Witam mam problem chcę kupić swojego pierwszego suchara ale jestem w kropce jaką firmę wybrać.
Czy Santi espace( gdzie jeszcze trzeba dokupić łaty i pierścienie) i to jest nylon czy
Cordutech Front-Zip Equesa i tutaj nic nie muszę dokupywać bo pierścienie w zestawie i materiał Cordura gdzie jeszcze o 270gr.
p.s
Santi serwis/główną bazę ich mam 60 km os siebie to praktycznie pod nosem w przeciwieństwie do Equesa gdzie to całą polska to tylko internet albo znaleźć sklep gdzie mają to na stanie .
Equesa dostaniesz zdaje sie m. in. u Piorewicza w Gdyni. Jesli pieniadze sa czynnikiem znaczacym, sa korzystniejsze opcje (UK), jesli nie, Santi ma tez opcje Cordura.
porownujac te 2 skafandry, santi ma zdecydowanie nowoczesniejszy (mniej workowaty) kroj oraz oddzielne buty, co jest naprawde wspaniala opcja.
Przy wynurzaniu należy jednak uważać i nie trzymać rąk w górze, gdyż może to doprowadzić do zebrania się w rękawicach powietrza i ich niekontrolowanego rozłączenia.
a czy Santi jest juz suchym skafandrem bo ja przez niecaly rok mialem suchy Santi bardzo mokry , poza tym idealnie byl uszyty i wygladal rewelacyjnie cos sie poprawilo czy nadal robia sito ????
Eques nylon jest bardzo fajnym, lekkim skafandrem. Znowu Espace bardzo ładnie wygląda na nurkowisku, bo taki fajny ma krój - także wiesz już jakie tu padną rady NURKOWAĆ TO TRZEBA UMIĆ !!!!!
Ja widziałem jak gościowi strzeliły sitechy przy skoku do wody. Skafander miał trochę nadmuchany (nie wycisnął wcześniej powietrza) a pierścienie były dość obficie natłuszczone smarem silikonowym.
tylko czytałem że Si techy mogą pod naciskiem powietrza (przy wynurzaniu) same wyskoczyć czy to prawda
Mi sie nigdy nie przytrafilo, a nurkuje juz tak od paru lat. Za to dwa razy przytrafilo mi sie na Baltyku przy skoku do wody, ze sie rozlecialo, ale nie przy rekawicy, a przy skafandrze.
Nastepny skafander tez wezme z Si-Tech'em tyle ze wklejonym...
a pierścienie były dość obficie natłuszczone smarem silikonowym.
i pewnie jeszcze brak przetoki z rękawicy do suchara , a to błędy za które się właśnie tak płaci , używam naturalnego smaru i to niewielkiej ilości , aby tylko się wcisnęło ...
[ Dodano: 06-02-2011, 16:24 ]
Miły Maciej napisał/a:
a widziałem jak gościowi strzeliły sitechy przy skoku do wody. Skafander miał trochę nadmuchany (nie wycisnął wcześniej powietrza)
tutaj to szkoda zaworu nadmiarowego , który pierdyknie pewnie za jakiś czas i się zdziwi co się stało , ale jak to mówią : "jak się dba tak się ma"
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Administrator FORUM-NURAS uprzejmie informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i w żaden sposób nie ingeruje w treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na Forum.
Zastrzega sobie jedynie prawo do usuwania i edytowania, w ciągu 24 godzin, postów o treści reklamowej, sprzecznej z prawem, wzywających do nienawiści rasowej, wyznaniowej, etnicznej
czy tez propagujących przemoc oraz treści powszechnie uznanych za naganne moralnie, społecznie niewłaściwe i naruszających zasady regulaminu.
Przypominam, że osoby zamieszczające opinie, o których mowa powyżej, mogą ponieść za ich treść odpowiedzialność karną lub cywilną.
Serwis wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze. Technologia ta jest wykorzystywana w celach funkcjonalnych, statystycznych i reklamowych. Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy, a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania. Korzystanie z serwisu Forum-Nuras przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko