Jaki masz model? Ja mam Predator OLED PROT-SA jak bys potrzebowal z czyms pomocy to pisz. Prawde mowiac jest tak prosty w obsludze ze instrukcja do niego jest niepotrzeba.
_________________ Adam
Ostatnio zmieniony przez Kulas 30-07-2010, 15:20, w całości zmieniany 2 razy
Ten który mam to też jest podstawowy model OLED PROT-SA...
Komputer jest kolegi, który twierdzi, że nie dostał do niego żadnej instrukcji (ani po angielsku ani po polsku)...
Instrukcję angielską ściągnąłem mu ze strony Shearwater i postaram się na jej podstawie rozgryźć ten komputer... Kolega nie zna angielskiego...
Kolega, co do obsługi tego kompa dowiedział się jedynie jakie GF są bezpieczne przy używaniu tego kompa (GF: 15-85%) i że należy aktywować gazy, gdyż inaczej nie da się ich użyć...
Podczas ostatniego nurkowania z tym kompem na Wetro (55m/20min, tmx 20/40, deco Nx55), nie mógł się z nim dogadać i robił deco wg wcześniej przygotowanego run-time...
Po nurkowaniu jak analizowaliśmy co się stało, okazało się, że wyskoczył mu jakiś błąd/przekroczenie na czerwono i powinien był po prostu potwierdzić przyciskiem ten błąd by przejść dalej i móc korzystać z kompa...
Jak tylko będę miał jakieś pytania co do tego kompa, to chętnie skorzystam z Twoich doświadczeń...
Gdyby ktoś miał przypadkiem manual do tego kompa przetłumaczony na j. polski to byłby on bardzo przydatny
_________________ Robert M.
------------------------
Kursy fotografii podwodnej i płetwonurkowania...
Ja mam ustawiony GF 30-85% wiec moje pierwsze deco przystanki robie troche plycej.
Ktora wersje firmware ma na nim zalozona? Teraz najnowsza jest 3.0
W tym poscie kilka zdjeci jak wyglada.
Po nurkowaniu jak analizowaliśmy co się stało, okazało się, że wyskoczył mu jakiś błąd/przekroczenie na czerwono i powinien był po prostu potwierdzić przyciskiem ten błąd by przejść dalej i móc korzystać z kompa...
Z tego co zauwarzylem komputer zaczyna mrugac do ciebie na czerwono jak:
1. Przekroczysz ppo2 (obieg otwarty 1.65 w ver. 3.0 w starszych ver. 1.6),
2. Podczas wynurzenia niezmienisz na deco gas jaki masz w nim zaplanowany,
3. Zrobisz zaplytki deco stop (bawilem sie tak na przystanku 30 feet wystawilem reke do gory 29 feet zaczol mrugac na czerwono ze mam wrocic na swoje miejsce)
4. No i oczywiscie jak zaszybko wychodzisz ale tego jeszcze nietestowalem i nieplanuje.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Administrator FORUM-NURAS uprzejmie informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i w żaden sposób nie ingeruje w treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na Forum.
Zastrzega sobie jedynie prawo do usuwania i edytowania, w ciągu 24 godzin, postów o treści reklamowej, sprzecznej z prawem, wzywających do nienawiści rasowej, wyznaniowej, etnicznej
czy tez propagujących przemoc oraz treści powszechnie uznanych za naganne moralnie, społecznie niewłaściwe i naruszających zasady regulaminu.
Przypominam, że osoby zamieszczające opinie, o których mowa powyżej, mogą ponieść za ich treść odpowiedzialność karną lub cywilną.