Strona Główna FORUM-NURAS
Froum dla nurkuj?cych i nie tylko ...

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy    KalendarzKalendarz
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat

Poprzedni temat «» Następny temat
Problem z miarą
Autor Wiadomość
Seal 

Kraj:
Poland

Wysłany: 03-12-2011, 23:52   Problem z miarą

Sorry za takie głupie pytanie ale kupuję Espace i oglądałem filmik jak się mierzyć i słabo widać jak mierzyć plecy czy do barków czy do kości przedramienia, a może założyć koszulkę i do szwów??

Proszę o udzielenie wskazówek a najlepiej łopatologicznie na fotce albo cus

Padło na czarny z kryzą neoprenowa Check Up system flex sole bez łat

jacekvw 

Kraj:
Saint Kitts and Nevis

Wysłany: 04-12-2011, 00:13   

Poswiec jeden dzien i pojedz przymierzyc

Seal 

Kraj:
Poland

Wysłany: 04-12-2011, 00:19   

W końcu szyję na miarę więc gdzie niby mam jechać do siedziby santi czy co

martin 

Stopień: SealTeam
Kraj:
Germany

Wysłany: 04-12-2011, 09:45   

Seal napisał/a:
gdzie niby mam jechać

Tam gdzie beda szyc.

andrzej4380 

Stopień: sport diver,compr.op
Kraj:
United Kingdom

Wysłany: 04-12-2011, 13:16   

Seal napisał/a:
W końcu szyję na miarę więc

należało by tą miarę z ciebie zdjął fachowiec który będzie szył bo jak nie będzie pasował to ci powiedzą że takie wymiary przysłałeś i basta
policz koszt wycieczki a koszt dodatkowej (-wych) przeróbek :zdz:
skafander masz na kilka lat a jak będziesz się czuł w za ciasnym (garniturku)?? :buuu:
pozdrawiam

martin 

Kraj:
Germany

Wysłany: 04-12-2011, 14:00   

BTW: Istnieje jeszcze mozliwosc wziecia filmiku, karty z wymiarami i przejscia sie do krawca ;)

Seal 

Kraj:
Poland

Wysłany: 04-12-2011, 14:03   

Byłem u krawca ale stary był i chyba mnie nie zrozumiał hehe bo wymiary troszkę się różnią wszędzie dokładał ok 1 cm. Ciekawi mnie fakt czy jak kupuję nie bezpośrednio przez santi a dystrybutora to jakbym do nich pojechał to by zrobili wymiary i go uszyli.

Przy okazji jakiś nurek w bałtyku:D:D

jacekplacek
[Usunięty]

Wysłany: 04-12-2011, 14:38   

Jak w Łodzi nie masz przeszkolonego dealera Santi, zgłoś sie do Huberta: weźmie miary a przy okazji dacie nura :)

martin 

Kraj:
Germany

Wysłany: 04-12-2011, 14:40   

Seal napisał/a:
Byłem u krawca ale stary był i chyba mnie nie zrozumiał hehe bo wymiary troszkę się różnią wszędzie dokładał ok 1 cm.

Moze byc roznica miedzy tym, jak mocno napinasz miesnie/naciagasz miare.

Seal 

Kraj:
Poland

Wysłany: 04-12-2011, 15:33   

jacekplacek napisał/a:
Jak w Łodzi nie masz przeszkolonego dealera Santi, zgłoś sie do Huberta: weźmie miary a przy okazji dacie nura :)

Podobno jest w meksyku a później na Florydzie i będzie po świetach

jacekplacek
[Usunięty]

Wysłany: 04-12-2011, 17:32   

Seal napisał/a:
Podobno jest w meksyku a później na Florydzie i będzie po świetach

To nie zastaje nic innego jak wybrać sie na wraki a po drodze odwiedzić Santi :) Ja mierzyłem sie sam według tabeli i jedyne co zrypali to kaptur i kryzę. Kaptury Santi powinno sobie odpuścić(kolejny zamówiony na miarę też spartolili) a kryzę dociąłem :) Jak masz taki problem z miarą Santi, moze spróbuj z Bare: szczególnie nowy typ nie łamiącego się zamka wygląda ciekawie.

KSD
[Usunięty]

Wysłany: 04-12-2011, 18:03   

Faktycznie chyba najlepiej się przejechać aby zmierzyli Cię na miejscu. Skafander to spory koszt. Ja gdy zamawiałem ocieplacz BZ 200 szyty na miarę, to mierzyło mnie niezależnie trzy osoby i byłem pewny, że będzie jak trzeba, a o dziwo ocieplacz i tak musiał zostać od razu odesłany do poprawek (i to sporych).

fwj 

Stopień: owd
Kraj:
Poland

Wysłany: 04-12-2011, 18:40   

Taa, szycie na miarę w Santi to niezły deal... Dla Santi.
Najpierw płacisz za szycie na miarę.
A potem za uszycie na miarę.

Seal 

Kraj:
Poland

Wysłany: 04-12-2011, 18:52   

fwj napisał/a:

To co tak często coś partolą że trzeba poprawiać, ogólnie polazłem do krawca 1 i 2 oraz pomiary żony i w sumie zrobiłem wynik uśredniony. Mam nadzieję że dobrze uszyją,

a wy co musieliście poprawiać?? i jaki jest okres oczekiwania poprawek?

KSD
[Usunięty]

Wysłany: 04-12-2011, 19:02   

Seal napisał/a:
ogólnie polazłem do krawca 1 i 2 oraz pomiary żony i w sumie zrobiłem wynik uśredniony. Mam nadzieję że dobrze uszyją, a wy co musieliście poprawiać?? i jaki jest okres oczekiwania poprawek?

No ja własnie z ocieplaczem zrobiłem tak samo, ze wyliczyłem taki uśredniony pomiar który wydawał mi się idalny. Nogawki i rękawy były OK ale w korpusie i ramionach był strasznie szeroki - taki konkretnie workowaty. Pamiętam, że na poprawki nie czekałem już długo (chyba ok tygodnia) i zapłaciłem tylko za przesyłkę.

fwj napisał/a:

Ja za poprawki nie płaciłem nic. Dodatkowo Pani z którą wszystko ustalałem była bardzo miła i konkretna, a po rekalamacji nie miałem absolutnie żadnych zastrzeżeń co do uszycia. Tak więc nie wspominam tego źle i z ocieplacza jestem bardzo zadowolony. Ze skafandrem może jednak być trochę trudniej z poprawkami niż w przypadku ocieplacza, przynajmniej tak mi się wydaje.
Ostatnio zmieniony przez KSD 04-12-2011, 19:08, w całości zmieniany 2 razy  

Seal 

Kraj:
Poland

Wysłany: 04-12-2011, 19:08   

KSD napisał/a:
Seal napisał/a:
ogólnie polazłem do krawca 1 i 2 oraz pomiary żony i w sumie zrobiłem wynik uśredniony. Mam nadzieję że dobrze uszyją, a wy co musieliście poprawiać?? i jaki jest okres oczekiwania poprawek?

No ja własnie z ocieplaczem zrobiłem tak samo, ze wyliczyłem taki uśredniony pomiar który wydawał mi się idalny. Nogawki i rękawy było OK, ale w korpusie i ramionach był strasznie szeroki - taki konkretnie workowaty. Pamiętam, że na poprawki nie czekałem już długo (chyba ok tygodnia) i zapłaciłem tylko za przesyłkę.

Albo umówię się z nimi tak że jak uszyją to przyjadę i przymierzę od razu, w końcu mają pojecie o tym. To dobrze że nie musiałeś dopłacać i przy okazji plum do wody:D

Mam nadzieję że wszystko będzie ok a ocieplacz będzie tecline 490

Haw 

Stopień: **
Kraj:
Poland

Wysłany: 04-12-2011, 20:09   

fwj napisał/a:
mi uszyli dobrze za 1 razem. no ale mialem blisko, to sie pofatygowalem osobiscie, wiec nie wiem czy to sie liczy ;)

Seal 

Kraj:
Poland

Wysłany: 04-12-2011, 20:18   

Haw napisał/a:
fwj napisał/a:
mi uszyli dobrze za 1 razem. no ale mialem blisko, to sie pofatygowalem osobiscie, wiec nie wiem czy to sie liczy ;)

Masz racje to się nie liczy hehe

Sami brali pomiar, kupowałeś też ich ocieplacz

Haw 

Stopień: **
Kraj:
Poland

Wysłany: 05-12-2011, 22:27   

Seal napisał/a:
Sami brali pomiar, kupowałeś też ich ocieplacz
1 prawda, 2 nie :)

Dodaj do: Wypowiedź dla Wykop  Wypowiedź dla Facebook  Wypowiedź dla Wyczaj.to  Wypowiedź dla Gwar  Wypowiedź dla Delicious  Wypowiedź dla Digg  Wypowiedź dla Furl  Wypowiedź dla Google  Wypowiedź dla Magnolia  Wypowiedź dla Reddit  Wypowiedź dla Simpy  Wypowiedź dla Slashdot  Wypowiedź dla Technorati  Wypowiedź dla YahooMyWeb
Odpowiedz do tematu