Sorry za takie głupie pytanie ale kupuję Espace i oglądałem filmik jak się mierzyć i słabo widać jak mierzyć plecy czy do barków czy do kości przedramienia, a może założyć koszulkę i do szwów??
Proszę o udzielenie wskazówek a najlepiej łopatologicznie na fotce albo cus
Padło na czarny z kryzą neoprenowa Check Up system flex sole bez łat
Wysłany: 04-12-2011, 13:16
Seal napisał/a:
W końcu szyję na miarę więc
należało by tą miarę z ciebie zdjął fachowiec który będzie szył bo jak nie będzie pasował to ci powiedzą że takie wymiary przysłałeś i basta
policz koszt wycieczki a koszt dodatkowej (-wych) przeróbek
skafander masz na kilka lat a jak będziesz się czuł w za ciasnym (garniturku)??
pozdrawiam
Byłem u krawca ale stary był i chyba mnie nie zrozumiał hehe bo wymiary troszkę się różnią wszędzie dokładał ok 1 cm. Ciekawi mnie fakt czy jak kupuję nie bezpośrednio przez santi a dystrybutora to jakbym do nich pojechał to by zrobili wymiary i go uszyli.
Przy okazji jakiś nurek w bałtyku:D:D
jacekplacek [Usunięty]
Wysłany: 04-12-2011, 14:38
Jak w Łodzi nie masz przeszkolonego dealera Santi, zgłoś sie do Huberta: weźmie miary a przy okazji dacie nura
Jak w Łodzi nie masz przeszkolonego dealera Santi, zgłoś sie do Huberta: weźmie miary a przy okazji dacie nura
Podobno jest w meksyku a później na Florydzie i będzie po świetach
jacekplacek [Usunięty]
Wysłany: 04-12-2011, 17:32
Seal napisał/a:
Podobno jest w meksyku a później na Florydzie i będzie po świetach
To nie zastaje nic innego jak wybrać sie na wraki a po drodze odwiedzić Santi Ja mierzyłem sie sam według tabeli i jedyne co zrypali to kaptur i kryzę. Kaptury Santi powinno sobie odpuścić(kolejny zamówiony na miarę też spartolili) a kryzę dociąłem Jak masz taki problem z miarą Santi, moze spróbuj z Bare: szczególnie nowy typ nie łamiącego się zamka wygląda ciekawie.
KSD [Usunięty]
Wysłany: 04-12-2011, 18:03
Faktycznie chyba najlepiej się przejechać aby zmierzyli Cię na miejscu. Skafander to spory koszt. Ja gdy zamawiałem ocieplacz BZ 200 szyty na miarę, to mierzyło mnie niezależnie trzy osoby i byłem pewny, że będzie jak trzeba, a o dziwo ocieplacz i tak musiał zostać od razu odesłany do poprawek (i to sporych).
Taa, szycie na miarę w Santi to niezły deal... Dla Santi.
Najpierw płacisz za szycie na miarę.
A potem za uszycie na miarę.
To co tak często coś partolą że trzeba poprawiać, ogólnie polazłem do krawca 1 i 2 oraz pomiary żony i w sumie zrobiłem wynik uśredniony. Mam nadzieję że dobrze uszyją,
a wy co musieliście poprawiać?? i jaki jest okres oczekiwania poprawek?
KSD [Usunięty]
Wysłany: 04-12-2011, 19:02
Seal napisał/a:
ogólnie polazłem do krawca 1 i 2 oraz pomiary żony i w sumie zrobiłem wynik uśredniony. Mam nadzieję że dobrze uszyją, a wy co musieliście poprawiać?? i jaki jest okres oczekiwania poprawek?
No ja własnie z ocieplaczem zrobiłem tak samo, ze wyliczyłem taki uśredniony pomiar który wydawał mi się idalny. Nogawki i rękawy były OK ale w korpusie i ramionach był strasznie szeroki - taki konkretnie workowaty. Pamiętam, że na poprawki nie czekałem już długo (chyba ok tygodnia) i zapłaciłem tylko za przesyłkę.
fwj napisał/a:
Najpierw płacisz za szycie na miarę.
A potem za uszycie na miarę.
Ja za poprawki nie płaciłem nic. Dodatkowo Pani z którą wszystko ustalałem była bardzo miła i konkretna, a po rekalamacji nie miałem absolutnie żadnych zastrzeżeń co do uszycia. Tak więc nie wspominam tego źle i z ocieplacza jestem bardzo zadowolony. Ze skafandrem może jednak być trochę trudniej z poprawkami niż w przypadku ocieplacza, przynajmniej tak mi się wydaje.
Ostatnio zmieniony przez KSD 04-12-2011, 19:08, w całości zmieniany 2 razy
ogólnie polazłem do krawca 1 i 2 oraz pomiary żony i w sumie zrobiłem wynik uśredniony. Mam nadzieję że dobrze uszyją, a wy co musieliście poprawiać?? i jaki jest okres oczekiwania poprawek?
No ja własnie z ocieplaczem zrobiłem tak samo, ze wyliczyłem taki uśredniony pomiar który wydawał mi się idalny. Nogawki i rękawy było OK, ale w korpusie i ramionach był strasznie szeroki - taki konkretnie workowaty. Pamiętam, że na poprawki nie czekałem już długo (chyba ok tygodnia) i zapłaciłem tylko za przesyłkę.
Albo umówię się z nimi tak że jak uszyją to przyjadę i przymierzę od razu, w końcu mają pojecie o tym. To dobrze że nie musiałeś dopłacać i przy okazji plum do wody:D
Mam nadzieję że wszystko będzie ok a ocieplacz będzie tecline 490
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Administrator FORUM-NURAS uprzejmie informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i w żaden sposób nie ingeruje w treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na Forum.
Zastrzega sobie jedynie prawo do usuwania i edytowania, w ciągu 24 godzin, postów o treści reklamowej, sprzecznej z prawem, wzywających do nienawiści rasowej, wyznaniowej, etnicznej
czy tez propagujących przemoc oraz treści powszechnie uznanych za naganne moralnie, społecznie niewłaściwe i naruszających zasady regulaminu.
Przypominam, że osoby zamieszczające opinie, o których mowa powyżej, mogą ponieść za ich treść odpowiedzialność karną lub cywilną.
Serwis wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze. Technologia ta jest wykorzystywana w celach funkcjonalnych, statystycznych i reklamowych. Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy, a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania. Korzystanie z serwisu Forum-Nuras przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko