Strona Główna FORUM-NURAS
Froum dla nurkujących i nie tylko ...

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy    KalendarzKalendarz
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat

Poprzedni temat «» Następny temat
Gdzie szukac
Autor Wiadomość
majson 

Stopień: początkujący
Kraj:
Poland

Wysłany: 12-04-2011, 14:33   Gdzie szukac

Czesc,
może to dziwne, ale zastanawiam się jak znaleźć partnerkę lub partnera do nurkowania, gdyż nikt z moich znajomych nie interesuje się nurkowaniem. Jestem początkującym nurkiem i dopiero zaczynam moją przygodę z nurkowaniem. Aktualnie jestem na kursie OWD i wiadomo, że tak naprawdę nic po tym kursie nie umiem, to znaczy może i umiem, ale nie wiem jak tą wiedze wykorzystać w praktyce bo nie mam żadnego doświadczenia… A wiadomo, że każdy kto dłużej nurkuje chce nurkować z osobą, która ma podobne kompetencje do niego, albo i lepsze żeby móc się czegoś nowego dowiedzieć. Nikt przecież nie chce brać na nurkowania początkującego nurka i go niańczyć oraz pilnować. Taka prawda. Więc zastanawiam się gdzie mam szukać; to tyle z moich rozkminek. Pozdrawiam :)

Miły Maciej 

Kraj:
Poland

Wysłany: 12-04-2011, 15:23   

Na początku nie jest łatwo ale trzeba próbować - choćby tu na forum poumawiać się z ludźmi. Można też kontynuować edukacje nurkową i na kursie poznać fajnych ludzi. Za którąś ekipą powinno zatrybić i wtedy będziesz wiedziała/wiedział że to jest odpowiednie towarzystwo.

AgaW 

Stopień: tmx+reb
Kraj:
Switzerland

Wysłany: 12-04-2011, 18:39   

Podłącz się do jakiejś większej szkoły nurkowej na nurki turystyczne. Zawsze istnieje opcja, że kogoś poznasz partnurka na dłużej, a nawet jeśli nie to na pewno będzie ktoś w takiej samej sytuacji jak Ty :)

HaCker 

Stopień: instruktor
Kraj:
Poland

Wysłany: 12-04-2011, 20:23   

jeśli wybierasz się na nurkowanie na jeziorze Powidz to bardzo chętnie przyłączymy Cię do naszej niewielkiej grupki. Na pewno będziemy nurkować ten weekend więc zapraszam-pozdrowienia z Gniezna HaCker

TomekS. 

Stopień: P1
Kraj:
Poland

Wysłany: 13-04-2011, 12:30   

majson napisał/a:
Aktualnie jestem na kursie OWD

gdzie robisz kurs?
Ostatnio zmieniony przez TomekS. 13-04-2011, 12:31, w całości zmieniany 1 raz  

majson 

Stopień: początkujący
Kraj:
Poland

Wysłany: 13-04-2011, 17:29   

TomekS. napisał/a:
majson napisał/a:
Aktualnie jestem na kursie OWD

gdzie robisz kurs?

Orca Dive :)

Jozio 

Stopień: OWD
Kraj:
Poland

Wysłany: 13-04-2011, 17:59   

HaCker napisał/a:
jeśli wybierasz się na nurkowanie na jeziorze Powidz to bardzo chętnie przyłączymy Cię do naszej niewielkiej grupki. Na pewno będziemy nurkować ten weekend więc zapraszam-pozdrowienia z Gniezna HaCker

A w tę niedziele tez bedziecie na jeziorze powidzkim??

Pozdrawiam Jozio

Khoza 

Kraj:
Poland

Wysłany: 13-04-2011, 18:40   

cześć,
super ekipa z Poznania grupuje się wokół Krzyśka Janickiego (Nautica)

Marcin13736
[Usunięty]

Wysłany: 13-04-2011, 18:45   

majson, jak zdążysz z kursem do majowego spotkania forumowiczów- przyjedź a na pewno spotkasz osoby z twoich okolic. W końcu to niedaleko, więc dojazd nie powinien stanowić wyzwania...

kalel 

Stopień: IANTD
Kraj:
Poland

Wysłany: 13-04-2011, 18:54   

Marcin13736 napisał/a:
majson, jak zdążysz z kursem do majowego spotkania forumowiczów- przyjedź a na pewno spotkasz osoby z twoich okolic. W końcu to niedaleko, więc dojazd nie powinien stanowić wyzwania...

A gdzie to spotkanie, jeśli moge się wtrącić ?
(sorry za OT)
Ostatnio zmieniony przez kalel 13-04-2011, 18:55, w całości zmieniany 2 razy  

HaCker 

Kraj:
Poland

Wysłany: 13-04-2011, 20:44   

Tak wybieramy się w tę niedzielę do Powidza. Będziesz też tam nurkował "jozio"?

Jozio 

Kraj:
Poland

Wysłany: 13-04-2011, 21:44   

HaCker napisał/a:
Tak wybieramy się w tę niedzielę do Powidza. Będziesz też tam nurkował "jozio"?

Raczej z tego co wiem tam bede robil kurs owd chyba ze cos sie zmieni a jak :zdz: sie nie zmieni to mam nadzieje ze nie bedziecie sie ze mnie nabijac jak mi cos nie bedzie szlo. :hihi-: :hihi-: :zdz:

Pozdrawiam

Jakuza 
Moderator Grupy

Stopień: RESCUE / EANx
Kraj:
Poland

Zaproszone osoby: 6
Wysłany: 13-04-2011, 22:00   

Jak słusznie zauważyli przedmówcy, partnura najłatwiej znaleźć zapoznając się z lokalnym Centrum Nurkowym, a także pisząc na Forum-Nuras. Szukasz terminu i ekipy, a jak już się poznasz w "realu" to się przekonasz czy znalazłeś odpowiednią ekipę/osobę, czy szukasz dalej. Tak czy inaczej powodzenia :pa:

martin 

Stopień: SealTeam
Kraj:
Germany

Wysłany: 14-04-2011, 08:38   

majson napisał/a:
ale zastanawiam się jak znaleźć partnerkę lub partnera do nurkowania

Jestes w bardzo dobrym miejscu. Drugim podobnym jest divetrek.com.pl. Wklej wyrazna fotke do profilu i pusc pare postow, ze chcesz jechac w konkretne miejsce w konkretnym terminie i szukasz grupy do podpiecia.

HaCker 

Kraj:
Poland

Wysłany: 14-04-2011, 21:43   

nie należymy do osób, którzy śmieją się z innych. Wszyscy kiedyś zaczynaliśmy i tak naprawdę cały czas się uczymy. Możesz liczyć na nasze wparcie- pozdrawiam HaCker

Jozio 

Kraj:
Poland

Wysłany: 14-04-2011, 21:58   

HaCker napisał/a:
nie należymy do osób, którzy śmieją się z innych. Wszyscy kiedyś zaczynaliśmy i tak naprawdę cały czas się uczymy. Możesz liczyć na nasze wparcie- pozdrawiam HaCker

Dziękuję może skorzystam jak będzie okazja.

Pozdrawiam

kopyto 

Kraj:
Poland

Wysłany: 14-04-2011, 23:01   

majson napisał/a:
to znaczy może i umiem, ale nie wiem jak tą wiedze wykorzystać w praktyce bo nie mam żadnego doświadczenia…

Jeżeli mogę coś sugerować: wiedzę tą wykorzystaj w ten sposób, że założysz sprzęt, wejdziesz do wody i spokojnie oddychając poprzemieszczasz się tu i ówdzie w wielu płaszczyznach ;)
martin napisał/a:
Wklej wyrazna fotke do profilu

Martin a gdzie Twoja żyłka odkrywcy, pasja wchodzenia w nieznane... :D

martin 

Stopień: SealTeam
Kraj:
Germany

Wysłany: 14-04-2011, 23:19   

kopyto napisał/a:
Martin a gdzie Twoja żyłka odkrywcy, pasja wchodzenia w nieznane.

Zostala w jaskiniach. Tam jest ciemno, nic nie widac to i nie ma czego sie bac ;)

Dąbek69 

Stopień: P1
Kraj:
Poland

Wysłany: 15-04-2011, 07:02   

Nad j.Powidzkim masz chyba 3 centra w tym dwa w Giewartowie (na jednym zejściu do jeziora) ...Ja tam poznałem nura z Poznania i Wrocławia.

Jozio 

Kraj:
Poland

Wysłany: 15-04-2011, 09:16   

Dąbek69 napisał/a:
Nad j.Powidzkim masz chyba 3 centra w tym dwa w Giewartowie (na jednym zejściu do jeziora) ...Ja tam poznałem nura z Poznania i Wrocławia.

To może i ja kogoś spotkam czas pokaże.

Pozdrawiam Józio

Dodaj do: Wypowiedź dla Wykop  Wypowiedź dla Facebook  Wypowiedź dla Wyczaj.to  Wypowiedź dla Gwar  Wypowiedź dla Delicious  Wypowiedź dla Digg  Wypowiedź dla Furl  Wypowiedź dla Google  Wypowiedź dla Magnolia  Wypowiedź dla Reddit  Wypowiedź dla Simpy  Wypowiedź dla Slashdot  Wypowiedź dla Technorati  Wypowiedź dla YahooMyWeb
Odpowiedz do tematu