Byłem w pirovac (niedaleko) w wakacje jakieś 2 lata temu. Nurkowaliśmy z bazą CRO-PRO-SCUBA tuhttp://croatia.hr/en-GB/A...xMTUscFw1MzY%3d są jakieś dane do nich. Wtedy prowadziło to 2ch braci, bardzo fajnie, b dobrze mówili po angielsku. Nurki wszystkie z łodzi (na łódce mieściło się spokojnie z 12 osób, była drabinka, toaleta itd.) A co do miejsc nurkowych to już na pewno się dużo pozmieniało, myśmy zrobili z nimi chyba 4 dni nurkowe, głębokości od 15 do 30m. Ceny w standardzie były 50eur za dzień. Ale że byliśmy dużą grupą to dogadaliśmy się na 35.
Całkiem przyjemne miejsce, ale ogólnie nie wiele ryb pod wodą (porównując np do marsa w Egipcie) za to całkiem fajne skały, klify itd.
Rozważ pobyt i nurkowania w niedalekich Jezerach. Jest tam baza Moana krakowskiego Nautilusa. Możesz tez za ich pośrednictwem załatwić noclegi i wyżywienie.
Radzę zabrać suchy, jeśli masz.
Ostatnio zmieniony przez wiesiek01 25-01-2014, 18:48, w całości zmieniany 1 raz
http://www.vodice-dive.com polecam. Dwa razy byłem w pobliżu Vodic i nurkowałem z tą bazą. Miła obsługa, nurkowania w małych grupach,ceny przystępne, jedyny mankament na FRANCESCA DE RIMINI nie pływa. Wypłynięcia ok 08:00 powrót o 14:00 dwa nurkowania. Pozdrawiam
Cześć, czy ktoś w rejonie miasta Vodice nurkował? Możliwe, że wybiorę się tam latem. Chciałbym zrobić kilka nurków- wiecie coś na ten temat?
Z tego co pamiętam, to w Choracji nie można nurkować bez bazy? Czy w związku z tym znacie/ polecacie jakąś?
Pozdrawiam.
Można nie można
Za chwilę będzie można, przecież Chorwacja jest w Unii a nie w jakiej federacji bałkańskich "repe"
Ale nie bawiąc się w wielką politykę
Jedź do Jezer na Murterze.
Tam masz polską bazę nurkową Nautilus, z którą zrobisz na prawdę kilka ciekawych nurków.
Pozdrawiam Jacek
Ostatnio zmieniony przez jackdiver 26-01-2014, 00:45, w całości zmieniany 1 raz
Problem polega na tym, że jeśli już w ogóle będę w Vodice'ach to będę musiał dojeżdżać. W tej miejscowości będziemy mieć spanie za darmo albo za pół darmo.
Jest w ogóle co zwiedzać pod wodą? Chodzi mi o wraki - bo na Vis (Chorwacja) było ich kilka i bardzo fajne.
W okolicach Vodic woda taka zimna, że należy suchara zabrać? Ja mam, ale partnerka ma 5+5.
Domyślam się, że fauna i flora nie są tak bujne jak w Egipcie, ale jak to mówią: "darowanemu koniowi się w zęby nie patrzy"
Nie zależy mi aby to była koniecznie polska baza, po angielsku się najprawdopodobniej też dogadamy
Dziękuję za linki.
Wysłany: 26-01-2014, 10:54
Pszczoła napisał/a:
http://www.vodice-dive.com polecam. Dwa razy byłem w pobliżu Vodic i nurkowałem z tą bazą. Miła obsługa, nurkowania w małych grupach,ceny przystępne, jedyny mankament na FRANCESCA DE RIMINI nie pływa. Wypłynięcia ok 08:00 powrót o 14:00 dwa nurkowania. Pozdrawiam
Zdecydowanie polecam "vodice-dive" to co Leon podlinkował i ktoś wcześniej.
A, ja na "franczesce" byłem z Nimi? Nie wiem skąd info że nie robią tam nurków.
Pozdr
Wysłany: 27-01-2014, 16:51
Pysio napisał/a:
Leon, a co pod wodą można znaleźć? Jest coś ciekawego czy raczej same skałki monotonne?
Jeśli będę to chyba też się zdecyduję na tą bazę. Jeśli za język mam płacić więcej to jest to dla mnie zbędny komfort.
Pod wodą z tego co pamiętam fajne ścianki, i dość głęboko, przy każdym nurkowaniu bez problemu łapałem 50 metrów, ale grupa która nurkowała ze Stipą (nie byłem prowadzącym) nie przekraczła 30 metrów i też byli zadowoleni.
Na Franceskę nie popłyneliśmy, podobno oprócz mnie nie było chętnych, ale może Chorwat nie miał pozwolenia...
Czyli szansa, że znajdę jakiś wrak jest raczej mizerna?
Ja i tam mam do 40m. uprawnienia i jakoś głębokość nie jest dla mnie priorytetem przy nurkowaniu
Bardziej mi zależy aby coś właśnie pod tą wodą było (a może raczej w wodzie).
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Administrator FORUM-NURAS uprzejmie informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i w żaden sposób nie ingeruje w treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na Forum.
Zastrzega sobie jedynie prawo do usuwania i edytowania, w ciągu 24 godzin, postów o treści reklamowej, sprzecznej z prawem, wzywających do nienawiści rasowej, wyznaniowej, etnicznej
czy tez propagujących przemoc oraz treści powszechnie uznanych za naganne moralnie, społecznie niewłaściwe i naruszających zasady regulaminu.
Przypominam, że osoby zamieszczające opinie, o których mowa powyżej, mogą ponieść za ich treść odpowiedzialność karną lub cywilną.
Serwis wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze. Technologia ta jest wykorzystywana w celach funkcjonalnych, statystycznych i reklamowych. Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy, a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania. Korzystanie z serwisu Forum-Nuras przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko