Wysłany: 27-06-2014, 11:14 Wybór szkoły i systemu szkolenia
Witam,
W lipcu chcę rozpocząć kurs nurka. Po przeanalizowaniu multum stron i multum szkół zostały mi 2 opcje jeśli chodzi o wybór systemu szkolenia i wybór szkoły. Czy możecie mi cos w tej sprawie doradzić?
Obie szkoły są fajnie rozbudowane tzn. maja sklep, wypożyczalnie, organizują nurkowania weekendowe i w tygodniu. Hydrozagadka z tego co się orientowałem preferuje szkolenia w systemie SSI, aczkolwiek jakbym się uparł to PADI powiedzieli, że też zrobią. Wiola natomiast preferuje PADI. Czy jest może ktoś, kto miał doczynienia z tymi szkołami i może mi dac obiektywną opinię, albo doradzić, gdzie pójść i jaki system wybrać?
Wysłany: 27-06-2014, 11:54 Re: Wybór szkoły i systemu szkolenia
Wioli niestety nie znam, za to robiłam kursy, kupowałam sprzęt, byłam na kilku wyjazdach z Hydrozagadką - i mogę ich z czystym sumieniem polecić.
Sporo wyjazdów, bliskich i dalekich (w każdy weekend gdzieś wyjeżdżają), pozytywnie nastawieni ludzie, bardzo dobrze zaopatrzony sklep i dobrze doradzają początkującym.
Szkołą SSI/PADI się wogóle nie przejmuj - najważniejszy jest instruktor.
Witam,
Bogdana wiolę znam bdb., osobiście nie robiłem z nim kursów ( jestem z PSAI) , ale często go spotykam i widzę że "opiekuje się" kursantami na długo po zakończeniu kursów. Nie spotkałem żadnej negatywnej opinii o nim jako instruktorze. Mogę go z czystym sumieniem polecić.
Pozdro:Adalbert
Jeśli przy okazji chcesz poznać mnóstwo ciekawych ludzi (co roku średnio 90 nowych członków klubu) z różnych środowisk, uczestniczyć w ciekawych akcjach i warsztatach to mogę polecić AKP KRAB z Krakowa.
Olbrzymie możliwości rozwoju jak i sprzęt w ludzkich cenach to też zaleta tegoż środowiska
Pozdro serdeczne
a
Ostatnio zmieniony przez arturk 29-06-2014, 18:47, w całości zmieniany 1 raz
Taaa i na basenowe zajęcia latać do Krakowa z Katowic....
Hydrozagadka (dawny Divemaster) OK, rozważ też Gienka czy Dorotę z Sea-Fish'a z Bytomia. Oni szkolą w PADI.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Administrator FORUM-NURAS uprzejmie informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i w żaden sposób nie ingeruje w treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na Forum.
Zastrzega sobie jedynie prawo do usuwania i edytowania, w ciągu 24 godzin, postów o treści reklamowej, sprzecznej z prawem, wzywających do nienawiści rasowej, wyznaniowej, etnicznej
czy tez propagujących przemoc oraz treści powszechnie uznanych za naganne moralnie, społecznie niewłaściwe i naruszających zasady regulaminu.
Przypominam, że osoby zamieszczające opinie, o których mowa powyżej, mogą ponieść za ich treść odpowiedzialność karną lub cywilną.
Serwis wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze. Technologia ta jest wykorzystywana w celach funkcjonalnych, statystycznych i reklamowych. Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy, a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania. Korzystanie z serwisu Forum-Nuras przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko