Wiek: 56 Dołączył: 20 Paź 2004 Posty: 2801 Skąd: Warszawa
Wysłany: 24-01-2013, 22:38
Ten to pewnie sajdmonciak albo snorklista... Twin mógł by wygrać ze śrubą..(?)
Bul-kot [Usunięty]
Wysłany: 24-01-2013, 22:48
"Cięcie" centralne, a właściwie jego ślad, w porównaniu z resztą nacięć wygląda że śruba przejechała po uprzęży... Czyli z dużą dozą prawdopodobieństwa SM...
Marcin13736 [Usunięty]
Wysłany: 25-01-2013, 10:03
Miło się ogląda- przy śniadaniu
Włodek K [Usunięty]
Wysłany: 25-01-2013, 11:53
Marcin13736 napisał/a:
Miło się ogląda- przy śniadaniu
Późno jesz śniadanie.
[ Dodano: 25-01-2013, 12:05 ]
Cytat:
"Cięcie" centralne, a właściwie jego ślad, w porównaniu z resztą nacięć wygląda że śruba przejechała po uprzęży... Czyli z dużą dozą prawdopodobieństwa SM...
Inaczej to sobie wyobrażam. Motorówka najechała poszkodowanego z lewej strony (częstość nacięć) podbiło silnik i wyhamowało obroty Po zjeździe z ciała śruba ponownie zahacza ale z mniejszymi obrotami.
Mam wrażenie że nie było żadnej uprzęży zatem pewnie to pływak przejechany przez motorówkę. W chwili zdjęcia żył bo ktoś coś przy nim robi. Zastanawia mnie brak krwi przy tak głębokich cięciach ale być może już przestało krwawić albo stres zatrzymał krwawienie.
Ja strzelam boję za każdym razem. 99 % moich nurkowań, robię w akwenie, który jest również miejscem dla windserferów. A raczej do rozpłatania łba mieczem od deski mi się nie spieszy.
Włodek K [Usunięty]
Wysłany: 25-01-2013, 13:25
maciek811 napisał/a:
Od dzisiaj strzelam bojkę przed każdym wynurzeniem.
Heh bojki też 3ba używać z głową by się nie skończyło jak na wyżej załączonym obrazku ("głęboko" przemawia do wyobraźni)- wystrzelenie bojki na "mało nurkowych akenach" (albo z dużą ilością pływającyhc użytkowników), w moim przypadku (a własciwie m.in. w dwóch, które sobie przypominałem widząć obrazek opublikowany przez TomS) okazało się czynnością, która spowodowała sytuację niebezpieczną zamiast jej zapobiegać- w jednym przypadku zaintersowanie ze strony "starszej" pary na rowerku wodnym (podpłynięcie nad bojkę i oczekiwanie na "to co" się wnyurzy i puszcza bąble ) a w drugim podejście jednostki w celu próby podjęcia takowej przez załogę żagłoweczki tak żaglówka z kilem (dobrze, że jedna osoba się wynurzyła szybciej i odgoniła jednostkę (w krótkich słowach ). Dlatego bojka tak!!! ale przede wszystkim głowa (i oczy dookoła)!
Ostatnio zmieniony przez nowy 25-01-2013, 13:59, w całości zmieniany 1 raz
Od dzisiaj strzelam bojkę przed każdym wynurzeniem.
Na basenie i Zakrzówku też?
Też
Nauki nigdy zbyt wiele
[ Dodano: 25-01-2013, 14:03 ]
nowy napisał/a:
zaintersowanie ze strony "starszej" pary na rowerku wodnym (podpłynięcie nad bojkę i oczekiwanie na "to co" się wnyurzy i puszcza bąble ) a w drugim podejście jednostki w celu próby podjęcia takowej przez załogę żagłoweczki tak żaglówka z kilem (dobrze, że jedna osoba się wynurzyła szybciej i odgoniła jednostkę (w krótkich słowach ). Dlatego bojka tak!!! ale przede wszystkim głowa (i oczy dookoła)!
Dla tego osoby wypożyczające sprzęt rekreacyjny powinny być uprzedzane o możliwości napotkania nadmuchiwanego sterczącego z wody dildo!
Ale teoria teorią a kasa za wypożyczenie rowerka/żaglówki musi się zgadzać.
Włodek K [Usunięty]
Wysłany: 25-01-2013, 15:07
Cytat:
na Zakrzówku koniecznie!
Też
Nauki nigdy zbyt wiele
To polecam wannę bo pływająca brzytwa może narobić bigosu
Uczyć się tak ale tam gdzie nie ma łódek sens puszczania bojki dla zabezpieczenia się od śrub jest delikatnie mówiąc dość naciągany. I tylko na tyle chcę zwrócić uwagę.
Ostatnio zmieniony przez Włodek K 25-01-2013, 15:10, w całości zmieniany 1 raz
To polecam wannę bo pływająca brzytwa może narobić bigosu
Uczyć się tak ale tam gdzie nie ma łódek sens puszczania bojki dla zabezpieczenia się od śrub jest delikatnie mówiąc dość naciągany. I tylko na tyle chcę zwrócić uwagę.[/quote]
Włodek ja też bym się tam chętnie przejechał
Włodek K [Usunięty]
Wysłany: 25-01-2013, 18:21
muppet napisał/a:
Włodek ja też bym się tam chętnie przejechał
Się zrobi bardziej wiosną maj-czerwiec Pogoda i wizura zdecyduje.
To cięcie poszło poniżej żeber,ale powyżej pośladków.Można by się więc obawiać o stan nerek u delikwenta.W linii centralnej pleców mogła śruba trafić na kręgosłup,więc poszło płycej.Nie zazdroszczę.
Wiek: 54 Dołączył: 13 Maj 2011 Posty: 425 Skąd: Dzierżoniów
Wysłany: 28-01-2013, 13:43
takie zagrożenie z bojką występuje tylko w ciepłych wodach i pod warunkiem, że ktoś lubi wsadzać palec w dziurę . Ja palucha w rękawicy do szpulki nie wsadzę, choćbym chciał
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Administrator FORUM-NURAS uprzejmie informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i w żaden sposób nie ingeruje w treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na Forum.
Zastrzega sobie jedynie prawo do usuwania i edytowania, w ciągu 24 godzin, postów o treści reklamowej, sprzecznej z prawem, wzywających do nienawiści rasowej, wyznaniowej, etnicznej
czy tez propagujących przemoc oraz treści powszechnie uznanych za naganne moralnie, społecznie niewłaściwe i naruszających zasady regulaminu.
Przypominam, że osoby zamieszczające opinie, o których mowa powyżej, mogą ponieść za ich treść odpowiedzialność karną lub cywilną.
Serwis wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze. Technologia ta jest wykorzystywana w celach funkcjonalnych, statystycznych i reklamowych. Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy, a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania. Korzystanie z serwisu Forum-Nuras przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko