Wysłany: 25-04-2016, 23:12 Film festiwalowy "Uranowe Szaleństwo" z Kowar
Dzieło życia! Bez nadęcia tak właśnie mogę określić ten oto film. Głównie z powodu, że żadnego innego poważnego filmu w życiu nie zrobiłem Ten był pierwszy i chyba ostatni.
"Uranowe Szaleństwo" jest dla mnie czymś szczególnym. Czymś, na co poświęciłem tysiące godzin pracy, przemyśleń, poszukiwań rozwiązań w tak nowej dla mnie sztuce, jaką jest dokumentacja filmowa.
Przestawiona historia jest... tylko historią. O nurkowaniu, nurkowaniu jaskiniowym, Kopalni Podgórze, pracy zespołowej, zabawie, itp... Generalnie, zrobiliśmy fajną akcję, której miałem przyjemność być kierownikiem, przy okazji coś tam nagrałem. Następnie, przy okazji, zrobiliśmy wywiad z Michałem. Piotrek Kardasz, przy okazji, podpowiedział mi kilka ciekawych trick'ów, a następnie przy okazji pomógł.... i poszło... Był fun, była przygoda i wizja.... Hollywood!
Film brał już udział w kilku festiwalach filmowych. Sukcesem już było to, że na kilku z nich dostał się do finału. Nigdy nic spektakularnego nie wygrał, ale ważne, że widziały go już setki, jak nie tysiące osób ... i to jest najcenniejsza nagroda! Tak! Nagrodą dla takiego filmowca-amatora jak ja jest to, że film jest oglądany.... TYLKO TYLE! Dopóki w piórka nie obrośnie ten filmowiec... Dlatego liczę na polubienia (Like it), a szczytem marzeń jest komentarz ("feedback is a gift").
Dzięki wszystkim za udział w akcji, dobre słowo, miłą zabawę. Ku potomnym! dla wnuków!
Przed rozpoczęciem oglądania filmu, a trwa on ponad pół godziny, koniecznie włączcie wysoką rozdzielczość (HD, w podwodnej części kopalni jest naprawdę pięknie) oraz podkręćcie muzykę (kapela April z Zambrowa! Absolutny Czad!, który przegapiłem na pewnym etapie swojego muzycznego życia).
MIŁEGO OGLĄDANIA!
Ostatnio zmieniony przez pglebock 25-04-2016, 23:14, w całości zmieniany 2 razy
Wysłany: 26-04-2016, 08:21
bardzo dobrze wyszedł ( no, nie sam ), fajny montaż , mimo, że delikatnie mówiąc, nie przepadam za gadaniem w filmach nurkowych - tu jest to zrobione dobrze, tak, że nie tylko nie przeszkadza, ale wspomaga film, no i udała Ci się ciekawa rzecz- doskonale wiedziałam, co się działo i co z tą dziurą ( czasową ) to i tak w napięciu czekałam na to, co się wydarzy
SUPER
Ostatnio zmieniony przez lozerka 26-04-2016, 08:25, w całości zmieniany 1 raz
Dzięki. Miała być historia i chyba częściowo cel zostal zrealizowany. Sam film nie jest adresowany tylko do nurków, ale także osób, które nie są ekspertami w tej dziedzinie. Acha, i jest to wersja dluższa (reżyserska), tak, że może być chwilami nużąca, chociaż akurat dla nurków ta dłuższa może byc ciekawsza
Na festiwalach prezentowaliśmy wersję 33 minutową....
Ostatnio zmieniony przez pglebock 26-04-2016, 09:35, w całości zmieniany 2 razy
Film mi się podobał, dobre ujęcia i montaż, dobry lektor (dykcja, barwa głosu). Ogląda się go jak prawdziwy dokument a nie amatorską produkcję.
Jedyne co mnie drażniło, to muzyka, niepasująca według mnie do reszty.
Ostatnio zmieniony przez Assad 26-04-2016, 16:06, w całości zmieniany 1 raz
bardzo udana produkcja! to nie kolejny filmik z nurkowania, ale faktycznie para-dokument. muza może rzeczywiście niekoniecznie pod ten film, ale trzeba przyznać, że chłopaki dają czadu! super się ogląda i słucha. brawo dla autora!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Administrator FORUM-NURAS uprzejmie informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i w żaden sposób nie ingeruje w treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na Forum.
Zastrzega sobie jedynie prawo do usuwania i edytowania, w ciągu 24 godzin, postów o treści reklamowej, sprzecznej z prawem, wzywających do nienawiści rasowej, wyznaniowej, etnicznej
czy tez propagujących przemoc oraz treści powszechnie uznanych za naganne moralnie, społecznie niewłaściwe i naruszających zasady regulaminu.
Przypominam, że osoby zamieszczające opinie, o których mowa powyżej, mogą ponieść za ich treść odpowiedzialność karną lub cywilną.
Serwis wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze. Technologia ta jest wykorzystywana w celach funkcjonalnych, statystycznych i reklamowych. Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy, a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania. Korzystanie z serwisu Forum-Nuras przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko