Wysłany: 08-01-2014, 11:02 Sztolnia Czarna w Złotym Stoku
Dla miłośników dolnośląskich sztolniowych klimatów filmik ze Sztolni Czarnej w Złotym Stoku.
Bardzo fajna miejscówka - nurkowo i turystycznie.
Całość kopalni ma ponoć ponad 300km - sporo z tego musi być pod wodą
Ostatnio zmieniony przez Konrad Dubiel 08-01-2014, 11:03, w całości zmieniany 1 raz
No Konrad filmik robi robotę. Miejscówka też godna. Możesz zdradzić szczegóły jaka głębokość, ile metrów chodników jest zaporęczowane, czy explo jest zakończone ??
No Konrad filmik robi robotę. Miejscówka też godna. Możesz zdradzić szczegóły jaka głębokość, ile metrów chodników jest zaporęczowane, czy explo jest zakończone ??
Głębokość 11m na pierwszym poziomie i 24m na drugim. Na obu poziomach korytarze mają kształt T połączonego na dole szybem. Wszystkiego jest jakieś 300m, jakaś poręczówka chyba była ale generalnie jest zbędna. Korytarze kończą się przodkami więc nic więcej nie ma (przynajmniej w tym szybie).
Mariusz Flis napisał/a:
ciasno, zawiesina,spadające skałki oj trzeba być mocno pozbiernym pod wodą
Ciasno nigdzie nie jest ale miejscami strop się wali, to fakt. Musiałem się spod kamieni odkopywać jak się na głowę sypnęło. I pożałowałem, że nie założyłem kasku...
Ostatnio zmieniony przez Konrad Dubiel 08-01-2014, 15:50, w całości zmieniany 1 raz
Wysłany: 08-01-2014, 15:52
wrzuciłeś film do rekreacji- jak jest z dostępnością nurkowania? zezwolenia, zgody, coś sprawdzają, trzeba uzgadniać terminy ? Jak jest na stronie Sztolni, sorry, ale chyba mam lenia noworocznego
wrzuciłeś film do rekreacji- jak jest z dostępnością nurkowania? zezwolenia, zgody, coś sprawdzają, trzeba uzgadniać terminy ? Jak jest na stronie Sztolni, sorry, ale chyba mam lenia noworocznego
Jasne, że do rekreacji a niby gdzie?
Kopalnia to obecnie duże przedsiębiorstwo turystyczne i nurkowanie trzeba uzgadniać z dzierżawcą.
Trzeba też podpisać lojalkę, że nurkujący idzie się zabić na własne życzenie, itd, itp.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Administrator FORUM-NURAS uprzejmie informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i w żaden sposób nie ingeruje w treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na Forum.
Zastrzega sobie jedynie prawo do usuwania i edytowania, w ciągu 24 godzin, postów o treści reklamowej, sprzecznej z prawem, wzywających do nienawiści rasowej, wyznaniowej, etnicznej
czy tez propagujących przemoc oraz treści powszechnie uznanych za naganne moralnie, społecznie niewłaściwe i naruszających zasady regulaminu.
Przypominam, że osoby zamieszczające opinie, o których mowa powyżej, mogą ponieść za ich treść odpowiedzialność karną lub cywilną.
Serwis wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze. Technologia ta jest wykorzystywana w celach funkcjonalnych, statystycznych i reklamowych. Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy, a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania. Korzystanie z serwisu Forum-Nuras przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko