Hej!
Jeżeli dać wiarę informacjom zawartym w profilu czy statystykach, to od wczoraj do dzisiaj zniknęło ponad 200 naszych postów (wczoraj blisko 1700 - dzisiaj 1400...)
Czy to tylko jakiś "myk" licznika, a może to wina naszego modemu? Czy znowu coś się zatkało?
Przypomnijmy kilka lat temu zniknęło ponad 300 naszych postów, które później miały być dostępne w Archiwum do czego nigdy nie doszło...
Jeżeli rzeczywiście jakieś posty zostały usunięte, prosimy o podanie listy o które chodzi i powodu ich usunięcia.
W ostatnim czeie jest również problem z wyszukiwaniem postów. Sami spróbujcie wpisać np : płyta
Nic nie znajdzie. A temat był wałkowany ...... nie raz.
Jeżeli rzeczywiście jakieś posty zostały usunięte ...
Mysle, ze nie ma w tym zadnego celowego zamiaru. Sa to chyba skutki przenoszenia, odtwarzania bazy FN. Okolo 10 dni temu zniknelo kilkadziesiat moich postow. Od kilku dni jednak ich ilosc jest juz znowu znaczna
W zwiazku z powyzszym nasuwaja sie pytania do DarkaS:
1. Czy spodziewac sie takich zdarzen jeszcze w przyszlosci, czy sytuacja jest juz opanowana ?
2. Czy zaginione posty maja szanase sie odnalesc ? (pal licho moje, ale DiW szkoda )
3. Czy jest szansa na codzienne backup'owanie bazy (w koncu nie jest az taka wielka)
Wysłany: 22-09-2005, 09:15
Ja mam taką teorie spisku znany wszystkim Moderator Mania mający niezaspokojone ambicje podrasowała trochę statystykę i teraz jest pierwsza (jesli chodzi o ilość postów) . Coż w walce o pierwsze miejsce nie ma sentymentów a o przegranych nikt nie pamięta. Przykro mi
Wiek: 51 Dołączył: 10 Mar 2002 Posty: 7224 Skąd: Nürnberg/RFN
Wysłany: 22-09-2005, 12:16
Andrzej S napisał/a:
Potwierdzam, ze opcja "Szukaj" zatracila zdolnosc wyszukiwania czegokolwiek.
Czyli nie przeniesiono indexu na nowy server. W sumie i racja, index jest najwiekszym plikiem, nie zawierajacym zadnych konkretnych informacji - zindexowac mozna po przeniesieniu.
Ja mam taką teorie spisku znany wszystkim Moderator Mania mający niezaspokojone ambicje podrasowała trochę statystykę i teraz jest pierwsza (jesli chodzi o ilość postów) . Coż w walce o pierwsze miejsce nie ma sentymentów a o przegranych nikt nie pamięta. Przykro mi
Przejrzales mnie. Moj tajny plan wyszedl na jaw. naprawde mam najwiecej postow????
Buahahahahaaaa
Mania
PS. a na powaznie - przeca wszyscy wiedza, ze jestem d... komputerowa, wiec ja nawet nie wiem o czym Martin napisal....
1. Czy spodziewac sie takich zdarzen jeszcze w przyszlosci, czy sytuacja jest juz opanowana ?
2. Czy zaginione posty maja szanase sie odnalesc ? (pal licho moje, ale DiW szkoda )
3. Czy jest szansa na codzienne backup'owanie bazy (w koncu nie jest az taka wielka)
1. sytuacja juz jest opanowana
2. posty nie poginely napewno, liczna przy profilu mowiaca o ilosci postow mogla sie zmienic na wskutek przenoszenia postow z dzialow do innych dzialow, nie we wszystkich dzialach posty sa zliczane. Zaraz zindeksuje baze i bedzie przy profilu prawdziwa liczba postow
3. backup robiony jest codziennie, baza wbrew pozorom nie jest taka mala bo ma prawie 0,5 gb
Odnosnie opcji SZUKAJ martin to wyjasnil dokladnie. Baza za kilka dni powinna sie odbudowac. Sprawdzilem SZUKAJ i czesc juz dziala poprawnie. Niestety zbieram "baty" za przeniesienie forum na inny serwer ale innego wyjscia nie mialem.
Wiek: 46 Dołączył: 13 Mar 2002 Posty: 373 Skąd: Zabrze/Warszawa
Wysłany: 23-09-2005, 19:21
Jeśli posty nie poginęły to wydaje mi się, że problemu nie ma - chyba, że to takie ważne czy przy moim profili widnaje liczba 1 czy 20 ale o to was nie podejrzewam
teraz to już kamień z serca... znowu będziemy najlepsi
(tak po prawdzie to uratowałeś Mani życie...
DarekS napisał/a:
Niestety zbieram "baty"...
powiedz tylko słowo, a załatwimy każdego, który na Ciebie nastaje (użyjemy wszelkich dostepnych środków - na najtwardszych mamy kurs "Znawca ryb" albo jakiś taki...
Wiek: 77 Dołączył: 25 Mar 2002 Posty: 1194 Skąd: Szczecin/Karpacz
Wysłany: 27-09-2005, 13:45
Mnie też zgineło ileś tam postów, ale czy to takie ważne przecież w życiu niejedno mi zginęło i jakoś żyję i nie narzekam. I coś również znalazłem...........
Mnie też zgineło ileś tam postów, ale czy to takie ważne przecież w życiu niejedno mi zginęło i jakoś żyję i nie narzekam
Można i tak, ale to oczywiście kwestia indywidualnych priorytetów...
Przygotowanie niektórych postów zajmuje nam kilka dni - nie robimy tego dla siebie - więc przykro się dowiedzieć, że ileś godzin pracy poszło na marne, a osoby które mogłyby skorzystać ze swego rodzaju bazy danych jaką tworzy Forum nie mogą tego zrobić...
Odsyłanie kogoś do nieistniejących tematów, to też klapa...
Pytanie: po co w takim razie pisać na tym Forum?
Wysłany: 27-09-2005, 20:44
Jeszcze raz przypominam ze posty ktore byly napewno sa
mogla sie zmienic jedynie ilosc postow przy profilu !
Wynika to z indeksowania bazy i z tego ze nie z kazdego dzialu posty sa zliczane
jedyne posty jakie gina to sa posty z dzialow: KOMIS i ZAPROSZENIA ktore sa kasowane po 60 dniach
Rano nasmarowałem 4 nowe posty m.in. w dziale "Technika" - wieczorem nie moge ich znaleźć...
Nie używałem brzydkich wyrazów i nikogo nie przezywałem - byłem miły i pomocny
Czemu zatem posty znikły... ?
Ktoś ma jakiś pomysł?
Mamy pisać czy nie? Czyżbyśmy znowu komuś przeszkadzali?
W sumie od początku naszego pobytu na Forum poleciało wprzestrzeń ponad 500 naszych postów - na początku było to podyktowane pojemnością serwera, później zdarzały się różne problemy przy okazji kolejnych zmian technicznych - co stało się tym razem?
Staramy się pomagać tym, którzy pomocy szukają/oczekują - czerpiemy przyjemność z tego, że mogliśmy coś dla kogoś zrobić, a ten ktoś (mamy nadzieję), że znalazł to czego szukał - w zaistniałej sytuacji o przyjemności raczej trudno mówić
Prosimy Admina/Moderatora o jakąś informację - będziemy wdzięczni .
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Administrator FORUM-NURAS uprzejmie informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i w żaden sposób nie ingeruje w treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na Forum.
Zastrzega sobie jedynie prawo do usuwania i edytowania, w ciągu 24 godzin, postów o treści reklamowej, sprzecznej z prawem, wzywających do nienawiści rasowej, wyznaniowej, etnicznej
czy tez propagujących przemoc oraz treści powszechnie uznanych za naganne moralnie, społecznie niewłaściwe i naruszających zasady regulaminu.
Przypominam, że osoby zamieszczające opinie, o których mowa powyżej, mogą ponieść za ich treść odpowiedzialność karną lub cywilną.
Serwis wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze. Technologia ta jest wykorzystywana w celach funkcjonalnych, statystycznych i reklamowych. Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy, a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania. Korzystanie z serwisu Forum-Nuras przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko