Witam, obecnie przebywam za granicą. Od dłuższego czasu mam w planach aby na urlopie, (który nastąpi za 2,5 tygodnia) zrobić sobie OWD, potrzebuje go abym mógł robić kolejne( w planach wszystkie) Kontaktowałem się z Akademiapodwodna.pl ale dopiero po dluzszym czasie zauwazylem ze to jest SSI, a nie PADI, szkoda bo w fajnym miejscu są robione kursy i nie daleko od mojego domu
Potrzebuje ukonczyc kurs PADI, abym mogl kontynuowac reszte nauki za granica. Hm teraz pytanie, gdzie ja mogę sie zapisac?
Wysłany: 13-05-2016, 21:26
Jak pasuje Ci baza/centrum akademii podwodnej, idź do nich na kurs i nie przejmuj się że kurs będzie w SSI, nie zablokujesz tym swoich dalszych szkoleń w PADI, przyjmą Cię z otwartymi ramionami a będziesz miał porównanie co do organizacji.
Ostatnio zmieniony przez leon 13-05-2016, 21:28, w całości zmieniany 1 raz
Witam, obecnie przebywam za granicą. Od dłuższego czasu mam w planach aby na urlopie, (który nastąpi za 2,5 tygodnia) zrobić sobie OWD, potrzebuje go abym mógł robić kolejne( w planach wszystkie) Kontaktowałem się z Akademiapodwodna.pl ale dopiero po dluzszym czasie zauwazylem ze to jest SSI, a nie PADI, szkoda bo w fajnym miejscu są robione kursy i nie daleko od mojego domu
Potrzebuje ukonczyc kurs PADI, abym mogl kontynuowac reszte nauki za granica. Hm teraz pytanie, gdzie ja mogę sie zapisac?
Pozdrawiam,
Tak jak w tytule filmu "The Word Is Not Enough" .. Na jakiej planecie (poza Ziemią) zamierzasz się dalej szkolić?
Z podwórka SSI.
Kiedyś certyfikat Snorkelling Diver SSI dawał "uprawnienia" do nurkowania z zatrzymanym oddechem do 10 m. I tak ja szkoliłem osoby na moich kursach OWD SSI i innych.
Po zmianie standardów można uczyć snorkelingu tylko do 6 m. Głębiej to już "specjalny" kurs Apnea do 10m. Od 10 m następny "specjalny" kurs itd.
Tutaj SSI "wyrównało ale w dół" do innych...
Podobnie jest w innych organizacjach. Np. IANTD. Kursy PADI Frrediving do niedawna w ogóle nie były uznawane... Więc warto znać co kto aktualnie oferuje (a tu ważny jest dostęp do standardów danej organizacji a nie amatorskich stron od dawna nie aktualizowanych) i
nie ślepo "Legia Pany!!!"
Ostatnio zmieniony przez Jan Dudzinski 14-05-2016, 14:26, w całości zmieniany 2 razy
Wysłany: 15-05-2016, 11:27
kuuboj, masz wpisane w profil Działdowo i domyślam się, że chodzi Ci o bazę Akademii na tzw. Nartach ? Niezależnie od federacji proponuję Ci sprawdzić, czy będzie otwarta w okresie, w którym chcesz odbywać kurs, to sezonowa baza, szeroko pojętym lecie czynna jest cały czas, ale poza tylko w weekendy i to nie wszystkie.
Jeśli chodzi o bazę, gdzie szkolą w systemie PADI w tej okolicy - możesz spróbować tu - http://www.aquadiver.pl/ mają bazę nad samym jeziorem, szkolą na dobrym poziomie, jeśli nic się nie zmieniło- bardzo łatwo dograć terminy i fajni ludzie przede wszystkim no i..nurkują, nurkują, nurkują
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Administrator FORUM-NURAS uprzejmie informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i w żaden sposób nie ingeruje w treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na Forum.
Zastrzega sobie jedynie prawo do usuwania i edytowania, w ciągu 24 godzin, postów o treści reklamowej, sprzecznej z prawem, wzywających do nienawiści rasowej, wyznaniowej, etnicznej
czy tez propagujących przemoc oraz treści powszechnie uznanych za naganne moralnie, społecznie niewłaściwe i naruszających zasady regulaminu.
Przypominam, że osoby zamieszczające opinie, o których mowa powyżej, mogą ponieść za ich treść odpowiedzialność karną lub cywilną.
Serwis wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze. Technologia ta jest wykorzystywana w celach funkcjonalnych, statystycznych i reklamowych. Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy, a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania. Korzystanie z serwisu Forum-Nuras przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko