...Nim się człowiek obejrzy a już zrobił Fundamenty...
No i zepsuł komputer, kompas , w złości pociął sznurek od balerona, zaczyna oddychać z oktopusa na długim wężu a po ogórki kiszone do piwnicy to idzie z HID-em na Goodmanie. Niebezpieczna przemiana...
Ostatnio zmieniony przez beroduar 29-06-2010, 21:12, w całości zmieniany 1 raz
No i zepsuł komputer, kompas , w złości pociął sznurek od balerona, zaczyna oddychać z oktopusa na długim wężu a po ogórki kiszone do piwnicy to idzie z HID-em na Goodmanie. Niebezpieczna przemiana...
jest gorąco, czasem nawet bardzo, byłem teraz w czerwcu i już było nieźle
Co do bazy - Colona - dobra jakość , chociaż kiedy z nimi nurkowałem zdarzyło się niestety kilka wpadek - ale w sumie ok. Dorota, Bartek - instruktorzy na wysokim poziomie, dbają, żeby klient był zadowolony
Seva - nieźle - dużo niższe ceny niż w Colonie, ale trochę bardziej "hurtowe" podejście do klienta.
Poza tym kilka razy nurkowałem z hotelowymi bazami typu " no name" czasem było dobrze , czasem trochę gorzej, nigdy ( w sumie jakieś 80 nurów w Egipcie) nie trafiłem na jakieś tragiczne bazy, ale chyba mało wymagający jestem.
Wiek: 58 Dołączył: 09 Mar 2008 Posty: 3897 Skąd: Łódź/Gliwice
Wysłany: 29-06-2010, 23:00
beroduar napisał/a:
Niebezpieczna przemiana...
Wyliczę niebezpieczeństwa przemiany:
1. Zużycie gazu spada "na pysk" - w moim przypadku ponad 2x. Ludzie widząc takiego dużego chłopa nie mogą uwierzyć w SAC około 13...
2. Powstaje niechęć do nurkowań powierznych (na płytkie nury EAN 32, niżej TMX), w efekcie nie czujesz "ekstazy głębin", jesteś w pełni świadomy każdej sekundy nurkowania a po nurze nie ma bólu głowy i zmęczenia...
3. Zaczynasz niechętnie patrzeć na partnerów wchodzących do wody bez silnego światła... bo światło służy do komunikacji i ułatwia pływanie....
i wiele innych.
Hubert - ja tylko żartowałem.
Chociaż komputera szkoda (no i HID-y drogie) ...
Swoją drogą gdzieś na tubylczym forum ktoś też się wkurzał na cenę żarówek dystrybuowanych przez Halcyona ( te same prosto od Welch Allyn-a kosztują 1/3, jednak trzeba zamówić za >100$ )
Ostatnio zmieniony przez beroduar 30-06-2010, 01:44, w całości zmieniany 1 raz
Wiek: 58 Dołączył: 09 Mar 2008 Posty: 3897 Skąd: Łódź/Gliwice
Wysłany: 30-06-2010, 06:42
beroduar napisał/a:
Hubert - ja tylko żartowałem.
OK. Jasne. Wiesz, ja po prostu w ciągu ostatniego roku zauważyłem taką zmianę jakościową mojego nurkowania... coś, jakbym przesiadł się z "Malucha" do nowiutkiego "Mercedesa S"... dlatego jestem tak gorącym propagatorem "świadomego nurkowania" (czasami aż za gorącym )...
Ja polecam Diving-stars byłem u nich dwa razy i chętnie wrócę.
Byłem tam w kwietniu korzystają z wynajętej łodzi razem z Synus Diving i jeszcze jakąś bazą także ludzi jest na łodzi że ho ho
Nitrox 7€ za butlę!
Pomoc przy zakładaniu/zdejmowaniu sprzętu nie istnieje.
Sprzęt 'podobno' jest płukany i suszony w bazie niestety pianka cuchnie 3ciego dnia i co rano jest mokra.
np. pakiet 5 dni
Seva 180 USD *3,4= 612 zł
Colona 143 E*4,15=593 zł
A co trzeba zrobić, aby mieć takie ceny w Colonie?
Na stronie oficjalnie wisi 220 eu * 4.15 = 913 zł
Dodatkowo obiad na łodzi płatny 4 eu * 5 * 4.15 = 83 zł
Razem prawie tysiak :(
Cena za pakiet 10 nurkowań z lunchem na łodzi wyniosła mnie $150.
Gdy z nimi nurkowałem co prawda miejscówki nie były wyszukane, jednak było to spowodowane wiatrem i wysoką falą - gdy ustalaliśmy gdzie płyniemy większość ludzi jednak wolało tak blisko, jak się da.
nurkowałem w tamtym roku w Hurghadzie z bazą High Dive własciciel Adrian (Adi) strona w necie jest... Wszystko sprawnie, pewnie, bezpiecznie i ciekawie, punktualni. Bardzo dobrzy divemasterzy szczególnie fajny jest Bany, W lipcu baaaaaardzo ciepło, miałem mokrą piankę 5mm i było spoko.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Administrator FORUM-NURAS uprzejmie informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i w żaden sposób nie ingeruje w treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na Forum.
Zastrzega sobie jedynie prawo do usuwania i edytowania, w ciągu 24 godzin, postów o treści reklamowej, sprzecznej z prawem, wzywających do nienawiści rasowej, wyznaniowej, etnicznej
czy tez propagujących przemoc oraz treści powszechnie uznanych za naganne moralnie, społecznie niewłaściwe i naruszających zasady regulaminu.
Przypominam, że osoby zamieszczające opinie, o których mowa powyżej, mogą ponieść za ich treść odpowiedzialność karną lub cywilną.
Serwis wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze. Technologia ta jest wykorzystywana w celach funkcjonalnych, statystycznych i reklamowych. Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy, a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania. Korzystanie z serwisu Forum-Nuras przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko