Wysłany: 17-03-2005, 09:32 Nurkowanie w Maroko lub Tunezji
Witajcie szukam informacji na temat nurkowania i baz nurkowych z Maroko i Tunezji na internecie informacje sa lakoniczne i mizerne.Może ktoś z was nurkował w tych krajach i może coś powiedzieć na ten temat będę zobowiązany
Stopień: takie tam...
Wysłany: 21-03-2005, 00:01
Nie wiem jak teraz sprawa wyglada, ale slyszalem, ze nurkowanie rekraacyjne bylo pare lat temu zabronione w Maroku, zeby dac nurka trzeba bylo uzyskac pozwolonie. Oczywiscie infrastruktura nurkowa z tego powodu nie istniala. Nie wiem czy cos sie zmienilo w tej kwestii... Na stronie Padi znalzalem jednak jakies centrum w Tangerze, wiec moze jest nadzieja. Niestety tylko to jedno udalo mi sie znalezc, troche dziwne... Oto namiary na ta baze:
Jeśli chodzi o Maroko to nie wiem. Wiem natomiast, że Tunezja nie nadaje się do nurkowania. Byłem parę lat temu w Hammamet i nie znalazłem tam baz nurkowych. Pływananie w ABC też jest marne, bo pod wodą jest tylko piach. Kumpel wrócił właśnie z Djerby i powiedział to samo - kicha na maksa!!! Podobno jedynym miejscem do nurkowania w Tunezji jest miejscowość Tabarka, ale to daleko od popularnych aglomeracji turystycznych i jest problem z dojazdem. TUNEZJA? Z całego serca odradzam.
Wiek: 50 Dołączyła: 04 Cze 2003 Posty: 922 Skąd: Warszawa
Wysłany: 19-04-2005, 01:45
Probowalam nurkowac w Maroku, ale sobie odpuscilam. Znacznie bardziej pasjonujace bylo zwiedzanie
Maroko jest moim zdaniem jednym z najpiekniejszych krajow. Zdobienia palacow i murow obronnych jest poprostu przesliczne.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Administrator FORUM-NURAS uprzejmie informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i w żaden sposób nie ingeruje w treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na Forum.
Zastrzega sobie jedynie prawo do usuwania i edytowania, w ciągu 24 godzin, postów o treści reklamowej, sprzecznej z prawem, wzywających do nienawiści rasowej, wyznaniowej, etnicznej
czy tez propagujących przemoc oraz treści powszechnie uznanych za naganne moralnie, społecznie niewłaściwe i naruszających zasady regulaminu.
Przypominam, że osoby zamieszczające opinie, o których mowa powyżej, mogą ponieść za ich treść odpowiedzialność karną lub cywilną.
Serwis wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze. Technologia ta jest wykorzystywana w celach funkcjonalnych, statystycznych i reklamowych. Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy, a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania. Korzystanie z serwisu Forum-Nuras przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko