Około 15 sierpnia wybieram się do Jastarni. Mam P1, oraz brak partnura(jadę z rodzinką). Gdzie warto się zwrócić, żeby poczynić swoje pierwsze kroki w słonej wodzie. Bardzo proszę o pomoc( nie wytrzymam 10 dni bez zanurzenia )
Wysłany: 05-08-2004, 14:41
Groźny jest fajny. Nawet Zaje...fajny. Jednak najlepiej nurkować w tygodniu, przed weeekendem kiedy nie ma aż tak wielkiego tłoku na wraku. Najlepiej w godzinach rannych kiedy woda nie jest zmącona przez stada wakacyjnych nurasów. Jednym słowem: kto pierwszy ten lepszy, chociaż i tak nasze cudowne morze lubi płatać rozmaite figle.
Wysłany: 05-08-2004, 21:45
Wlasnie wrocilem z nurania na Groznym (moj trzeci nur na Groznym) i mozna powiedziec juz ze Groznego to znam na pamiec...ale jak by co to chetnie zanuram...(zeby nie bylo...) widocznosc slaba ok 3
Wysłany: 06-08-2004, 09:02
Jast pare tych firm (dokladna lista w Magazynie Nurkownie z Lipca), ja sobie plywam z Andrzejem Sala (troche spartansko, ale tanio). Jezli istnieje taka mozliwosc to chetnie z Toba zanuram we wrzesniu (jesli bede w Gdyni czywiscie... ). Jezeli potrzebujesz jakies jeszcze info to daj znac....
jak co roku jade na Hel we wrzesniu polecam wyprawy z J. Lisowskim HESTIA dwa dni nurkowe na pełnym morzu piekne wraki i cena dostepna w czerwcu płaciliśmy 150 zł jesli ktos chce dokładniejsze dane odsyłam do jego strony www
waldek
Dzięki wszystkim za odpowiedź. Mam jeszcze jedno pytanie: jak przedstawia się sprawa z uprawnieniami? Mam zamiar nurkować z instruktorem na moim wymarzonym Groźnym. Czy w tym przypadku niezbędne są uprawnienia wrakowo- morskie? Mam tylko P1
Proszę o wskazówki. Nie pozwólcie mi spędzić urlopu bez zanurzenia
Wysłany: 13-08-2004, 12:11
Maricn, nie potrzebujesz uprawnien WM (przynajmniej u A. Sali z ktorym ja wyplywam). P1 w zupelnosci starczy, gdyz daje uprawniena do 20M, a Grozny jest na 18M (czy masz 2M zapasu.... ). Mozesz takze zaliczyc Delfiana (o ktoym ostanio sie tyle mowi), gdyz on jest na 20M, a tez jest fajny...
A kiedy planujesz pojawic sie na polwyspie ??
Prawdopodobnie od 16.08 do 21.08 będę pławił się w słoneczku na plaży w Jastarni. Jeśli druga połówka nie będzie za bardzo krzyczała to mam nadzieję na kilka nurów.
Przepraszam Sonny, ale przed wyjazdem nie zaglądałem do forum.
Natomiast ( huraaaa!!!) na wyjeździe zajrzałem do Groźnego!!!
Dla mnie, dotychczas nura słodkowodnego, to było niesamowite przeżycie.
Groźny śni mi się do dzisiaj, pomimo kiepskiej widoczności
Polecam wszystkim, którzy jeszcze go nie widzieli
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Administrator FORUM-NURAS uprzejmie informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i w żaden sposób nie ingeruje w treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na Forum.
Zastrzega sobie jedynie prawo do usuwania i edytowania, w ciągu 24 godzin, postów o treści reklamowej, sprzecznej z prawem, wzywających do nienawiści rasowej, wyznaniowej, etnicznej
czy tez propagujących przemoc oraz treści powszechnie uznanych za naganne moralnie, społecznie niewłaściwe i naruszających zasady regulaminu.
Przypominam, że osoby zamieszczające opinie, o których mowa powyżej, mogą ponieść za ich treść odpowiedzialność karną lub cywilną.
Serwis wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze. Technologia ta jest wykorzystywana w celach funkcjonalnych, statystycznych i reklamowych. Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy, a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania. Korzystanie z serwisu Forum-Nuras przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko