Wysłany: 25-08-2009, 13:02
Loony napisał/a:
baz "Halabanaha
A wiecie co znaczy po arabsku HALABANAHA?
Tyle co "wydoić krowę".
Nurałem z nimi i potwierdzam. Doją do bólu.
katiusha [Usunięty]
Wysłany: 09-01-2010, 16:15
Robiłam w Nautice OWD i generalnie było spoko. Ewa Szmigielska - bardzo fajna i kompetentna dziewczyna. Mogę polecić z czystym sumieniem. Jeśli chodzi o ceny, to chyba mają raczej przeciętne. Trochę taniej niż w Divingpro. Organizacja ok. Sama baza syfiasta i baseny straszne (dotyczy OWD).
Ceny są też $140/3 dni i $55/1 dzień - oczywiście cena przy wcześniejszej rezerwacji, bo na miejscu teoretycznie (na tablicy z pricelistą) drożej.
Oczywiście dochodzą dopłaty $10 dziennie za napoje/lunch (oszczędni z talentem do negocjacji mogą dogadać rezygnację z tego dobrowolnie obowiązkowego punktu programu) no i ew. $5 za Ras Mohamed (tutaj jest najciekawiej, bo teoretycznie opłata powinna być stała, a gdzieniegdzie pojawiają się też ceny 8-10 $ lub nawet EUR)
Ceny nurkowania podałem z bazy "polskiej" - żona właściciela jest z PL, jeden z divemasterów uczy się naszego języka. Opinie ma różne (jak każda) ale ja uważam, że jest całkiem OK.
ja robilem owd w african divers. nie pamietam jak cenowo, basa ok, divemasterzy z tego co pamietam arabscy aldwoje mowilo po polsku kapitalna atmosfera
Słuchajcie, czy ktoś z Was korzystał ostatnio z usług Divingpro? Wybieram się do Sharmy w czerwcu zrobić OWD, a pozytywne opinie o tej bazie chyba są w przewadze. Jeżeli jestem w błędzie, please o info
Ostatnio zmieniony przez MichalMi 15-01-2010, 21:58, w całości zmieniany 1 raz
Znajdź proszę centrum nurkowe Divingpro na liście legalnie działających centrów nurkowych w SSH - dla ułatwienia lista jest tutaj.
Najlepsi są rezydenci biur podróży w Sharmie oferujący nurkowanie z Divingpro - sam osobiście usłyszałem z tego źródła, że Divingpro to (niemalże) jedyna polska baza w Sharm, która działa w pełni oficjalnie i legalnie). Oczywiście o o liście CWDS-u rezydenci nic nie wiedzą...
Divingpro połączył się (co nie przeszkadza mu występować nadal pod własną nazwą) z Sheikh Coast (ta baza działa legalnie) - tak jest napisane na ich stronie. Tylko to znajdź jakąś o tym informację poza stroną divingpro.eu - chociażby na stronie wspomnianego Sheikh Coast - tutaj.
Nie zamierzałem robić antyreklamy tworowi o nazwie Divingpro (bo nie jest to przecież oficjalna i legalna baza nurkowa) ale jak zajrzałem na forum gazeta.pl i zobaczyłem ten zalew reklamowego spamu z ich strony (lub "życzliwego wielbiciela") to napisałem jednak to do o tym myślę.
Wiek: 43 Dołączył: 17 Maj 2009 Posty: 18 Skąd: północna Polska
Wysłany: 16-01-2010, 11:53
Nie wiem jak to jest z listami i legalnymi bazami.
Ja byłem u nich w zeszłym roku z małżowinką - robiliśmy AOWD.
Jak dla nas OK. Było naprawdę nieźle.
Jeśli chcesz więcej info na ten temat to na pw wysłałem Ci nr tel - zadzwon odpowiem i opowiem.
Jeśli chodzi o Nauticę to jest na liście - co prawda pod nazwą Spirit Divers link tutaj - jednak wystarczy spojrzeć na listę i już nie ma żadnych wątpliwości o kogo chodzi. Swoją drogą ciekawe od czego wzięła się ta nazwa - bo chyba nie od nurkowego ducha
Co daje bycie na liście CWDS? Nic nie daje. To nie jest jakiś dodatek do nurkowania. Wszystkie bazy, które działają zgodnie z egipskim prawem (muszą spełnić pewne kryteria) automatycznie umieszczane są na tej liście. Wniosek prosty - jeśli bazy nie ma na liście to nie działa w Egipcie legalnie.
katiusha [Usunięty]
Wysłany: 02-03-2010, 22:04
W lutym nurkowałam zarówno z DIVINGPRO jak i z NAUTICĄ. Ogólnie polecam bardziej Nauticę ze względu na lepszy klimat na łodzi i super atmosferę. Nie była ona zasługą wyłącznie nauticowskiej kadry, ale tak się złożyło. Jeśli chodzi o finanse, to w Davinpro zapłaciłam prawie 100 $ mniej za dokładnie tę samą usługę, czyli 3 dni na łodzi (2 nurki dziennie). Kadra w Divingpro w porządku. Według mnie mają gorszy sprzęt i więcej problemów organizacyjnych. Jeśli chodzi o OWD, to podobno w Divingpro mają podgrzewany basen, a w Nautice nie!!!!!!!!!!!!!! Obie bazy mają plusy i minusy, ja jednak bardziej polecam NAUTICĘ.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Administrator FORUM-NURAS uprzejmie informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i w żaden sposób nie ingeruje w treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na Forum.
Zastrzega sobie jedynie prawo do usuwania i edytowania, w ciągu 24 godzin, postów o treści reklamowej, sprzecznej z prawem, wzywających do nienawiści rasowej, wyznaniowej, etnicznej
czy tez propagujących przemoc oraz treści powszechnie uznanych za naganne moralnie, społecznie niewłaściwe i naruszających zasady regulaminu.
Przypominam, że osoby zamieszczające opinie, o których mowa powyżej, mogą ponieść za ich treść odpowiedzialność karną lub cywilną.
Serwis wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze. Technologia ta jest wykorzystywana w celach funkcjonalnych, statystycznych i reklamowych. Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy, a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania. Korzystanie z serwisu Forum-Nuras przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko