Strona Główna FORUM-NURAS
Froum dla nurkujących i nie tylko ...

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy    KalendarzKalendarz
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: DarekS
05-12-2011, 19:19
Kolejna rozbudowa FN
Autor Wiadomość
bann 
Moderator Grupy

Stopień: GUE instr
Kraj:
Germany

Wysłany: 24-05-2005, 19:56   

Cytat:
Zwróć uwagę, że osoby rejestrujące się to prawdopodobnie osoby, które już od jakiegoś czasu obserwują FN nie będąc zarejestrowanymi

skad taki wniosek? zeby to stwierdzic nalezaloby przepytac owych osobnikow kazdego pojedynczo

cad 

Stopień: PADI
Kraj:
Poland

Wysłany: 22-06-2005, 08:35   

Gryzli napisał/a:
Poza tym... CHOLERA MNIE BIERZE jak wchodzę na forum poprzez zakładkę RSS żeby było szybciej a tu mi się jakieś logowanie pojawia. JAKI SENS ma w takim razie w obecnym stanie rzeczy dodanie (niedawno zresztą) kanału RSS do strony forum??

ja wchodze z RSS bez logowania, ustaw sobie automatyczne logowanie i nie ma problemu.
kub.a

Gryzli 

Stopień: jest
Kraj:
Poland

Wysłany: 24-06-2005, 17:39   

Jasne... ale.. ja często czyszczę ciasteczka :22: i wtedy nie ma zmiłuj... trzeba się logować.

tsharny 

Stopień: nurek galaktyczny
Kraj:
Poland

Wysłany: 24-06-2005, 17:46   

to zostawiaj sobie torciki i pierniczki, nie będziesz miał takich problemów :22:

pozdrawiam
tsharny

Piotr - Malediwy 

Stopień: DM
Kraj:
Poland

Wysłany: 25-06-2005, 13:56   

Czytam o statystyce i potencjalnych reklamodawcach...
Według mnie, ograniczenie forum tylko dla zarejestrowanych nie zwiększy nam statystyki bo nowych użytkowników nie będzie wcale więcej przez to przybywać. Dla przekonania potencjalnych reklamodawców powinna wystarczyć obecna statystyka a to, że forum mogą czytać wszyscy a nie tylko zrejestrowani użytkownicy powinno być argumentem na plus bo to dla reklamodawcy automatycznie szansa dotarcia do większej grupy osób które np. z tylko z ciekawości lub po prostu przypadkowo trafiły na forum.

miś-magnum 

Stopień: paraDIVER
Kraj:
Somalia

Wysłany: 25-06-2005, 16:20   

popieram przedmówcę!!!!

Mania 

Stopień: ale o co chodzi?
Kraj:
Poland

Wysłany: 27-06-2005, 09:52   

Panowie
Zanim zacznienie pisac, ze to nie zwiekszylo liczby uzytkownikow FN polecam klikniecie na gorze ekranu na link statystyki i przeczytanie.
Logowanie sie jest od maja - oto ilu nowych uzytkownikow sie zarejestrowalo w 2005 roku:
styczen - 77
luty - 54
marzec - 82
kwiecien - 69
maj - 102
czerwiec 136

Jesli nie jest to wiecej to ja jestem zakonnica.
Pozdrawiam
Mania

tsharny 

Stopień: nurek galaktyczny
Kraj:
Poland

Wysłany: 27-06-2005, 12:55   

a w jakim klasztorze przebywasz :??; :mrgreen:

pozdrawiam
tsharny

Mania 

Stopień: ale o co chodzi?
Kraj:
Poland

Wysłany: 27-06-2005, 14:14   

Niezmiennie u Siostr Niepokalanek.
Porownajcie sobie miesieczny przyrost liczby zarejestrowanych czlonkow FN przed koniecznoscia logowania oraz po wprowadzeniu tej koniecznosci.
No chyba, ze ktos ma problemy z czytaniem cyferek, ale na to ja juz nic nie porawdze :razz:
Mania

miś-magnum 

Stopień: paraDIVER
Kraj:
Somalia

Wysłany: 27-06-2005, 15:39   

Ja myślę że część tych nowo zarejestrowanych to ,,puste dusze", czyli zarejestrowani z konieczności, chęci przeczytania artykułu, nie udzielający się na forum, bardzo żadko się logujących, lub już od dłuższego czasu nie logujących się. Proponował bym zobaczyć ile osób nie logowało się od ponad np, 1-2 miesięcy, i tą liczbę zarejestrowanych odliczyć od faktycznej liczby użytkowników.

Dobra, spadam oglądać film o nurkowaniu na NATIONAL GEOGRAPHIC, później może coś jeszcze napiszę :)

VooDoo_73 

Stopień: OWD+A :)
Kraj:
Poland

Wysłany: 21-08-2005, 09:50   Cyferki

Co do czytania cyferek... Moim zdaniem nieco mało tych cyfr, żeby jednoznacznie powiedzieć dlaczego przybyło więcej/mniej. Pod uwage można wziąć również fakt, że w tym okresie różne kursy i szkoły wypuszczają trzódkę nurkową - oni też (w tym i ja :) ) szukają takich miejsc intensywniej.
Co do reklamy czy sponsoringu - zgadzam się, że dużo lepszym argumentem jest liczba odwiedzin ogółem, niż liczba zarejestrowanych. No chyba, że admin chce zacząć sprzedawać możliwości mailingu reklamowego do forumowiczów... Z czym w sumie możnaby się pogodzić, jakkolwiek każdy dodatkowy spam w skrzynce irytuje...

Aston 

Stopień: SSI PSAI
Kraj:
Vatican

Wysłany: 22-08-2005, 01:05   

Na niezyczony mailing to sie wsciekne, w szczegolnosci na taki "niby od admina", ale tego TU sie nie boje.

:wave: :wave:

Anja 

Stopień: AOWD
Wysłany: 22-08-2005, 15:40   

o rany, a myślałam, że chociaż z tego miejsca nie będę dostawać tony śmieci.....
czy to naprawdę konieczne??
pozdrawiam

DarekS 

Stopień: prawie OWD
Kraj:
Poland

Wysłany: 22-08-2005, 15:56   

Anja napisał/a:
o rany, a myślałam, że chociaż z tego miejsca nie będę dostawać tony śmieci.....
czy to naprawdę konieczne??
pozdrawiam

Nie bardzo juz sie lapie w tym wszystkim.
Mailing idzie srednio z FN 2 razy w roku kiedy organizowane sa spotkania FN, czy to az takie tragiczne ?

kjar 

Stopień: MSD
Kraj:
Poland

Wysłany: 22-08-2005, 15:57   

Anja napisał/a:
...chociaż z tego miejsca nie będę dostawać tony śmieci.....czy to naprawdę konieczne??
Nie siejmy niepokoju. Na razie nic takiego nam nie grozi.

Anja 

Stopień: AOWD
Wysłany: 22-08-2005, 16:07   

nic tragicznego w info o spotkaniach, wprost przeciwnie :-D
chodzi mi o spamy, których mam i tak duuuużooooo
a po przeczytaniu niektórych wypowiedzi, można się przestraszyć ;-)

pozdrawiam wszystkich....

VooDoo_73 

Kraj:
Poland

Wysłany: 22-08-2005, 19:49   Niepokój...

No z tego miejsca chciałem przeprosić za sianie niepokoju... Oczywiście, wszelką korespondencję wewnętrzną popieram!!
Biję się w pierś za czcze spekulacje.

bann 
Moderator Grupy

Stopień: GUE instr
Kraj:
Germany

Wysłany: 02-09-2005, 19:50   co by tu jeszcze......

jako, ze temat testowy "test" po uploadzie nowego forum wycieto, dopisze wypowiedz tutaj,
z poprawek kosmetycznych, ktore moznaby jeszcze zrobic, to male formatowanie pola z avatarem przy wyswietlanych postach,
zdarza sie, ze niektorzy uzytkownicy maja wpisane np. stopnie nurkowe na dobre kilkanascie znakow dlugosci, co niepotrzebnie poszerza cala kolumne, moze moznaby wprowadzic tu jakies formatowanie, pilnujace odpowiednich dlugosci wpisow, a reszte upychajace do nastepnego wiersza?
tak jak jest to na przyklad na DecoStop?

Tomek Radomski 

Stopień: zwykły nurek
Kraj:
Cuba

Wysłany: 07-09-2005, 00:07   

Testuję a za chwilę spróbuję zmienić

[ Dodano: 07-09-05, 01:08 ]
NIe ma możliwści edytowania swojego postu - trzeba dopisać

[ Dodano: 07-09-05, 01:09 ]
... jako dodaj i wychodzi jako dodano ...

[ Dodano: 07-09-05, 01:11 ]
szkoda, bo jak ktoś zobaczy błąd (np. ortograficzny) to nie może zmienić :mrgreen:

VooDoo_73 

Kraj:
Poland

Wysłany: 07-09-2005, 10:28   

Ortograficzny pal licho, a jak mi się manometr z barometrem pomylił? :)
No siara...

Dodaj do: Wypowiedź dla Wykop  Wypowiedź dla Facebook  Wypowiedź dla Wyczaj.to  Wypowiedź dla Gwar  Wypowiedź dla Delicious  Wypowiedź dla Digg  Wypowiedź dla Furl  Wypowiedź dla Google  Wypowiedź dla Magnolia  Wypowiedź dla Reddit  Wypowiedź dla Simpy  Wypowiedź dla Slashdot  Wypowiedź dla Technorati  Wypowiedź dla YahooMyWeb
Odpowiedz do tematu