Wysłany: 24-09-2004, 11:37 Sharm - Colona Diving Center - Polecam!!!
Witam wszystkich,
chciałem się podzielić miłymi wrażeniami z naszego wyjazdu do Sharm na przełomie sierpnia i września 2004.
Nurkowaliśy ze skandynawską bazą Colana.
Moge tylko napisać, że było naprawdę SUPER.
13 dni NON-STOP 3-4 nury.
Cały pobyt wspaniale zorganizowany.
Bus odbierał nas z hotelu co nie jest niczym dziwnym, ale jego punktualność była szokująca - nigdy nie czekaliśmy.
Zawsze było ustalone gdzie płyniemy następnego dnia, a mieli z nami (żoną i mną) problem bo większość najpopularniejszych miejsc odwiedziliśmy w ciągu pierwszego tygodnia.
Dostaliśmy nawet ksywę Psycho-divers
Wszystkim mogę z ręką na sercu polecić tą bazę.
Dzieki, to wazne dla wyjezdzajacych osob. Na forum pojawialy sie pochlebne informacje dotyczace Doroty i Wojtka, ktorzy szkola w bazie Colona w Hurghadzie. Zgodnie z tym, co napisales, takze Colona w Sharm zapewnia dobra obsluge.
Zgadzam się z tą opinią, choć z tą busową punktualnością różnie bywało, ale generalnie bardzo w porządku.
Fajni ludzie, którzy bardzo serio podchodzą do spraw bezpieczeństwa. Organizacja nurkowań bardzo dobra a przy tym miła atmosfera.
A w jaki sposób robiliście 4 dziennie?
Przecież jak się płynie z nimi łódką, to jest jedno przed i jedno po lunchu no i czasami nocne czyli razem 3, ale najczęściej jednak 2.
To jak było w końcu?
Wiek: 50 Dołączyła: 04 Cze 2003 Posty: 922 Skąd: Warszawa
Wysłany: 01-10-2004, 00:25
Marcin R napisał/a:
Czy możecie powiedzieć jaki jest koszt nurkowania z Coloną?
Hej,
Wszystko zalezy od miejsca, w ktorym chcesz nurkowac (w Sharm jest nieco drozej niz w Hurghadzie) oraz od ilosci nurkowan.
Na mojej stronie znajduje sie cennik nurkowan w Colonie, z uwzgledniona znizka dla Polskich nurkow.
Jezeli masz jakiekolwiek pytania, to chetnie na nie odpowiem.
Wysłany: 02-10-2004, 16:24
Ja bym sie tak bardzo nie podniecal...
Palic, nie pala. Wodke baaaaaardzo slaaaaabiuuuuutenko pija. Wlasciwie w ogole nie pija. Jedyne co ich ratuje, to hardcorowe dowcipy. itp. itd.
---------------------------------
Czy możecie powiedzieć jaki jest koszt nurkowania z Coloną?
Mnie w zeszłym roku pakiet 5-cio dniowy (10 nurów) + 1 dodatkowe+1 nocne kosztowało 240 Euro. To cena już ze zniżką.
Pzdr
KrzyHo
Patryś
Stopień: MoĹźe za rok bÄdze
Wysłany: 12-11-2004, 10:57
Super! a czy kto może mi powiedzieć, jak jest z Divers International w Sharm El Sheikh? Ponoć jest tam trzech polskich instruktorów, a jak tam jest ze standardem? Gdzie lepiej jechać na OWD? do D.I. czy Colony?
Wiek: 50 Dołączyła: 04 Cze 2003 Posty: 922 Skąd: Warszawa
Wysłany: 14-11-2004, 10:21
Patryś napisał/a:
Super! a czy kto może mi powiedzieć, jak jest z Divers International w Sharm El Sheikh? Ponoć jest tam trzech polskich instruktorów, a jak tam jest ze standardem? Gdzie lepiej jechać na OWD? do D.I. czy Colony?
Aktualnie z Divers International wspolpracuje 2 Polakow.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Administrator FORUM-NURAS uprzejmie informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i w żaden sposób nie ingeruje w treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na Forum.
Zastrzega sobie jedynie prawo do usuwania i edytowania, w ciągu 24 godzin, postów o treści reklamowej, sprzecznej z prawem, wzywających do nienawiści rasowej, wyznaniowej, etnicznej
czy tez propagujących przemoc oraz treści powszechnie uznanych za naganne moralnie, społecznie niewłaściwe i naruszających zasady regulaminu.
Przypominam, że osoby zamieszczające opinie, o których mowa powyżej, mogą ponieść za ich treść odpowiedzialność karną lub cywilną.
Serwis wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze. Technologia ta jest wykorzystywana w celach funkcjonalnych, statystycznych i reklamowych. Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy, a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania. Korzystanie z serwisu Forum-Nuras przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko