Wysłany: 13-11-2007, 17:02 Polskie bazy nurkowe w Sharmie
Witam! Nurkowałem juz w Hurgadzie i okolicach ale pierwszy raz jadę Sharmu. Czy Ktoś zna jakąś godną polecenia bazę z polskojęzyczną kadrą?? Zgóry dzięki za wszelkie podpowiedzi
Ten temat przewijal sie juz pare razy przez forum, ale co tam...
Z polskojezycznych znam Nautice, ktorej nie polecam, chyba ze ktos lubi duzo placic (opinia subiektywna) i Tomka Werbanowskiego z OceanXplorers, z ktorym sam nurkowalem i moge z czystym sumieniem polecic.
Zeby nie bylo watpliwosci - z nautica tez nurkowalem i na obsluge specjalnie nie narzekalem (poza spoznieniami ale to w egipcie normalne), ale ze z Tomkiem obsluga tez byla ok i bylo znacznie taniej - uwazam jego oferte za lepsza. Jakby co to numer do Tomka moge podac na priv.
Wysłany: 14-11-2007, 09:03
Witam
Jeśli chodzi o Nautice to zgadzam się w całej rozciągłości z przedmówcą
Z tego co mi wiadomo w SSH jest baza Crazy Shark a ceny jak widać: http://www.shark.net.pl/?...ion=cennikegipt
Polecić z czystym sumieniem nie mogę go nie korzystałem z ich usług w SSH natomiast nad J. Białym są Ok.
Natomiast polecam AQUASHARM jest to baza położona w dzielnicy Hadaba naprzeciwko Sharm Holiday oraz bardzo blisko Dreas Vacation
Ceny są umiarkowane (niższe niż w CS) a obsługa polskojęzyczna składa się prze sympatycznej Polki Marty i Słowaka Milana
(przynajmniej ostatnio a byłem u nich 5 razy z czego 2 w tym roku)
Czasem zatrudnia się tam okresowo jeszcze kilkoro polskich DM
http://www.aquasharm.com/
Wiek: 78 Dołączył: 05 Mar 2006 Posty: 22 Skąd: Szczecinek
Wysłany: 18-11-2007, 13:27
Ostatnio byłem na safari z Nauticą ... było świetnie a Piotr Stós rewelacyjny. Ceny ?? tu bez komentarza...... Tomek Werbanowski to , ocena pewnie subiektywna , dla mnie rewelacyjny i konkretny i godny polecenia. Ciekawych nurów życzę !!
Witam,
W przyszłym tygodniu będę w Sharmie z grupą Rosjan... Czy ktoś mi podpowie, która polska baza ma "na wyposażeniu" rosyjskiego/rosyjskojęzycznego przewodnika?
Hmm.. Gdybyś się nie upierał przy tym, że baza musi koniecznie być polska (cokolwiek by to miało znaczyć), to poleciłbym Dive Africa. Ma zarówno polsko- jaki rosyjskojęzycznych przewodników. Tych drugich zresztą wyraźnie więcej..
Wiek: 78 Dołączył: 05 Mar 2006 Posty: 22 Skąd: Szczecinek
Wysłany: 03-04-2008, 22:38
Myslę, że chodzi tu o rozbudowywanie tak w Sharm jak i w Hurghadzie (połączoną po nieszczęśliwym wypadku Wojtka) - baz "Halabanaha". Są w trakcie rozbudowy obu. Wybieram sie właśnie tam w tym miesiącu, po powrocie bedę miał świeze wieści.
ok jż nawiązałem kontakt plotka się potwierdziła centrum nazywa sie divingpro i znajduje sie tuz obok ras um sid może wybiorę się do nich na weekend majowy pierwszy kontakt bardzo pozytywny znają się na rzeczy mają całkiem niezły sprzęt pod ręką, okazało się że mój znajomy z nimi nurał i tez mówi że wszystko w najlepszym porządku
ok jż nawiązałem kontakt plotka się potwierdziła centrum nazywa sie divingpro i znajduje sie tuz obok ras um sid może wybiorę się do nich na weekend majowy pierwszy kontakt bardzo pozytywny znają się na rzeczy mają całkiem niezły sprzęt pod ręką, okazało się że mój znajomy z nimi nurał i tez mówi że wszystko w najlepszym porządku
Przestań spamować ~rast. Wszystkie fora o Egipcie nurkowaniu są pełne Twoich postów.
Mam wrażenie że chyba zbyt pochopnie mnie oceniasz, nie jestem związany z żadnym centrum, co do wszystkich forum to odwiedzam tylko 3 i związane z nurkowaniem a nie Egiptem i to i tak sporadycznie, fakt faktem generalnie najczęściej poza polską nurkowałem w Egipcie co nie czyni mnie od razu utajnionym agentem nowych centów nurkowych co do nicka rast najpewniej chodzi ci o forum gazety korzystam z niego ja i moja panna więc (która swoją drogą chyba zbierze burę) byc może znalazłem coś co brzmiało podobnie za to proszę cię nie szukaj "układu" tam gdzie go nie ma
Mam wrażenie że chyba zbyt pochopnie mnie oceniasz
Jeżeli się pomyliłem, to przepraszam - jednakże Twoja wypowiedź zbiegła się w czasie z nieelegancką akcją promocyjną tej bazy przez osobe o nicku "~rast":
hmmm wydaje się to dziwne sprawdziłem na forum gazety rzeczywiście istnieje (razem z moja panną) pod nickiem yetiikura a nie rast pomyłka wynika z tego że mój prywatny mail to rastegar@ jak już powiedziałem to zdecydowanie nie ja, z divingpro (któremu z resztą przypadkiem wyrobiłem złą markę) miałem tylko kontakt mailowy i nic poza tym mnie z nimi nie łączy, aczkolwiek żeby nie było że wycofuje się za swojej opinii wydają się być sensowni
P.S. aowd robiłem w polsce a o sharmdivers słyszałem tylko że to jeden koleś co to prowadzi coś quasi centro nurkowego
SINAI COLLEGE nurkowałem w 2008 kontakt z Dorotą (Polka), później na nurkach musisz znać angielski. Organizacja ok (choc brak zaplecza na "wymycie" sprzętu) ceny przystępne choć mocno nadrabiają ceną jedzenia na łodzi. Romario super kontaktowy gość i dużo pod woda pokaże.
SINAI DIVE nurkowałem w 2007 brak polskiego kontaktu, ale spokojnie albo po angielsku albo po włosku można się dogadać. Super organizacja dobre zaplecze bazy i własne łodzie gwarantują duży luz i spokój. Nurki ok. Ceny wysokie ale luz na łodzi to kompensuje.
Życze ciekawych nurasów.
Jak pisano wczesniej AQUASHARM - polecam . Pozdrowienia dla Marty...
Rok temu w październiku nuraliśmy z Sinai Collage - godni polecenia. Szczególnie dwóch z przewodników Tussa i Tango. Angielskojęzyczni ale na migi potrafią wytłumaczyc wszysko - gwarantuję. Jedzenie na łodzi - bardzo dobre - głównie tam się najadaliśmy bo w hotelu była padaczka. Ale cóż ...... życie.
Wiek: 43 Dołączył: 17 Maj 2009 Posty: 18 Skąd: północna Polska
Wysłany: 20-05-2009, 01:09
No dobra, to i ja się wypowiem...
W marcu byliśmy z moją lepszą (czyt. ładniejszą) połową w Egipcie nurkować (tak, tak, mam to szczęście, że udało mi się ją zarazić bakcylem i to teraz ona mnie ciągnie pod wodę). Robiliśmy też AOWD.
Wybraliśmy właśnie Divingpro. Wybór nie był przypadkowy - znaliśmy instruktorkę z którą już nurkowaliśmy wcześniej ale pod banderą Nautica. (Aby nie być posądzonym o kryptoreklamę imię/ksywkę pominę milczeniem, ale serdecznie ją pozdrawiam, a w razie czego służę szczegółami na maila)
Serwis OK, niezła obsługa, profesjonalne podejście, zakręceni jak my wszyscy. Atmosfera bardzo bardzo.
Rewelacyjne skrzydełka z kurczaka na łajbie (KFS niech się schowa!).
Co do sprzętu się nie wypowiem bo od nich miałem tylko (aż) automat - standard typowo "bazowy".
Moją ocenę podbija fakt uwiecznienia na fotografiach rekina lamparciego i żółwia oraz delfinów - więc śmiem twierdzić że jak na 5 dni nurkowych to mają chyba jakąś umowę z fauną morza czerwonego ;-p
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Administrator FORUM-NURAS uprzejmie informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i w żaden sposób nie ingeruje w treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na Forum.
Zastrzega sobie jedynie prawo do usuwania i edytowania, w ciągu 24 godzin, postów o treści reklamowej, sprzecznej z prawem, wzywających do nienawiści rasowej, wyznaniowej, etnicznej
czy tez propagujących przemoc oraz treści powszechnie uznanych za naganne moralnie, społecznie niewłaściwe i naruszających zasady regulaminu.
Przypominam, że osoby zamieszczające opinie, o których mowa powyżej, mogą ponieść za ich treść odpowiedzialność karną lub cywilną.
Serwis wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze. Technologia ta jest wykorzystywana w celach funkcjonalnych, statystycznych i reklamowych. Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy, a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania. Korzystanie z serwisu Forum-Nuras przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko