Strona Główna FORUM-NURAS
Froum dla nurkujących i nie tylko ...

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy    KalendarzKalendarz
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat

Poprzedni temat «» Następny temat
kto jest a kto nie jest warszawiakiem/warszawianka
Autor Wiadomość
Te_Pe 

Stopień: IANTD
Kraj:
Poland

Wysłany: 10-06-2007, 17:32   

mysiar napisał/a:
Bigas napisał/a:
A to przepraszam, gdzie można takie promocje spotkać? Bo ze wsi i nie wiem. :mrgreen:

ja też ze wsi (mniejszej niż Twoja) to też nie za bardzo się znam

A przecież powszechnie wiadomo, że król Zygmunt III Waza przeniósł stolicę z Krakowa do Warszawy, bo mu lekarz zalecił wiejskie powietrze.....
:mrgreen:

Bigas
[Usunięty]

Wysłany: 11-06-2007, 07:16   

Te_Pe napisał/a:
bo mu lekarz zalecił wiejskie powietrze.....
Mr. Green

Jakby chodziło tylko o te powietrze to byłbym za. Dla mnie to wieś kulturowa, handlowa, obyczajowa, po prostu dziura (tylko że taka ciut przerośnięta).

I trza mi było się osiedlić w Gdańsku albo Krakowie :piss:

nemo127 

Stopień: Instuktor
Kraj:
Poland

Wysłany: 11-06-2007, 14:14   

Bigas napisał/a:
Bigas

Stopień: owd
Wysłany: Pon 11 Cze, 2007

Te_Pe napisał/a:
bo mu lekarz zalecił wiejskie powietrze.....
Mr. Green

Jakby chodziło tylko o te powietrze to byłbym za. Dla mnie to wieś kulturowa, handlowa, obyczajowa, po prostu dziura (tylko że taka ciut przerośnięta).

I trza mi było się osiedlić w Gdańsku albo Krakowie

Taak....typowe dla przyjezdnych....nie znają tego miasta i ludzi mieszkających tu od dawna a tylko takich jak on sam..i pierwsi do opluwania....wiesz co... a zabieraj się z tąd ja ci się nie podoba i zabierz za sobą sobie podobnych...nikt cię tu nie ciągnął na siłę i zatrzymywał równierz nie będzie. A najlepiej do swojej wiochy tam wszystkiego czego ci tu brakuje będziesz miał w bród. :rocket:

mysiar
[Usunięty]

Wysłany: 11-06-2007, 14:40   

nemo127 napisał/a:
Taak....typowe dla przyjezdnych....nie znają tego miasta i ludzi mieszkających tu od dawna a tylko takich jak on sam..i pierwsi do opluwania....wiesz co... a zabieraj się z tąd ja ci się nie podoba i zabierz za sobą sobie podobnych...nikt cię tu nie ciągnął na siłę i zatrzymywał równierz nie będzie. A najlepiej do swojej wiochy tam wszystkiego czego ci tu brakuje będziesz miał w bród. :rocket:

no to Bigas masz teraz przechlapane, kanałami musisz sie poruszać :mrgreen:

Bigas
[Usunięty]

Wysłany: 11-06-2007, 14:54   

Oj, Piotrek, bez przesady. Takie wypowiedzi nie robią nic nikomu poza podniesieniem ciśnienia samemu autorowi. A kanały warszawskie z przyjemnością oglądnę po raz kolejny ale w filmie Wajdy, którego zresztą nie lubię ale filmy jego wprost przeciwnie.

I wieszać się z tego powodu nie będę. Ale na "piwo" do grodu Kraka to bym sie wybrał.

A nemo127 to niech lepiej zanura abo piwo siorbnie bo chyba mu upały zaszkodziły :mrgreen: (to nie było złośliwe), (chyba) a nie się rzuca na ludzi z pianą.

$$
[Usunięty]

Wysłany: 11-06-2007, 15:16   

Te_Pe napisał/a:
że król Zygmunt III Waza przeniósł stolicę z Krakowa do Warszawy, bo mu lekarz zalecił wiejskie powietrze.....

Dawaj więcej tych uprzejmości o wychodzeniu na pole i o krakowskim przedmieściu.

"Od Wazy aż po Zina, na Kraków ktoś się wypina"

powodzenia

Bigas
[Usunięty]

Wysłany: 11-06-2007, 15:18   

Ale smok się nie wypiął, ciągle w Krakowie siedzi :mrgreen:

$$
[Usunięty]

Wysłany: 11-06-2007, 15:27   

I krakusy załatwiły swojego i warszawiaki bazyliszka wykończyły, remis na tym polu, a ten na SMSa rzygający ogniem to częściej nie działa niż działa, krakowska robota.

powodzenia

Bigas
[Usunięty]

Wysłany: 11-06-2007, 15:32   

Już tylko patrzeć, jak Szczecinianie o cegły się upomną :mrgreen: I skąd ta niewiadomego pochodzenia nienawiść? Przecież nikt nikomu złego nigdy osobiście nie zrobił a ludzie się tak nienawidzą. Bawi mnie to bardzo. :mrgreen:

$$
[Usunięty]

Wysłany: 11-06-2007, 15:44   

Bigas napisał/a:
I skąd ta niewiadomego pochodzenia nienawiść? Przecież nikt nikomu złego nigdy osobiście nie zrobił a ludzie się tak nienawidzą.

Rzymska zasada "Dziel i rządź" za zaborów, za komuny łatwiej było podjudzać jednych na drugich. Trzymać za mordę wszystkich, mniejszymi siłami. Obecnie kaczory podpuszczają pielęgniarki na lekarzy.

powodzenia

nemo127 

Stopień: Instuktor
Kraj:
Poland

Wysłany: 12-06-2007, 10:53   

Bigas napisał/a:
A nemo127 to niech lepiej zanura abo piwo siorbnie bo chyba mu upały zaszkodziły (to nie było złośliwe), (chyba) a nie się rzuca na ludzi z pianą.

Z pianą?! Fakt, wkurzają mnie czasami flancowani warszawiacy ze swoimi kretyńskimi opiniami na temat warszawy ale ,żeby zaraz z pianą? Nie pochlebiaj sobie...i nie powtarzaj obiegowych idiotyzmów bo tak jest "trendy" tylko patrz i ucz się, na zdrówko ci to wyjdzie zarówno nad i pod wodą..

Mania 

Stopień: ale o co chodzi?
Kraj:
Poland

Wysłany: 12-06-2007, 11:00   

nemo - wyluzuj troche....
cieplo jest, swieci slonerko, dlaczego te nerwy?

A tak na marginesie - nemo gdzie sie urodzili Twoi rodzice? Dziadkowie? Na pewno w Warszawie?
Bo moi na przyklad nie urodzili sie w Warszawie, ale w niej mieszkali. A Twoi Dziadkowie gdzie mieszkali?
Jak chcesz oceniac kto jest prawdziwym warszawiakiem, a kto nie? I w zasadzie po co?

Mania
Ostatnio zmieniony przez Mania 12-06-2007, 11:08, w całości zmieniany 1 raz  

Bigas
[Usunięty]

Wysłany: 12-06-2007, 11:02   

nemo127 napisał/a:
swoimi kretyńskimi opiniami

Dla mnie Twoje są również kretyńskie.

nemo127 napisał/a:
wkurzają mnie czasami flancowani warszawiacy

Siebie warszawiakiem nie mianuję, więc nie wiem do kogo ten tekst.

nemo127 napisał/a:
i nie powtarzaj obiegowych idiotyzmów bo tak jest "trendy"

Mówię co sam uważam a nie dlatego, że coś jest modne.

nemo127 napisał/a:
tylko patrz i ucz się

Robie to całe życie, ale nie Ty jesteś moim wzorcem.

[ Dodano: 12-06-2007, 11:04 ]
Mania napisał/a:
A tak na marginesie - nemo gdzie sie urodzili Twoi rodzice? Dziadkowie? Na pewno w Warszawie?

Konie z Ciechanowa bryczkę z mamą w ciąży za daleko poniosły no i wylądował we stolycy.

Przepraszam,nie mogłem sie od tej złośliwości powstrzymać :mrgreen:

mysiar
[Usunięty]

Wysłany: 12-06-2007, 11:06   

zajebisty wątek, od razu mi się humor poprawił

Bigas
[Usunięty]

Wysłany: 12-06-2007, 11:08   

mysiar napisał/a:
od razu mi się humor poprawił

Jakby nie uszy to bym się uśmiechał dookoła głowy :mrgreen:

Mania 

Kraj:
Poland

Wysłany: 12-06-2007, 11:09   

Bigas napisał/a:
Przepraszam,nie mogłem sie od tej złośliwości powstrzymać

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
wiedzialam, ze sie nie powstrzymasz, wiec ulatwilam ci zadanie.
A tak w ogole to kompletnie nie wiem po co ta dyskusja. Czy to ma jakies znaczenie? Dzis mieszkam tutaj, a jak jutro zaproponuja mi rewelacyjna robote gdzies indziej to bede mieszkala gdzies indziej.
Amerykance srednio co 5 lat zmieniaja miejsce zamieszkania i jakos nikt nie ma z tym problemu....

A rodowitych Warszawiakow tak naprawde nie ma. Jakby siegnac w glab to Warszawa jest typowym miastem stopniowo zasiedlanym przez chlopow, robotnikow oraz inteligencje, ktora - o czym warto pamietac - przede wszystkim wywodzila sie z ziemianstwa. A to swoje domy mialo na wsi. Plus troche arystokracji, ktora zbudowala kilka naprawde ladnych palacow, do ktorych zjezdzala ze swoich zamkow (zreszta rowniez polozonych we wsiach) na zime.

Wielkie mi mecyje.....
Mania
Ostatnio zmieniony przez Mania 12-06-2007, 11:13, w całości zmieniany 1 raz  

Bigas
[Usunięty]

Wysłany: 12-06-2007, 11:13   

Jak to Scaner powiedział: tylko wariat jest nieprzewidywalny.

Dzięki Maniu.

Co prawda nie interesuje mnie od ilu pokoleń Nemo jest warszawiakiem ani skąd pochodzą jego rodzice. To jest jego sprawa. Podejrzewam, że Nemo to by chętnie wszystkim w tym mieście w metryki pozaglądał i eksmitował. :mrgreen:

Mania 

Kraj:
Poland

Wysłany: 12-06-2007, 11:15   

Myslisz, ze tylko metryki?
:22:
Mania

Bigas
[Usunięty]

Wysłany: 12-06-2007, 11:18   

Wolę się nie domyślać :roll: aż strach sie bać

KasiaK 

Stopień: full tmx IANTD
Kraj:
Poland

Wysłany: 12-06-2007, 11:21   

zajebiaszczy watek
poczatkowo do niego nie zagladalam, bo co mnie jakies rejestry interesuja
a tu takie buty..

;)

Dodaj do: Wypowiedź dla Wykop  Wypowiedź dla Facebook  Wypowiedź dla Wyczaj.to  Wypowiedź dla Gwar  Wypowiedź dla Delicious  Wypowiedź dla Digg  Wypowiedź dla Furl  Wypowiedź dla Google  Wypowiedź dla Magnolia  Wypowiedź dla Reddit  Wypowiedź dla Simpy  Wypowiedź dla Slashdot  Wypowiedź dla Technorati  Wypowiedź dla YahooMyWeb
Odpowiedz do tematu