Wysłany: 23-08-2010, 12:53 Jezioro Białe baza Crazy Shark - subiektywny punkt widzenia
W ostatnią sobotę udałem się na popularne mazowieckie nurkowisko - do bazy Crazy Shark nad jeziorem Białym.
Moje pierwsze zdziwienie - opłata 25 pln za osobę nurkującą - ale w sumie ok - inflacja, środek sezonu, utrzymanie infrastruktury podwodnej, te sprawy, nic to że jeszcze w kwietniu płaciliśmy po 10 pln - to poza sezonem i nurka sie wtedy szanuje.
Moje zdziwienie numer dwa - 15 pln za osobę nienurkującą (w osobie mojej osobistej małżonki) - no tak - ta powalająca infrastruktura, drewniane ławy wychodki, piaskownica bez piasku dla najmłodszych.. no może to i warto..
Postanowiłem nabić butlę - tu zdziwienie numer 3 - 1,5 pln/l i flacha bita na gorąco - po wejsciu do wody manometr pokazał niecałe 180
Moje wrażenia - mizerniutko tylko ceny jak na Koparkach (porównajcie sobie za to atrakcje i infrastrukturę) - poczułem że ktoś chce mnie od tyłu...
Dla mnie od tej pory jeśli Białe to na pewno nie w Crazy Shark
Pozdrawia "zadowolony" klient
Wysłany: 23-08-2010, 13:34 Re: Jezioro Białe baza Crazy Shark - subiektywny punkt widze
Darkoe85 napisał/a:
Co się dzieje na tym forum czytam i widzę następny negatyw dla Crazy Shark a to ciekawe.
Może czytają to forum i się zastanowią nad meritum sprawy? Chyba złudna nadzieja...
Darkoe85 napisał/a:
VladDraco napisał/a:
piaskownica bez piasku dla najmłodszych
A to tam powinien być piasek ??
Z punktu widzenia nienurkujących (zbyt małych by nurkować) dzieci nurkujących rodziców przydałby się..
Obecnie wolę dołożyć na paliwo i wybrać się choćby do Podwodniaka w Giewartowie - tam za 10 pln opłaty/dzień za ośrodek można się ciepłej herbaty po nurze napić, z woprowcem ribem na 40m się zabrać, no i flachy za 1 pln/l biją, w beczkach z wodą.. No ale może ja mam za wysokie wymagania jak na Crazy Shark
Pozdrawiam
jacekplacek [Usunięty]
Wysłany: 23-08-2010, 13:35
Pomijając Białe... Swego czasu biłem flachy w pewnym centrum(dobrym skądinąd, więc nie wymienię nazwy) i stale miałem po 180bar po ostygnięciu. Na moją propozycję, żeby mi dali co dziesiąte bicie gratis, odmówili, więc widać sprawa gratisów w ładowaniu powietrza działa dość jednostronnie. Ja przez pewien okres myślałem, że tak być musi. Ale w wielu centrach też mają szybkie ładowanie, flachy też są gorące, a po ostygnięciu zostaje 200bar, czyli to za co płacimy. Żeby nie być gołosłownym, wczoraj ttak mnie naładowano w Krakenie - 200bar miałem po wejściu do wody. Czyli widać, że się da. Ponieważ z natury nie zakładam złej woli, pozostaje niewiedza. Może by jakoś propagować informację, jak prawidłowo ustawić bank, żeby nie oszukiwać klienta? Można to zrobić nieodpłatnie w formie porad na forum, lub zorganozować jakieś warsztaty doszkalające, dla mających luki pracowników kompresorowni?
Ps. jak już mowa o innych bazach, to o ile pamiętam w Aquariusie nad Piłaknem wstęp jest 30zł a w cenie zawarte 2xbicie singlowej flachy. Baza hotelowa na miejscu. Ale o szczegóły warto spytać Michała: http://aquarius-pro.pl/index2.html
Ostatnio zmieniony przez jacekplacek 23-08-2010, 13:43, w całości zmieniany 1 raz
To może ja napiszę coś dla kontrastu. Jestem zaskoczony opłatami, a w zasadzie ich wysokością. Rozumiem opłatę za wjazd na teren ośrodka na którym mieści się baza. Ale opłata za osobę nie nurkującą to chyba lekka przesada. Oczywiście nie porównujmy "koparek" z innymi bazami. Często korzystam z bazy nurkowej nemo nad jeziorem powidzkim. Opłaty za nurkowanie nie ma, opłaty za korzystanie z bazy nie ma. Nabijanie butli 1zł./1L., nitrox 1,3zł./1L. Atrakcje podwodne są oporęczowane grubymi linkami. A jeśli chodzi o nabijanie butli na gorąco to zawsze miałem około 230 bar, a po wejściu do wody nigdy nie było mniej niż 200 bar.
Reasumując nie wiem czy od waszego miejsca zamieszkania do Giewartowa jest bliżej czy dalej niż nad Białe, ale na pewno jest taniej.
Pozdrawiam,
Divers
Wiek: 61 Dołączył: 24 Maj 2005 Posty: 2349 Skąd: Warszawa
Wysłany: 23-08-2010, 14:05
jacekplacek napisał/a:
Ps. jak już mowa o innych bazach, to o ile pamiętam w Aquariusie nad Piłaknem wstęp jest 30zł a w cenie zawarte 2xbicie singlowej flachy. Baza hotelowa na miejscu. Ale o szczegóły warto spytać Michała: http://aquarius-pro.pl/index2.html
A w Kurce wjazd na teren ośrodka 10 zeta powietrze po zecie, baza noclegowa jest.
jacekplacek [Usunięty]
Wysłany: 23-08-2010, 14:16
waterman napisał/a:
A w Kurce wjazd na teren ośrodka 10 zeta powietrze po zecie, baza noclegowa jest.
Zgadzam się byłem widziałem i biłem flaszki.
Kurka Jest Spoko
A jak nad Piłaknem może spędzić czas nienurkująca część rodziny? Chodzi o małżonkę i pacholęta
Z Waszych odpowiedzi nabieram ochoty na wypad nad Piłakno..
Wysłany: 23-08-2010, 14:50
baza czynna będzie oficjalnie do 25 wrześnie ( już dziś zapraszam na imprezkę, a ci z FN co byli na rozpoczęciu sezonu wiedzą o czym piszę), a nie oficjalnie do ostatniego klienta. Oczywiście potem zima i podlodowe.
VladDraco napisał/a:
A jak nad Piłaknem może spędzić czas nienurkująca część rodziny? Chodzi o małżonkę i pacholęta
chyba wypada mi zaprosić na stronki królewskej sosny i babiego lata.
Sedrecznie zapraszam, choć woda aktualnie nie powala. głebiej spoko.
Wysłany: 23-08-2010, 14:51
VladDraco napisał/a:
Z Waszych odpowiedzi nabieram ochoty na wypad nad Piłakno..
Osobiście bardzo lubię Piłakno, cisza, spokój itp.
Jeśli zamierzasz jechać z rodziną to proponuję Królewską Sosnę http://www.krolewskasosna.pl/ gdyż jest tam więcej atrakcji dla dzieciaków niż w Aquariusie.
Jeśli chodzi o bazę Kurka Wodna - także godna polecenia, tanio i super ludzie.
Zawsze możesz przejść piechotką w 5 minut do Aquariusa i także dać tam nura.
[ Dodano: 23-08-2010, 14:55 ]
waterman napisał/a:
baza czynna będzie oficjalnie do 25 wrześnie ( już dziś zapraszam na imprezkę, a ci z FN co byli na rozpoczęciu sezonu wiedzą o czym piszę),
Jarek byłem na rozpoczęciu sezonu ale chyba coś umknęło im uwadze
Tak sobie czytam i wiecie co mam ich w d... z takimi opłatami za nurkujących nie nurkujących i śpiewających
zawsze wchodziłem z pola od chłopa za 5 zł a "infrastruktura" za 60 zł z rodzina to mnie
o i tyle w temacie chociaż mam 100 km nad jezioro to do bazy tej więcej nie pojadę 1 byłem w zime na podlodowym ale wtedy nie zdzierali.
Wysłany: 23-08-2010, 15:24
chelto napisał/a:
Jeśli zostawiłeś Zosi namiary to pewno będzie wysylala info, a niedlugo bedzie tez na www.
ale jesli byłeś na otwarciu sezonu to sorki może się nie widzieliśmy, a poza tym ja nie do końca i nie wszystko z tej imprezy pamietam, a było z kim się bawić ( ponad 100 osób).
Ostatnio zmieniony przez waterman 23-08-2010, 15:27, w całości zmieniany 1 raz
Wysłany: 23-08-2010, 16:01
waterman napisał/a:
chelto napisał/a:
Jeśli zostawiłeś Zosi namiary to pewno będzie wysylala info, a niedlugo bedzie tez na www.
ale jesli byłeś na otwarciu sezonu to sorki może się nie widzieliśmy, a poza tym ja nie do końca i nie wszystko z tej imprezy pamietam, a było z kim się bawić ( ponad 100 osób).
na bank kojarzysz mnie, nie widzieliśmy się pierwszy raz i nie pierwszy rozmawialiśmy, no ale to chyba bym Ci musiał fotkę wysłać bo tłumaczyć można długo
P.S. Piotruś ma do mnie kontakt
Przeczytałem właśnie inne posty dot. Crazy Sharks, jeziora Białego.. Widzę ze nie jestem jedyny który dostrzega ze jest coś na rzeczy..
Jacekplacek - nawiązując do Twoich wątpliwości - też nie otrzymałem żadnego biletu ani paragonu za zapłacone opłaty pomimo mojej wyraźnej o to prośby, jednak wtedy nie zwróciłem na to uwagi.. Ciekawe co na to skarbówka
podono jedno na świecie jest pewne, śmierć i podatki
Wysłany: 24-08-2010, 15:58
O czym wy mówicie, na suchacza nie żal 7 kafli, na zestaw kolejne 4k albo więcej, a narzekacie że baza i powietrze za drogie?
I tak powinno być, pod warunkiem że te pieniądze zostaną zainwestowane po części w bazę.
A raczej cały czas coś na „białym” się zmienia.
W Polsce i tak paranoicznie kultura w handlu jest taka ze nie walczy się o klienta jakością obsługi tylko ceną. I dlatego mamy tanio lecz chu…o.
Zatem ja jestem za podniesieniem opłat we wszystkich bazach. Ceny powietrza należałoby zrównać podobnie jak cenę paliwa z zachodnimi.
Nikt nie mówił że nurkowanie miało być tanie.
Ceny powietrza należałoby zrównać podobnie jak cenę paliwa z zachodnimi.
To proponuję jeszcze zarobki zrównać z zachodnimi. Tak dla porównania, policz sobie ile statystyczny Niemiec jest w stanie kupić paliwa/napełnić powietrzem butli za średnią pensję. Jak policzysz to porównaj z tym co Ci wyjdzie w naszych warunkach i wyciągnij odpowiednie wnioski....
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Administrator FORUM-NURAS uprzejmie informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i w żaden sposób nie ingeruje w treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na Forum.
Zastrzega sobie jedynie prawo do usuwania i edytowania, w ciągu 24 godzin, postów o treści reklamowej, sprzecznej z prawem, wzywających do nienawiści rasowej, wyznaniowej, etnicznej
czy tez propagujących przemoc oraz treści powszechnie uznanych za naganne moralnie, społecznie niewłaściwe i naruszających zasady regulaminu.
Przypominam, że osoby zamieszczające opinie, o których mowa powyżej, mogą ponieść za ich treść odpowiedzialność karną lub cywilną.
Serwis wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze. Technologia ta jest wykorzystywana w celach funkcjonalnych, statystycznych i reklamowych. Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy, a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania. Korzystanie z serwisu Forum-Nuras przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko