Strona Główna FORUM-NURAS
Froum dla nurkujących i nie tylko ...

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy    KalendarzKalendarz
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: DarekS
05-12-2011, 19:19
wyciete posty
Autor Wiadomość
wrobel.cwirek 

Stopień: PADI AOWD
Kraj:
Poland

Wysłany: 24-02-2006, 08:40   wyciete posty

wow, ale tna :-D

ps. a co tam, dodam o co chodzi. chodzi o temat "lowiectwo podwodne" niektore wyciete posty moze nie byly na temat chorwacji, ale byly na temat co kto mysli o lwiectwie podowdnym... a dyskusja byla bardzo kulturalna, kazdy powiedzial to co uwaza, nikt odo nikogo nie mail pretensji, a potem sobie zeszlismy na temat boksu. No i jeszcze zrozumialbym jesli by usunieto posty na temat boksu, ale na temat co kto mysli o lowiectwie... nieladnie.

a to dla osoby ktora wyciela: :asthanos:

waterman 

Stopień: D-Diver
Kraj:
Poland

Wysłany: 24-02-2006, 10:36   

Bardzo bardzo nie ładnie moje też zostały wycięte przez "wielkiego inkwizytora" fuuj.
I co te posty przeszkadzały?? :piss:

DarekS 

Stopień: prawie OWD
Kraj:
Poland

Wysłany: 24-02-2006, 11:10   

waterman napisał/a:
Bardzo bardzo nie ładnie moje też zostały wycięte przez "wielkiego inkwizytora" fuuj.
I co te posty przeszkadzały?? :piss:

Kto wycial te posty ???????

The_PiotREX 

Stopień: P2,WM1,PN1,TMX GB
Kraj:
Poland

Wysłany: 24-02-2006, 11:17   

Ty? Nawet maila otrzymałem że mój post został wycięty. Szkoda że nie wycinasz tematów zdublowanych (dwa osobne tematy nt tego samego filmiku ze stancji u babci) zamaist cenzurować dysksuje o zabijaniu rybek w celu spożycia ;-)

Tomek Radomski 

Stopień: zwykły nurek
Kraj:
Cuba

Wysłany: 24-02-2006, 11:24   

DarekS napisał/a:
No kto - MODERATOR!, nawet żadnego ostrzeżenia nie dał :ojoj:

waterman 

Kraj:
Poland

Wysłany: 24-02-2006, 12:18   

DarekS napisał/a:

mail był od Ciebie
dzięki za pozdrowienia
pozdr Jarek

Efraim Ryba 

Stopień: cienki
Kraj:
Czech Republic

Wysłany: 24-02-2006, 13:27   

Trąci to troszeczkę cenzurą i narzucaniem jedynie słusznego punktu widzenia. Tak jakoś analogię do tego co się w naszym ślicznym kraju ostatnio dzieje w tego typu działaniach dostrzegam.

Po za tym, dyskusja była kulturalna, nikt nikogo nie obrażał a jedynie wyrażał własne zdanie.

A że odbiegła od zadanego na początku tematu?

A czy forum to tablica ogłoszeń, czy żywy twór?

DarekS 

Kraj:
Poland

Wysłany: 24-02-2006, 13:52   

waterman napisał/a:
mail był od Ciebie
dzięki za pozdrowienia
pozdr Jarek

mail idzie z mojego smtp co nie oznacza ze odemnie
dajcie link do tematu ktory zostal ciety
bo zaczyna mnie ta cenzura lekko irytowac

Efraim Ryba 

Kraj:
Czech Republic

Wysłany: 24-02-2006, 13:54   

Mówisz i masz:

http://forum-nuras.com/viewtopic.php?t=9123

Ja też Cię pozdrawiam ;)

wrobel.cwirek 

Stopień: PADI AOWD
Kraj:
Poland

Wysłany: 24-02-2006, 14:15   

Efraim Ryba napisał/a:
Po za tym, dyskusja była kulturalna, nikt nikogo nie obrażał a jedynie wyrażał własne zdanie.

napisalbym nawet, ze wyjatkowo kulturalna - zwazywszy na "delikatnosc" tematu

ol_marcino 

Kraj:
Poland

Wysłany: 24-02-2006, 14:49   

DarekS napisał/a:

dajcie link do tematu ktory zostal ciety
bo zaczyna mnie ta cenzura lekko irytowac

mnie też
Z tematu o którym mowa zachowały się 2 posty :sad: a sam widziałem, że było ich tam dużo więcej.

pozdrawiam:
ol_marcino
Ostatnio zmieniony przez ol_marcino 24-02-2006, 15:07, w całości zmieniany 1 raz  

waterman 

Kraj:
Poland

Wysłany: 24-02-2006, 15:05   

ol_marcino napisał/a:
Z tematu o którym mowa zachowały się 2 posty Sad a sam widziałe, że było ich tam dużo więcej.

było, było więcej.
Ja dostałem maila od dareks@forum-nuras.com
o treści:
Witaj waterman,

Twój Post napisany przez Ciebie na Forum: "FORUM-NURAS", został usunięty przez Administratora lub Moderatora.

Powód: Post nie na temat

Efraim Ryba 

Kraj:
Czech Republic

Wysłany: 24-02-2006, 15:14   

waterman napisał/a:
Powód: Post nie na temat

Wydaje mi się, że w tej sytuacji znacznie bliższe prawdzie byłoby sformułowanie:

Powód: Post niesłuszny z wizjĹĄ moderatora

(kimkolwiek by on nie był - nie piję do Ciebie Darku)

;) ;) ;)

Adam Frajtak
[Usunięty]

Wysłany: 24-02-2006, 15:30   

Witam
Moje posty tez zostaly wyciete zdaje sie ze wszystkie jakie wnioski wyciagnalem? ano takie- jakis inkwizytorktory nigdy nie byl w Chorwacji i nie zna realiow zaczyna cenzurowac temat na ktorym kompletnie sie nie zna. Moja odpowiedz na temat lowiectwa mogla sie wydawac nie na temat ale w istocie oddaje chyba dokladnie tamtejsza sytuacje - Powtorze predzej tamtejsi kolaboranci zapoluja granatami na nurka a szczegolnie z Polska flaga na ramieniu niz wydadza zezwolenie na polowanie podwodne. Aaaa bym zapomnial bardzo mocno zaczyna mi sie nudzic odbieranie maili z informacja ze moj kolejny post został usuniety z powodu niskiego poziomu intelektualnego lub dlatego ze nie pisze na temat.

ol_marcino 

Kraj:
Poland

Wysłany: 24-02-2006, 15:44   

mam taką popozycję:
Darku jeżelki masz taką możliwość, to zablokuj Moderatorom opcję kasowania postów.
Istnieje Kosz do którego posty niezgodne z regulaminen FN mogą być przenoszone. Z punktu widzenia użytkownika FN efekt ten sam (post przestaje być widoczny), jednak w razie podobnej draki post taki można odzyskać i przywrócić jego "widzialność" w danym temacie, a po skasowaniu zrobić się tego już nie da.

pozdrawiam:
ol_marcino

Efraim Ryba 

Kraj:
Czech Republic

Wysłany: 24-02-2006, 15:56   

ol_marcino napisał/a:
mam taką popozycję:
Darku jeżelki masz taką możliwość, to zablokuj Moderatorom opcję kasowania postów.
Istnieje Kosz do którego posty niezgodne z regulaminen FN mogą być przenoszone. Z punktu widzenia użytkownika FN efekt ten sam (post przestaje być widoczny), jednak w razie podobnej draki post taki można odzyskać i przywrócić jego "widzialność" w danym temacie, a po skasowaniu zrobić się tego już nie da.

Podpisuję się pod tym słusznym i demokratycznym postulatem obiema ręcami.

Ponadto powtórzę - czasem tak się dzieje, że proste pytanie powoduje pewną dyskusję. Nie widzę w tym nic ani zdrożnego, ani sprzecznego z duchem forum które winno być nie tylko forum wymiany informacji, ale rownież poglądów.

pozdrawiam serdecznie

DarekS 

Kraj:
Poland

Wysłany: 24-02-2006, 16:56   

Zaraz sprawdze czy sie tak da ale chyba sie da
Mam jeszcze prosbe: poprosze o date kiedy posty byly wyciete albo date maila i godz. mowiacy o usunieciu postu, wowczas sprawdze w logach kto to zrobil

Juz zaden moderator nie usunie postu. Moze conajwyzej przeniesc do kosza ktory jest niewidoczny ale wowczas jest mozliwosc przywrocenia go.
Mam nadzieje ze to zapobiegnie cnezurze ;-)

Przepraszam wszystkich za problem

Tomek Radomski 

Stopień: zwykły nurek
Kraj:
Cuba

Wysłany: 24-02-2006, 19:02   

Nie tam że jestem konfidentem, ale temat jest w dziale, w którym moderują: ocn, martin, nuras5

Andrzej Kosko 

Stopień: ten sam ,co przedtem
Kraj:
Poland

Wysłany: 24-02-2006, 19:33   

No,też sie trochę zdenerwowałem-w końcu ja "rzuciłem" temat łowiectwa.W pełni zgadzam się z przedmówcami,że dyskusja była OK.
Rozumiem,ze nie wszyscy lubią łowiectwo-ale przecież można ( i trzeba ) o tym rozmawiać.A przy tak fajnych interlokutorach jak forumowi ludzie,to i człek jakiej ogłady nabierze.
Acha-coby było całkiem śmiesznie:post zamieściłem na prośbę mojego klubowego kolegi-ma problem z dostępem do netu.Ja sam od 15-17 lat nie strzelam z kuszy-zmieniłem opcje na fotografię...
Ale rybki lubie jeść-mniam

Adam Frajtak
[Usunięty]

Wysłany: 24-02-2006, 20:35   

DarekS napisał/a:

Mam jeszcze prosbe: poprosze o date kiedy posty byly wyciete albo date maila i godz. mowiacy o usunieciu postu, wowczas sprawdze w logach kto to zrobil

Proszę:
post nr xxxxx1 23-02-2006 godzina 19:52
post nr xxxxx2 23-02-2006 godzina 20:18
post nr xxxxx3 23-02-2006 godzina 20:22
post nr xxxxx4 23-02-2006 godzina 20:41

Dodaj do: Wypowiedź dla Wykop  Wypowiedź dla Facebook  Wypowiedź dla Wyczaj.to  Wypowiedź dla Gwar  Wypowiedź dla Delicious  Wypowiedź dla Digg  Wypowiedź dla Furl  Wypowiedź dla Google  Wypowiedź dla Magnolia  Wypowiedź dla Reddit  Wypowiedź dla Simpy  Wypowiedź dla Slashdot  Wypowiedź dla Technorati  Wypowiedź dla YahooMyWeb
Odpowiedz do tematu