Poza tym... CHOLERA MNIE BIERZE jak wchodzę na forum poprzez zakładkę RSS żeby było szybciej a tu mi się jakieś logowanie pojawia. JAKI SENS ma w takim razie w obecnym stanie rzeczy dodanie (niedawno zresztą) kanału RSS do strony forum??
ja wchodze z RSS bez logowania, ustaw sobie automatyczne logowanie i nie ma problemu.
kub.a
Wiek: 50 Dołączył: 23 Mar 2004 Posty: 327 Skąd: Częstochowa
Wysłany: 25-06-2005, 13:56
Czytam o statystyce i potencjalnych reklamodawcach...
Według mnie, ograniczenie forum tylko dla zarejestrowanych nie zwiększy nam statystyki bo nowych użytkowników nie będzie wcale więcej przez to przybywać. Dla przekonania potencjalnych reklamodawców powinna wystarczyć obecna statystyka a to, że forum mogą czytać wszyscy a nie tylko zrejestrowani użytkownicy powinno być argumentem na plus bo to dla reklamodawcy automatycznie szansa dotarcia do większej grupy osób które np. z tylko z ciekawości lub po prostu przypadkowo trafiły na forum.
Panowie
Zanim zacznienie pisac, ze to nie zwiekszylo liczby uzytkownikow FN polecam klikniecie na gorze ekranu na link statystyki i przeczytanie.
Logowanie sie jest od maja - oto ilu nowych uzytkownikow sie zarejestrowalo w 2005 roku:
styczen - 77
luty - 54
marzec - 82
kwiecien - 69
maj - 102
czerwiec 136
Jesli nie jest to wiecej to ja jestem zakonnica.
Pozdrawiam
Mania
Niezmiennie u Siostr Niepokalanek.
Porownajcie sobie miesieczny przyrost liczby zarejestrowanych czlonkow FN przed koniecznoscia logowania oraz po wprowadzeniu tej koniecznosci.
No chyba, ze ktos ma problemy z czytaniem cyferek, ale na to ja juz nic nie porawdze
Mania
Ja myślę że część tych nowo zarejestrowanych to ,,puste dusze", czyli zarejestrowani z konieczności, chęci przeczytania artykułu, nie udzielający się na forum, bardzo żadko się logujących, lub już od dłuższego czasu nie logujących się. Proponował bym zobaczyć ile osób nie logowało się od ponad np, 1-2 miesięcy, i tą liczbę zarejestrowanych odliczyć od faktycznej liczby użytkowników.
Dobra, spadam oglądać film o nurkowaniu na NATIONAL GEOGRAPHIC, później może coś jeszcze napiszę
Wysłany: 21-08-2005, 09:50 Cyferki
Co do czytania cyferek... Moim zdaniem nieco mało tych cyfr, żeby jednoznacznie powiedzieć dlaczego przybyło więcej/mniej. Pod uwage można wziąć również fakt, że w tym okresie różne kursy i szkoły wypuszczają trzódkę nurkową - oni też (w tym i ja ) szukają takich miejsc intensywniej.
Co do reklamy czy sponsoringu - zgadzam się, że dużo lepszym argumentem jest liczba odwiedzin ogółem, niż liczba zarejestrowanych. No chyba, że admin chce zacząć sprzedawać możliwości mailingu reklamowego do forumowiczów... Z czym w sumie możnaby się pogodzić, jakkolwiek każdy dodatkowy spam w skrzynce irytuje...
Stopień: AOWD
Wiek: 51 Dołączyła: 18 Sie 2005 Posty: 169 Skąd: warszawa
Wysłany: 22-08-2005, 16:07
nic tragicznego w info o spotkaniach, wprost przeciwnie
chodzi mi o spamy, których mam i tak duuuużooooo
a po przeczytaniu niektórych wypowiedzi, można się przestraszyć
Wysłany: 22-08-2005, 19:49 Niepokój...
No z tego miejsca chciałem przeprosić za sianie niepokoju... Oczywiście, wszelką korespondencję wewnętrzną popieram!!
Biję się w pierś za czcze spekulacje.
jako, ze temat testowy "test" po uploadzie nowego forum wycieto, dopisze wypowiedz tutaj,
z poprawek kosmetycznych, ktore moznaby jeszcze zrobic, to male formatowanie pola z avatarem przy wyswietlanych postach,
zdarza sie, ze niektorzy uzytkownicy maja wpisane np. stopnie nurkowe na dobre kilkanascie znakow dlugosci, co niepotrzebnie poszerza cala kolumne, moze moznaby wprowadzic tu jakies formatowanie, pilnujace odpowiednich dlugosci wpisow, a reszte upychajace do nastepnego wiersza?
tak jak jest to na przyklad na DecoStop?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Administrator FORUM-NURAS uprzejmie informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i w żaden sposób nie ingeruje w treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na Forum.
Zastrzega sobie jedynie prawo do usuwania i edytowania, w ciągu 24 godzin, postów o treści reklamowej, sprzecznej z prawem, wzywających do nienawiści rasowej, wyznaniowej, etnicznej
czy tez propagujących przemoc oraz treści powszechnie uznanych za naganne moralnie, społecznie niewłaściwe i naruszających zasady regulaminu.
Przypominam, że osoby zamieszczające opinie, o których mowa powyżej, mogą ponieść za ich treść odpowiedzialność karną lub cywilną.
Serwis wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze. Technologia ta jest wykorzystywana w celach funkcjonalnych, statystycznych i reklamowych. Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy, a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania. Korzystanie z serwisu Forum-Nuras przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko