Obecnie nawet strona nie działa.
Więc lepiej mijać szerokim łukiem!
Jednym słowem centrum krzak, pomijając Twoją osobę Janie i tak nie skorzystałbym z centrum/bazy, o która nie ma swojej strony i ani śladu w internecie.
Z tej listy:
www.divingpro.eu Jarek Ambroziak, Palma Jacek
Halabnaha Sharm El Sheikh
Następna sprawa: dwa lata temu okazało się iż to CDWS dla Ministerstwa Turystyki jet absolutnie nielegalną "imprezą" i zlikwidowaną. Ich wydawane za GRUBE pieniadze "certyfikaty przewodników nurkowania" na Synai przestały być ważne. Ludzi wywalili pieniądze w błoto. Oczywiscie kasy NIE zwrócili...
A to są GIGANTYCZNE pieniądze. Z "certyfikowanych" co rocznie centrów i przewodników + kasa pod stołem...
I oczywiście europejscy przewodnicy płacą dziesieciokrotnie? wyższą stawkę niż egipscy...
Nastepna sprawa: gdybyscie choć trochę znali język angielski zrozumielibyscie co na tej stronie jest napisane. A NIE JEST TO STRONA Mininisterstwa Turystyki tylko "prywatnego busssinesu" którego szefami byli egipscy własciciele najwiekszych centrów w Sharm, żywotnie zainteresowani WYKOŃCZENIEM W DOWOLNY SPOSÓB konkurencji.
W najlepszych latach (za Mubaraka) wykańczali po 200 centrów rocznie... Dobry wynik, prawda?
Jak Mubaraka wykopsali i oni też utracili władzę i możliwość działania w całkowitym bezprawiu.
A teraz poniewaź nie znacie angielskiego nawet na poziomie szkoły podstawowej przetłumaczę Wam co tam jest napisane:
The Ministry of Tourism accepts no responsibility for any activity booked through these organisations.
Jak pisałem to NIE JEST STRONA Ministerstwa...
Czyli:
Ministerstwo Turystyki (a które to? Chińskie, Niemieckie, Rosyjskie?) nie bierze odpowiedzialności za jakąkolwiek aktywność zarezerwowaną przez te organizacje.
I teraz tak: czy znacie JAKIKOLWIEK przykład iż wzięło odpowiedzialność i na przykład wypłaciło odszkodowania?
Na przykład za ŚMIERĆ TURYSTÓW....
I teraz co do strony ZNIŻKOWEJ www.
Otoż jesli byście zarezerwowali kurs, nurkowania NIE PŁACĄC jakiejkolwiek zaliczki, przedpłaty itp. NIE ZOBOWIĄZUJĄC SIĘ do NICZEGO, mogąc zrezygnować w DOWOLNYM MOMENCIE i DOSTALI z tego powodu GIGANTYCZNĄ ZNIŻKĘ w absolutnie legalnym, certyfikowanym itp.. centrum z topowymi instruktorami to Ministerstwo za to nie odpowiada...
Przytoczyć DOKŁADNY polski tekst jaki był na głównej stronie "zniżkowej"?
Pisałem na tej liście powyższy tekst już chyba z dwadzieścia razy..
Ale Wy się BARDZO POWOLI LUB WCALE UCZYCIE.
Dlatego kilku matołków wyladowało u mnie w "ignorowanych".
Nie mam siły czytać tego co Ci ....... wypisują..
[ Dodano: 31-01-2017, 12:32 ]
Stachul napisał/a:
Zakładam bezpieczne nurkowanie.
Minimalna głebokośc 0m przynajmniej dwa razy w ciągu nurkowania - na początku i na końcu.
Pozdrawiam
To zła odpowiedź drogi nurku OWD.
Czekam na dalsze....
już mamy ponad 3000 "odczytów" tego wątka i na razie brak odpowiedzi na zadane na początku pytanie.
Doszło drugie..
Ciekawe czy dojdzie do 6000 zanim padnie właściwa odpowiedź?
Jak sądzicie nurkowie PADI?
A czytali ten watek sami "tuzowie" instruktorscy PADI.... Hi, hi I inni.
A błąd jest "uniwersalny" ważny w każdej organizacji
To jest właśnie Wasz "poziom" i tyle warte są Wasze stopnie, certyfikaty, dyplomy itd......
Ostatnio zmieniony przez Jan Dudzinski 31-01-2017, 11:47, w całości zmieniany 4 razy
kiedy posty Jana zostaną potraktowane jako SPAM? i nielegalna reklama? czy przypadkiem za takie działania nie jest ostrzeżenie nakładane?
bo intensywność promocji samego siebie przekroczyła chyba granice przyzwoitości, już chyba w co drugim poście jest reklama swojej bazy i głównie taki jest cel tych postów. Może w takim razie właściciele FN powinni mieć jakieś profity od Jana Koziarza? po stawce 100x większej niż inne komercyjne posty
Wysłany: 31-01-2017, 12:53
Czytając to co on wypisuje to już nie wiadomo czy szuka klinów czy kozi chłopiec szuka żony - bo te zdjęcia i tak dalej. Ciekawe czy coś bluźnie bo jestem na liście ignorowanych ....
Wysłany: 31-01-2017, 23:19
W kwestti pytania od P. Jana,
Nie ma określonej minimalnej głębokości jaką " musi" osiągnąć kursant aby otrzymać certyfikat OWD.
Najważniejsze jest osiągnięcie takiej głębokości aby można było wykonać i zaliczyć wszystkie ćwiczenia oraz zadania zawarte w planie kursu OWD.
Do Efcia
Jeżeli trafiłaś na dobrego instruktora będzie to niezapomniany, treściwy kurs.
Powodzenia.
Dudiss - jest minimalna glebokosc oraz minimalna ilosc powietrza zuzytego przez kursanta, podczas nurkowania. Jak mnie pamiec nie myli, to jest to 5m. Problem w tym, ze to jest pytanie do instruktorow, a co najwazniejsze- Efcia go nie zadala. Jan powinien otworzyc osobny watek i w nim pytac, jak cos Go interesuje
...jeżeli trafisz do papraka to też będzie to niezapomniany kurs.
Tia. Tylko nie idz w strone swiatla i mnie w plastikowym worku wywioza. Chyba tylko i wylacznie pod tym wzgledem.
Mam nadzieje, ze nie zawiode sie na moim instruktorze - jak narazie wrazenia na +.
Gdzies chyba bylo mozna sprawdzic na stronie padi uprawnienia - musze poszukac mojego instruktora
Kurs PADI OWD dostalam "pod choinke". Wiec nie mam za bardzo wyboru ze zmiana. Kurs rozpoczynam 17.02.
Wydaje mi sie, ze jak wszedzie sa kursy i "kursy". Duzo a wrecz bardzo duzo zalezy i od instruktora i od ucznia. Ten pierwszy - czy bedzie mu zalezalo na przekazaniu wiedzy a uczen czy bedzie chcial sie uczyc, dowiadywac, zrozumiec i cwiczyc.
Ja naleze do tych osob, ze draza temat. Jak czegos nie rozumiem - szukam odpowiedzi, pytam, czytam literature, staram sie podpytywac doswiadczonych.
Nie interesuje mnie nauka po "lebkach".
A co do testu. Sciagnieto go widze 62 razy. Moze sie po prostu nikomu nie chce na to zerknac albo odpisac. I z taka ewentualnoscia musze sie liczyc.
AHA. I to nie jest test na egzamin PADI. Jakby ktos sie juz cieszyl, ze cos znalazl. Raz jeszcze zaznaczam - przerabiam material z ksiazki i testy i quizy z ksiazki. To nie jest PADI Egzamin
Pozwole wtracic.
Dokoncz kurs OWD, znajdz klub nurkowy zrzeszony w VDST i kontynuuj Towja droge nurkowa. Bedziesz dobrze szkolona, poznasz wiele wspanialych ludzi i bedziesz szczesliwa. Dodatkowo bedziesz mogla raz w tygoniu brac udzial w treningu na basenie i otrzymasz bardzo dobre ubezpieczenie od wypadkow podczas nurkowania wazne na calym swiece. PADI i SSI nie roznia sie zbyt od siebie obydwie organizacje to czysta komercja.
Pod linkiem http://www.vdst.de/mitgli...ortvereine.html mozesz poszukac klubu w Twojej okolicy.
Pozdrawiam!
Dokoncz kurs OWD, znajdz klub nurkowy zrzeszony w VDST
napisz coś więcej o tym zrzeszeniu, warunkach bycia uczestnikiem takiego klubu i w czym jest lepsze?
bo nie wiem czy widzisz podstawową różnicę PADI, SSI czy inne federacje to nie kluby... to organizacje, które zajmują się szkoleniem i sprzedażą kursów. Nikt nie zabrania członkom tych czy innych federacji łączyć się w kluby nurkowe i realizować wspólne działania, baseny, grupowe ubezpieczenia, wspólne wyjazdy itd.
JaSBG napisał/a:
Bedziesz dobrze szkolona,
mocne stwierdzenie, gwarantujesz wysoki poziom szkolenia u ludzi i w klubach, których nie znasz... jedyne co możesz zagwarantować to, że w twojej ocenie, klub w którym ty nurkujesz szkoli na wysokim poziomie. Reszta to pobożne życzenia.
JaSBG napisał/a:
poznasz wiele wspanialych ludzi i bedziesz szczesliwa.
to już cytat z folderu PADI
Ostatnio zmieniony przez wiecznychlopiec 01-02-2017, 13:06, w całości zmieniany 2 razy
Szczerze.. to juz z tymi federacjami, zrzeszeniami zaczynam miec metlik w glowie.
Zadam inne pytanie. Czy majac OWD (PADI) moge zmienic federacje, zrzrszenie czy jak to tam sie zwie na inna bez koniecznosci powtarzania tego szkolenia? Moge kontynuowac swoja dalsza nauke w innej federacji?
Tam gdzie mam szkolenie mam miesiecznie 10e i dostep do basenu, wyjazdy na nurkowania. Jeszcze musze sie dopytac o ubezpieczenie i o wypozyczenie sprzetu.
Wysłany: 01-02-2017, 13:20
* Maciek Kos - odpowiedziałem na pytanie jako były świeży kursant po owd. Nie udało mi się "wyłapać" takiej informacji z podręcznika więc wziąłem je na logikę...
Jeżeli było skierowane do instruktorów i nie zadane przez Efcia - nie miejsce na nie tutaj.
Pozdrawiam
A.D
Jest roznica miedzy "szkolisz i z tego zyjesz" a "szkolisz bo lubisz".
szkole bo lubię niczego nie gwarantuje. Lubienie czegoś nie czyni cię dobrym w tej kwestii. Tak samo jak życie z nurkowania i nurkowanie 5 dni w tygodniu w tym 4 kursy nie czyni z kogoś dobrego instruktora - patrz Jan Koziarz
dlatego ktoś kto w co 3 weekend szkoli bo lubi i nie dla kasy może być zarówno dobrym instruktorem jak i kiepskim i takim samym nurkiem.
z mojego doświadczenia wynika jednak, że aby być "dobrym" w swoim fachu nurkowym trzeba robić tego dużo, przede wszystkim dużo nurkować, zresztą im dalej i głębiej tym bardziej to widać. Takie osoby mają po porostu więcej doświadczenia zarówno ze swoimi nurkowaniami jak i kursantami. Na pewnym poziomie pogodzenie liczby nurkowań i szkoleń z inną pracą staje się niewyobrażalnie trudne.
Martin wybrałbyś się na kurs jaskiniowy do instruktora, który robi jeden wyjazd w roku do jaskiń? albo szkoli tmx, a sam takich nurkowań nie robi poza kursem? Przecież taki ktoś też może szkolić bo lubi, na więcej nie ma czasu bo pracuje np. w biurze.
myślę, że najlepsze połączenie to żyję z nurkowania i lubię to robić
nie chciałbym, aby mnie źle zrozumiano... nie mam na myśli tego, że osoby nie żyjące z nurkowania szkolą źle bo to jest bzdura.
Efcia napisał/a:
. Czy majac OWD (PADI) moge zmienic federacje, zrzrszenie czy jak to tam sie zwie na inna bez koniecznosci powtarzania tego szkolenia? Moge kontynuowac swoja dalsza nauke w innej federacji?
.
możesz każdy poziom szkolenia mieć praktycznie w innej federacji. Ja szkoliłem się w PADI, SDI, TDI, IANTD, planuje coś kiedyś z guowych klimatów. Wybór różnych federacji wynikał głównie z wyborów różnych instruktorów do różnych szkoleń.
Ostatnio zmieniony przez wiecznychlopiec 01-02-2017, 13:39, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Administrator FORUM-NURAS uprzejmie informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i w żaden sposób nie ingeruje w treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na Forum.
Zastrzega sobie jedynie prawo do usuwania i edytowania, w ciągu 24 godzin, postów o treści reklamowej, sprzecznej z prawem, wzywających do nienawiści rasowej, wyznaniowej, etnicznej
czy tez propagujących przemoc oraz treści powszechnie uznanych za naganne moralnie, społecznie niewłaściwe i naruszających zasady regulaminu.
Przypominam, że osoby zamieszczające opinie, o których mowa powyżej, mogą ponieść za ich treść odpowiedzialność karną lub cywilną.
Serwis wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze. Technologia ta jest wykorzystywana w celach funkcjonalnych, statystycznych i reklamowych. Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy, a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania. Korzystanie z serwisu Forum-Nuras przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko