Wysłany: 28-01-2016, 19:17 Jak można wysuszyć skrzydło od środka?
Witam,
zakupiłem takowe skrzydło i jestem z niego bardzo zadowolony, ale na basenie ostatnio trochę z nim za bardzo szalałem i chyba nalało mi się trochę wody do środka, czy jest jakaś instrukcja jak wysuszyć worek ten który jest napełnia się powietrzem? Widziałem, że jest tam zamek. Po jego rozsunięciu widać przezroczysty worek i parę w jego środku.
Podpinasz waż niskiego ciśnienia i ładujesz do bólu. Nadmiar wody usunie nadmiar cis uchodzący zaworem nadmiarowych. Albo odkrecasz zawór nadmiarowy i wieszasz aż wszystko wyparuje.
A jak sie to odkręca ten zawór, bo tak jak mówie, jacket kupiłem uzywany i nie mam żadnej instrukcji, a na stronie producenta, nie znalazłem nigdzie opisanej takiej czynności, Na co musze uważać, czy odkręcaniu tego zaworu, żeby czegoś nie połamać, przedziurawić itd, a no i który zawór mam odkręcić, bo jest ich 4
Jezeli zawor ma zakretke plastikowa, to krecisz odwrotnie do wskazowek zegara i jakos to sie rozkreci. Moze tam wyskoczyc jakas sprezynka czy cos. Konstrukcja dosc prosta
A jak sie to odkręca ten zawór, bo tak jak mówie, jacket kupiłem uzywany i nie mam żadnej instrukcji, a na stronie producenta, nie znalazłem nigdzie opisanej takiej czynności, Na co musze uważać, czy odkręcaniu tego zaworu, żeby czegoś nie połamać, przedziurawić itd, a no i który zawór mam odkręcić, bo jest ich 4
Moduł o sprzęcie był, ale dotyczył zasady działania inflatora, nikt, nie uczył nas rozkręcać jackety, automaty itp.
Faktycznie tylko nakrętkę plastikową trzeba było odkręcić i nic nie wyskoczyło, jak by to się komuś przydało. Dzięki za pomoc.
Z zalanego worka czy kamizelki wylewasz wodę przez inflator. Przechylasz worek tak aby woda spływała do węża inflatora i naciskasz przycisk opróżniający. Woda wypłynie. Możesz jeszcze nadmuchać worek ustami i znów wylać przez inflator. Suszyć nie trzeba. Ale takie pytania zadać powinieneś instruktorowi a jak sobie robi jaja to złego wybrałeś.
Ostatnio zmieniony przez Sebastian Prędki 29-01-2016, 18:15, w całości zmieniany 1 raz
Polecam w Polsce idzie kupić mniejszy za 15zł. Generalnie wnętrze worka to idealne miejsce do rozwoju rożnego badziewia Ciepło, wilgotno i ciemno
Dlatego materiały powlekane TPU produkowane przez najlepszych producentów mają dodawany składnik, który trwale zabezpiecza wnętrze worka przed bakteriami i grzybami (np. Micropel 5 DIDP lub jego odpowiedniki). Składnik ten, w przeciwieństwie do rozmaitych środków do dezynfekcji, nie jest wymywany przez wodę i działa tak samo dobrze przez wiele lat.
A co potrafi żyć sobie w workach to jedynie nasze zatoki wiedzą...
leymann napisał/a:
czy jest jakaś instrukcja jak wysuszyć worek ten który jest napełnia się powietrzem?
W instrukcji obsługi każdego worka czy jacketu jest to dokładnie opisane.
Ostatnio zmieniony przez piotr_c 16-02-2016, 22:21, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Administrator FORUM-NURAS uprzejmie informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i w żaden sposób nie ingeruje w treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na Forum.
Zastrzega sobie jedynie prawo do usuwania i edytowania, w ciągu 24 godzin, postów o treści reklamowej, sprzecznej z prawem, wzywających do nienawiści rasowej, wyznaniowej, etnicznej
czy tez propagujących przemoc oraz treści powszechnie uznanych za naganne moralnie, społecznie niewłaściwe i naruszających zasady regulaminu.
Przypominam, że osoby zamieszczające opinie, o których mowa powyżej, mogą ponieść za ich treść odpowiedzialność karną lub cywilną.
Serwis wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze. Technologia ta jest wykorzystywana w celach funkcjonalnych, statystycznych i reklamowych. Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy, a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania. Korzystanie z serwisu Forum-Nuras przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko