Strona Główna FORUM-NURAS
Froum dla nurkujących i nie tylko ...

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy    KalendarzKalendarz
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: DarekS
05-12-2011, 19:18
ktoś/coś "chowa" nasze posty?
Autor Wiadomość
Dorota i Wojtek 

Stopień: Instruktorzy GUE
Kraj:
Poland

Wysłany: 22-09-2005, 06:52   ktoś/coś "chowa" nasze posty?

Hej!
Jeżeli dać wiarę informacjom zawartym w profilu czy statystykach, to od wczoraj do dzisiaj zniknęło ponad 200 naszych postów (wczoraj blisko 1700 - dzisiaj 1400...)

Czy to tylko jakiś "myk" licznika, a może to wina naszego modemu? Czy znowu coś się zatkało?

Przypomnijmy kilka lat temu zniknęło ponad 300 naszych postów, które później miały być dostępne w Archiwum do czego nigdy nie doszło...

Jeżeli rzeczywiście jakieś posty zostały usunięte, prosimy o podanie listy o które chodzi i powodu ich usunięcia.

:wave:

dzinks 

Kraj:
Poland

Wysłany: 22-09-2005, 08:20   

W ostatnim czeie jest również problem z wyszukiwaniem postów. Sami spróbujcie wpisać np : płyta
Nic nie znajdzie. A temat był wałkowany ...... nie raz.

kjar 

Stopień: MSD
Kraj:
Poland

Wysłany: 22-09-2005, 09:09   Re: ktoś/coś "chowa" nasze posty?

Witajcie DiW,
Dorota i Wojtek napisał/a:
Jeżeli rzeczywiście jakieś posty zostały usunięte ...

Mysle, ze nie ma w tym zadnego celowego zamiaru. Sa to chyba skutki przenoszenia, odtwarzania bazy FN. Okolo 10 dni temu zniknelo kilkadziesiat moich postow. Od kilku dni jednak ich ilosc jest juz znowu znaczna :oops:

W zwiazku z powyzszym nasuwaja sie pytania do DarkaS:

1. Czy spodziewac sie takich zdarzen jeszcze w przyszlosci, czy sytuacja jest juz opanowana ?
2. Czy zaginione posty maja szanase sie odnalesc ? (pal licho moje, ale DiW szkoda :20: )
3. Czy jest szansa na codzienne backup'owanie bazy (w koncu nie jest az taka wielka)

Tommy222 

Stopień: P 3
Kraj:
Poland

Wysłany: 22-09-2005, 09:15   

Ja mam taką teorie spisku znany wszystkim Moderator Mania mający niezaspokojone ambicje podrasowała trochę statystykę i teraz jest pierwsza (jesli chodzi o ilość postów) . Coż w walce o pierwsze miejsce nie ma sentymentów a o przegranych nikt nie pamięta. Przykro mi :-D

Aston 

Stopień: SSI PSAI
Kraj:
Vatican

Wysłany: 22-09-2005, 11:52   

u mnie tez cos takiego wystapilo i to dwukrotnie :(
moze DarekS cos wyjasni...

:wave: :wave:

Andrzej S 

Stopień: posiadam
Wysłany: 22-09-2005, 12:04   

dzinks napisał/a:
W ostatnim czeie jest również problem z wyszukiwaniem postów.

Potwierdzam, ze opcja "Szukaj" zatracila zdolnosc wyszukiwania czegokolwiek.

Pozdrawiam,
Andrzej

martin 

Stopień: SealTeam
Kraj:
Germany

Wysłany: 22-09-2005, 12:16   

Andrzej S napisał/a:
Potwierdzam, ze opcja "Szukaj" zatracila zdolnosc wyszukiwania czegokolwiek.

Czyli nie przeniesiono indexu na nowy server. W sumie i racja, index jest najwiekszym plikiem, nie zawierajacym zadnych konkretnych informacji - zindexowac mozna po przeniesieniu.

Mania 

Stopień: ale o co chodzi?
Kraj:
Poland

Wysłany: 22-09-2005, 14:23   

Tommy222 napisał/a:
Ja mam taką teorie spisku znany wszystkim Moderator Mania mający niezaspokojone ambicje podrasowała trochę statystykę i teraz jest pierwsza (jesli chodzi o ilość postów) . Coż w walce o pierwsze miejsce nie ma sentymentów a o przegranych nikt nie pamięta. Przykro mi :-D

:rocket:

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Przejrzales mnie. Moj tajny plan wyszedl na jaw. naprawde mam najwiecej postow????
Buahahahahaaaa
Mania
PS. a na powaznie - przeca wszyscy wiedza, ze jestem d... komputerowa, wiec ja nawet nie wiem o czym Martin napisal....

Dorota i Wojtek 

Kraj:
Poland

Wysłany: 23-09-2005, 17:29   

cóż... Mani nie podejrzewaliśmy ale teraz, kiedy wiemy co nią powodowało...

Niemal idealne alibi "jestem d... komputerowa" niestety nie zdołało zamaskować całej przebiegle uknutej akcji... ;)

...a tak na poważnie to mamy nadzieję, że któryś Moderator zechce zabrać głos w powyższej sprawie...

DarekS 

Stopień: prawie OWD
Kraj:
Poland

Wysłany: 23-09-2005, 17:49   Re: ktoś/coś "chowa" nasze posty?

kjar napisał/a:
1. Czy spodziewac sie takich zdarzen jeszcze w przyszlosci, czy sytuacja jest juz opanowana ?
2. Czy zaginione posty maja szanase sie odnalesc ? (pal licho moje, ale DiW szkoda :20: )
3. Czy jest szansa na codzienne backup'owanie bazy (w koncu nie jest az taka wielka)

1. sytuacja juz jest opanowana
2. posty nie poginely napewno, liczna przy profilu mowiaca o ilosci postow mogla sie zmienic na wskutek przenoszenia postow z dzialow do innych dzialow, nie we wszystkich dzialach posty sa zliczane. Zaraz zindeksuje baze i bedzie przy profilu prawdziwa liczba postow
3. backup robiony jest codziennie, baza wbrew pozorom nie jest taka mala bo ma prawie 0,5 gb

Odnosnie opcji SZUKAJ martin to wyjasnil dokladnie. Baza za kilka dni powinna sie odbudowac. Sprawdzilem SZUKAJ i czesc juz dziala poprawnie. Niestety zbieram "baty" za przeniesienie forum na inny serwer ale innego wyjscia nie mialem.

Art 

Wysłany: 23-09-2005, 19:21   

Jeśli posty nie poginęły to wydaje mi się, że problemu nie ma - chyba, że to takie ważne czy przy moim profili widnaje liczba 1 czy 20 ale o to was nie podejrzewam :-|

Pozdrawiam

Dorota i Wojtek 

Kraj:
Poland

Wysłany: 23-09-2005, 19:25   Re: ktoś/coś "chowa" nasze posty?

DarekS napisał/a:
sytuacja juz jest opanowana

no i koniec bezsennych nocy... ;-)

DarekS napisał/a:
i bedzie przy profilu prawdziwa liczba postow

teraz to już kamień z serca... znowu będziemy najlepsi ;)
(tak po prawdzie to uratowałeś Mani życie... ;-))

DarekS napisał/a:
Niestety zbieram "baty"...

powiedz tylko słowo, a załatwimy każdego, który na Ciebie nastaje (użyjemy wszelkich dostepnych środków - na najtwardszych mamy kurs "Znawca ryb" albo jakiś taki... ;)

Dzięki wielkie za wyjaśnienie sprawy :)

urwis 

Stopień: CMAS
Kraj:
Poland

Wysłany: 27-09-2005, 13:45   

Mnie też zgineło ileś tam postów, ale czy to takie ważne przecież w życiu niejedno mi zginęło i jakoś żyję i nie narzekam. I coś również znalazłem...........

Dorota i Wojtek 

Kraj:
Poland

Wysłany: 27-09-2005, 20:23   

Hej!
urwis napisał/a:
Mnie też zgineło ileś tam postów, ale czy to takie ważne przecież w życiu niejedno mi zginęło i jakoś żyję i nie narzekam

Można i tak, ale to oczywiście kwestia indywidualnych priorytetów...

Przygotowanie niektórych postów zajmuje nam kilka dni - nie robimy tego dla siebie - więc przykro się dowiedzieć, że ileś godzin pracy poszło na marne, a osoby które mogłyby skorzystać ze swego rodzaju bazy danych jaką tworzy Forum nie mogą tego zrobić... :(

Odsyłanie kogoś do nieistniejących tematów, to też klapa...
Pytanie: po co w takim razie pisać na tym Forum?

na szczęście jak napisał DarekS:
Cytat:
posty nie poginely napewno...

więc nie ma się co przejmować :)

DarekS 

Stopień: prawie OWD
Kraj:
Poland

Wysłany: 27-09-2005, 20:44   

Jeszcze raz przypominam ze posty ktore byly napewno sa
mogla sie zmienic jedynie ilosc postow przy profilu !
Wynika to z indeksowania bazy i z tego ze nie z kazdego dzialu posty sa zliczane

jedyne posty jakie gina to sa posty z dzialow: KOMIS i ZAPROSZENIA ktore sa kasowane po 60 dniach

Dorota i Wojtek 

Kraj:
Poland

Wysłany: 27-09-2005, 21:03   

hm...
Darek czyżbyś chciał dostać prestiżowy stopień "pomógł 2 razy" ;-) ?
Przecież grzecznie napisaliśmy, że posty się nie zgubiły :)

(jesteś co prawda podejrzany o spisek z Manią, ale co tam, każdemu może się zdarzyć - Mania to wytrawny kusiciel ;)

Mania 

Stopień: ale o co chodzi?
Kraj:
Poland

Wysłany: 29-09-2005, 16:13   

Dorota i Wojtek napisał/a:

(jesteś co prawda podejrzany o spisek z Manią, ale co tam, każdemu może się zdarzyć - Mania to wytrawny kusiciel ;)

Ha!!! Lata wprawy....
:mrgreen:
Mania

Krzysztof Dębski
[Usunięty]

Wysłany: 07-10-2005, 11:42   

Gdyby nie były zliczane posty z działu powitania podziękowania, to mieli byśmy wskaźnik postów merytorycznych. Tyle że liczniki spadłyby radykalnie :mrgreen:

Tomek Radomski 

Stopień: zwykły nurek
Kraj:
Cuba

Wysłany: 07-10-2005, 14:41   

Krzysztof Dębski napisał/a:
Gdyby nie były zliczane posty z działu powitania podziękowania, to mieli byśmy wskaźnik postów merytorycznych.

te posty nie są zliczane

Dorota i Wojtek 

Kraj:
Poland

Wysłany: 29-11-2005, 20:09   

Hej!
...a jednak ktoś nas tu chyba nie lubi... ;)

Rano nasmarowałem 4 nowe posty m.in. w dziale "Technika" - wieczorem nie moge ich znaleźć...

Nie używałem brzydkich wyrazów i nikogo nie przezywałem - byłem miły i pomocny :22:

Czemu zatem posty znikły... ?

Ktoś ma jakiś pomysł?

Mamy pisać czy nie? Czyżbyśmy znowu komuś przeszkadzali?

W sumie od początku naszego pobytu na Forum poleciało wprzestrzeń ponad 500 naszych postów - na początku było to podyktowane pojemnością serwera, później zdarzały się różne problemy przy okazji kolejnych zmian technicznych - co stało się tym razem?

Staramy się pomagać tym, którzy pomocy szukają/oczekują - czerpiemy przyjemność z tego, że mogliśmy coś dla kogoś zrobić, a ten ktoś (mamy nadzieję), że znalazł to czego szukał - w zaistniałej sytuacji o przyjemności raczej trudno mówić :???:

Prosimy Admina/Moderatora o jakąś informację - będziemy wdzięczni .

się kurde wkurzyłem :evil: ...

Dodaj do: Wypowiedź dla Wykop  Wypowiedź dla Facebook  Wypowiedź dla Wyczaj.to  Wypowiedź dla Gwar  Wypowiedź dla Delicious  Wypowiedź dla Digg  Wypowiedź dla Furl  Wypowiedź dla Google  Wypowiedź dla Magnolia  Wypowiedź dla Reddit  Wypowiedź dla Simpy  Wypowiedź dla Slashdot  Wypowiedź dla Technorati  Wypowiedź dla YahooMyWeb
Odpowiedz do tematu