Zarejestrowałem się tylko dlatego, że chciałem publicznie podziękować mojemu instruktorowi. Dwa i pół tygodnia temu skończyłem Adv. Nitrox u Huberta Urbańczyka. Był to najlepszy kurs, w jakim kiedykolwiek uczestniczyłem. Każde zajęcia skutkowały ogromnym postępem mojej widzy i podwodnych umiejętności. Przy okazji, zmieniłem połowę sprzętu, choć Hubert nic nie kazał, pożyczał mi tylko własny sprzęt, żebym zobaczył różnicę. Teraz mój sprzęt jest taki, jak Jego. Każdemu polecam Huberta jako instruktora i całą pewnością będę u Niego robił kurs trymiksowy.
Życzę udanych nurkowań,
Janek
Ostatnio zmieniony przez Janek_nurek 26-07-2012, 15:56, w całości zmieniany 1 raz  

Fish 

Stopień: AOWD
Kraj:
Poland

Wysłany: 26-07-2012, 15:18   

:D :D :D Gratulacje :D :D :D :D
Nigdy go nie zapomnimy :) :) :)
Ostatnio zmieniony przez Fish 26-07-2012, 15:19, w całości zmieniany 1 raz  

pawelk282 

Kraj:
Albania

Wysłany: 26-07-2012, 15:27   

Ja to Ci polecam kurs poprawnej polszczyzny.....

pecze 

Stopień: nurek
Kraj:
Poland

Wysłany: 26-07-2012, 15:58   

Janek_nurek napisał/a:
Każde zajęcia skutkowały ogromnym postępem mojej widzy i podwodnych umiejętności

to chyba normalne jest jak się idzie na kurs

lozerka 

Kraj:
Poland

Wysłany: 26-07-2012, 16:02   

pawelk282 napisał/a:
Ja to Ci polecam kurs poprawnej polszczyzny.....

i jeszcze napisz o Hidzie i komunikacji podwodnej! uświadamiasz sobie chociaż, czemu się człowieka czepiasz ?

Janek :) Gratuluję udanego kursu :) I trafienia na swojego instruktora :) i sukcesów na dalszej drodzę...no, niech będzie ....nurkowej ;-)

kminiorek 

Stopień: CMAS
Kraj:
Poland

Wysłany: 26-07-2012, 16:04   

Duch Huberta nadal z nami. :500:

filipesku 

Stopień: szuwarek
Kraj:
Poland

Wysłany: 26-07-2012, 16:08   

Tydzień bez reklamy, tygodniem straconym :P Zanim zrobisz ten kurs to jeszcze chyba Hubert musi stać się instruktorem tmx. Ale gratuluję i cieszę się Twoim szczęściem :)

Miły Maciej 

Kraj:
Poland

Wysłany: 26-07-2012, 18:27   

filipesku napisał/a:
Tydzień bez reklamy, tygodniem straconym

:)

Janek_nurek pochwal sie jakie nurkowania miałeś na kursie, ile, jakie głebokie ?

[ Dodano: 26-07-2012, 18:30 ]
głównie chodzi mi o przysłowiową "wisienke na torcie"
Oczywiscie gratuluje Tobie i Twojemu Instruktorowi

piotrkw 

Stopień: DM
Kraj:
Poland

Wysłany: 26-07-2012, 18:41   

Janek_nurek napisał/a:
Zarejestrowałem się tylko dlatego, że chciałem publicznie podziękować mojemu instruktorowi.

Gratuluję szczerości , takich forumowiczów nam trzeba więcej . :ping:

Miły Maciej napisał/a:
jakie nurkowania miałeś na kursie, ile, jakie głebokie ?

I ile trwał cały kurs ?? Pewnie długo , bo domyślam się, że nie było nic po łebkach . Czy jednak było wg. standardów ?? :ping:

Teraz dotarło do mnie, że kolega Janek nic więcej nam nie powie , patrz punkt 1 . :ping:
Możemy więc nie pytać .

Pozdrawiam Piotr
Ostatnio zmieniony przez piotrkw 26-07-2012, 18:47, w całości zmieniany 2 razy  

KSD
[Usunięty]

Wysłany: 26-07-2012, 18:52   Re: TDI Adv. Nitrox

Janek_nurek napisał/a:
Nie będę aktywny forumowiczem.

Szkoda, bo wejście masz dobre :)

Janek_nurek 

Stopień: TDI Adv. Nitrox
Kraj:
Poland

Wysłany: 26-07-2012, 19:02   

Kurs trwał ponad dwa miesiące, w sumie 18 nurkowań w pięć dni treningów na płytkiej wodzie i dwa wyjazdy na Hermanice, na nurkowania poniżej 30 m. Zanim tam pojechaliśmy musiałem zaliczyć wszystkie ćwiczenia przewidziane programem TDI. Hubert nie zaliczał mi ćwiczenia, jeśli wahania pływalności były większe niż metr lub odchylenie od poziomu większe niż 30 stopni. Najwięcej czasu zajęło mi opanowanie żabki do tyłu.
Te pięć dni było bardzo męczące, natomiast osatnie dwa nurkowania wykonałem bez zmęczenia.

Jozio 

Stopień: OWD
Kraj:
Poland

Wysłany: 26-07-2012, 19:33   

To cie ladnie wymeczyl ale to chyba dobrze przynajmniej dobrze cie nauczyl.

pmk 

Stopień: Mud Diver
Kraj:
Poland

Wysłany: 26-07-2012, 20:02   Re: TDI Adv. Nitrox

Janek_nurek napisał/a:
Witam wszystkich. Nie będę aktywny forumowiczem. Zarejestrowałem się tylko dlatego, że chciałem publicznie podziękować mojemu instruktorowi.

Cytat:
Łubu dubu, łubu dubu niech nam żyje Prezes naszego klubu....

tak jakoś mi się dziwnie skojarzyło ;)

Fish 

Kraj:
Poland

Wysłany: 26-07-2012, 20:24   

Ja jeszcze bym zaproponował abyś napisał o tym na DiveTreku :) Tam się Hubert mocniej udziela. Istnieje tylko mały problem... Wojtek mógłby "Was dwóch" wyp....ić :) :)

TYMOTEUSZ 

Kraj:
Antigu and Barbuda

Wysłany: 26-07-2012, 20:30   

kto umie sprawdzic ip komputera z którego logował sie kolega i hubert ?????

taki tam zarcik :bee;

piotrkw 

Stopień: DM
Kraj:
Poland

Wysłany: 26-07-2012, 20:31   

Fish napisał/a:
Tam się Hubert mocniej udziela.

"Niestety" mniej , niż kiedyś na FN . Gremium trochę inne , jakby mniej skore do posłuchu.

Pozdrawiam Piotr

Fish 

Kraj:
Poland

Wysłany: 26-07-2012, 20:47   

Miałem na myśli Piotrze obecny czas :) :) Teraz tam jest częściej :)

Admin ma to w panelu :) IP nic nie da, teraz można sobie co parę sekund zmieniać przez jakieś stronki.

Bastian 

Kraj:
Poland

Wysłany: 26-07-2012, 22:14   

Janek_nurek napisał/a:
dwa wyjazdy na Hermanice, na nurkowania poniżej 30 m.

Mimo wszystko wolałbym żeby instruktor zabrał mnie głębiej. W TDI to chyba jest max 40 m ? Więc dla komfortu psychicznego chciałbym dotknąć tej czterdziestki. Moim zdaniem kończenie kursu ADV EAN na Hermanicach nie jest dobrym pomysłem.....
Jakie są Wasze doświadczenia z tego typu kursami?

pomorzanka 

Stopień: wakacyjnorekreacyjny
Kraj:
Poland

Wysłany: 26-07-2012, 22:28   

abstrahując od łubu dubu w tle wydaje mi się, że kandydat na nurka Adv Nx wie lub umie sobie sprawdzić, na ile na takich Hermanicach zejdzie. Moim zdaniem to jest kwestia umowy pomiędzy instruktorem a kursantem - wersja oszczędnościowa Hermanice (bo z tego, co Hubert kiedyś pisał i chyba żaden forumowy instruktor z tej samej organizacji nie zaprzeczył, jest to zgodne ze standardami), lub podróż nad Bałtyk/Hańczę/jakiś kamieniołom niemiecki, co podraża koszty samego kursu.
Tu nie czepiałabym się Huberta, bo myślę, ze gdyby kursanci byli gotowi na podwyższenie kosztów kursu o jakieś dodatkowe kilkaset złotych lub więcej, to pewnie takie nurkowania kursowe zorganizowałby.
mnie raczej dziwi, że kandydaci na nurków AdvNx wybierają wersję oszczędnościową :-)

filipesku 

Stopień: szuwarek
Kraj:
Poland

Wysłany: 26-07-2012, 22:46   

Do Sproitz w 2 manki z Katowic jest 400 km dalej, czyli 40 litrów razy 6 zl 240 zł podzielic na 2 kursantów 120 zł :D Na zespół trójkowy 80 zl :) Oszczędność to chyba słaby argument :)

Dodaj do: Wypowiedź dla Wykop  Wypowiedź dla Facebook  Wypowiedź dla Wyczaj.to  Wypowiedź dla Gwar  Wypowiedź dla Delicious  Wypowiedź dla Digg  Wypowiedź dla Furl  Wypowiedź dla Google  Wypowiedź dla Magnolia  Wypowiedź dla Reddit  Wypowiedź dla Simpy  Wypowiedź dla Slashdot  Wypowiedź dla Technorati  Wypowiedź dla YahooMyWeb
Odpowiedz do tematu