jestem świeżo po sharmie i Sinai College
poczatki kontaktu na miejscu byly trudne ale to tylko z tego wzgledu ze
po 1 zmienily sie procedury w porcie gdzie jest potrzebny paszport ( ksero , kiedys to nie bylo wymagane ) a dostep do internetu mialem utrudniony zeby przeslac pelne dane i nr paszportu
po 2 do hotelu mozna dzwonic od 8 do 22 wiec nie mogli sie ze mna skontaktowac
100% zadowolenia POLECAM:
po 1 nasz przewodnik Yasser super gosc, angielski perfekcyjny ( dla pan uwaga 27lat przystojny w moim poczuciu piekna ) inteligentny, wygadany, jajcarz
po 2 lodzie ok , jedzenie super ( lepsze jak w hotelu )
po 3 nurkowalem juz w sharm hurghada dahab i albo Yasser ma takie szczescie albo wie gdzie nurac bo z nim zaliczylem to czego gdzie indziej nie widzialem
ok 6 zolwi, rekiny 2x i na deser piekna mante
po 4 ceny maja te same jak w innych centrach ale liczone w $ a nie w ojro
po 5 punktualnie odbieraja z hotelu co bylo dla mnie lekkim zaskoczeniem
teraz jaki hotel wybrac
po 1 blisko centrum ( do 5-10 km od naama , old marketu ) zeby hotel nie byl na totalnym za tak jak moj Tiran Island Hotel bo wieczorem mozna oszalec z nudow
po 2 jezeli jesz na lodzi to bierz HB ( szkoda kasy na all )
po 3 jezeli chcesz snurkowac to blisko plazy z rafka , tzn do 10 min na piechote albo zeby busiki jezdzily z hotelu
Kobieta tez nurkuje ale i lubi sie smazyc (niestety nie chce polaczyc nurkow ze smazeniem) w sumie juz sie dogadałem ze 2 razy wypłyne z nia reszte sam hehe. Mam jeszcze jedno pytanie czy z baz nurkowych dojezdzaja zupelnie wszedzie do kazdego hotelu czy jest jakies ograniczenie
Wybierz Marsa Alam i hotel SolyMar Abu Dabbab - wtedy na pare nurkow mozesz polaczyc smazenie z nurkowaniem. Poza dniami typowo nurkowymi, gdzie nurasz na site'ach polozonych wzdluz wybrzeza - w dniach ugody z zona mozesz zanurkowac prawie wprost z lezaka bedac na plazy hotelu SolyMar. Idac do wody mowisz jeszcze czesc swojej milej i za godzinke, czy poltorej jestes z powrotem. Oczywiscie mozesz tak zrobic z 3-4 nurkowania, aby sie nie znudzilo, choc dwa lata temu zrobilem w tym miejscu chyba kilkanascie nurkowan pod rzad filmujac diugonia i zolwie, i mi sie nie znudzilo
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Administrator FORUM-NURAS uprzejmie informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i w żaden sposób nie ingeruje w treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na Forum.
Zastrzega sobie jedynie prawo do usuwania i edytowania, w ciągu 24 godzin, postów o treści reklamowej, sprzecznej z prawem, wzywających do nienawiści rasowej, wyznaniowej, etnicznej
czy tez propagujących przemoc oraz treści powszechnie uznanych za naganne moralnie, społecznie niewłaściwe i naruszających zasady regulaminu.
Przypominam, że osoby zamieszczające opinie, o których mowa powyżej, mogą ponieść za ich treść odpowiedzialność karną lub cywilną.
Serwis wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze. Technologia ta jest wykorzystywana w celach funkcjonalnych, statystycznych i reklamowych. Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy, a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania. Korzystanie z serwisu Forum-Nuras przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko