SUPER CPMPENSATOR
Dla nurków, którzy szukają jedynej w swoim rodzaju maski o obszernym, pełnym polu widzenia, ale którzy nie zamierzają rezygnować z komfortu. Modna maska retro Super Compensator to kultowa maska firmy Beuchat do której użyliśmy nowoczesną technologię i najnowsze dostępne materiały. Pojedyncze owalne szkło z antyalergiczną silikonową osłonką.
Ułatwione wyrównywanie ciśnienia
Kształt obramowania wokół obszaru nosowego zostały zaprojektowane tak, aby ułatwiać wyrównywanie ciśnienia. Fałdowane, wyrównujące żłobienia eliminują odkształcanie się fartucha maski, aby zapobiec rozszczelnieniu się.
Obszerne pole widzenia
Kształt maski daje nam pełne pole widzenia (technologia bezramowa)
Komfortowe wynurzanie
Podczas wynurzania się, pochylenie szkła maski sprawia, że patrzenie w górę jest łatwiejsze oraz bardziej komfortowe.
Mniejsza niż inne maski tej klasy
Technologia bezramowa oraz pochylona szybka zmniejszają wewnętrzny rozmiar maski oraz ułatwiają wydmuchiwanie.
Wytrzymałość
Bezramowa technologia oraz brak możliwości zdemontowania szkła sprawia, że maska jest niezawodna. Zamocowane uchwyty do paska maski bezpośrednio do osłonki sprawiają, że cała maska jest bardziej wytrzymała, szczelna oraz ma mniejszy rozmiar.
Fotografowanie
Zapewnia pełny oraz wyraźny widok twarzy. Idealnie nadaje się do fotografii podwodnej dzięki pełnemu polu widzenia.
Może być również używana jako maska awaryjna
Sposób w jaki osłonka jest zgięta oraz brak obramowania sprawiają, że maskę Super Compensator Silicon można używać jako maski zapasowej.
Maska dostępna w drugiej połowie lutego 2016
Dostępne kolory: czarna lub granatowa.
Jedynie taki mały mankament, że zanim ją przedmucham to całe płuca wypluję
I tylko w ten sposób dojdziesz do wniosku, że zadałeś pytanie typu: jaki mam sobie kupić samochód.
W Twoim konkretnym pzrypadku: Idź i kup sobie taką, jaka Ci się podoba i z grubsza będzie Ci się twarzy trzymała, bo za chwilę schiza Cie dopadnie, bo mniej będziesz wiedział niż tydzień temu. Unikniesz tym samym wszczęcia kilku kolejnych spięć na forum.
Ostatnio zmieniony przez P r o t 24-04-2016, 01:23, w całości zmieniany 1 raz
Mało tego że koleżanka to jeszcze ziomalka
Moim zdaniem maska którą poleciłem będzie jak znalazł, w słitfoci będzie widać całą twarz wraz z ewentualnym makijażem dodatkowo komunikacja mimiczna będzie ułatwiona
Podłączę się pod temat i zapytam o maskę jednoszybową z korekcją. Słyszałem o foliach nalepianych ale podobno szybko się odklejają i o wklejanych małych szkłach korekcyjnych na wew. część maski - koszt kilkaset zł. Czy istnieje coś lepszego niż te 2 patenty?
Wysłany: 28-04-2016, 01:32
Ja poszedlem do mojego optyka i wkleil mi soczewki w dolnej polowie maski. Taki bifocal.
Jak patrze przed siebie, na odleglosc, to wszystko jest normalnie. Jak potrzebuje sprawdzic wyswietlacz, czy computer, to zerkam w dol i wszystko widze. Mam to cudo juz ze 3-4 lata i dziala dobrze.
Tomek
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Administrator FORUM-NURAS uprzejmie informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i w żaden sposób nie ingeruje w treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na Forum.
Zastrzega sobie jedynie prawo do usuwania i edytowania, w ciągu 24 godzin, postów o treści reklamowej, sprzecznej z prawem, wzywających do nienawiści rasowej, wyznaniowej, etnicznej
czy tez propagujących przemoc oraz treści powszechnie uznanych za naganne moralnie, społecznie niewłaściwe i naruszających zasady regulaminu.
Przypominam, że osoby zamieszczające opinie, o których mowa powyżej, mogą ponieść za ich treść odpowiedzialność karną lub cywilną.
Serwis wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze. Technologia ta jest wykorzystywana w celach funkcjonalnych, statystycznych i reklamowych. Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy, a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania. Korzystanie z serwisu Forum-Nuras przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko